Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elCaro

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Látványtervek készültek a leendő lakótelepről, ami közel 100 méter hosszú épületekkel 650 méter szélességben épülne bele a vidék kertvárosias látványába. A képek minden irányból, különféle távolságokból lettek készítve. A képre kattintással a nagyobb…..
elCaro 2010.11.06 16:00:35
 Közelegnek az önkormányzati választások, mindenki gőzerővel kampányol, mindeközben Törökbálint gyönyörű, kertvárosi részén, Tükörhegyen egy nemrég felparcellázott területen a régészek hevesen kutatnak valami fellelhető archeológiai kincs után, mint éhes…..
elCaro 2010.09.01 23:04:20
Utánanéztem az ügyfél fogalmának:

E megfogalmazás alapján a Ket. 15. § (2) bekezdése az ügyféli jogállást automatikusan magától értetődően más tények értékelése nélkül biztosítja a hatásterületen lévő valamennyi ingatlantulajdonos számára.

A hatásterület lehatárolásához azonban nem nyújt fogódzót, jóllehet nemcsak a szomszéd ingatlan tulajdonosa tiltakozhat egy tervezett beruházás ellen.
A 15. § (2) bekezdés alapján az ügyféli érintettség határait a hatásterület kifejezés határolja le, a bírói gyakorlat pedig nehezen támaszt szempontokat ennek értelmezéséhez. A Ket. 172. § e./ pontja az értelmező rendelkezések körében a hatásterületet a következőképpen fogalmazza meg. Magyar Köztársaság területén fekvő jogszabályban meghatározott módon megállapított földrajzi terület, amelyre a tervezett létesítmény vagy tevékenység rendes üzemvitel mellett folyamatosan, vagy rendszeresen számottevő mértékű hátrányos fizikai hatást pld. árnyékolást, zajterhelést, légszennyezést gyakorol. A fogalommagyarázat szerint a hatásterület lehet szakhatósági kompetencia, vagy akár mérlegelési jogkörben értékelendő döntés is, de pld. a Ket. 172. § e./pontos felsorolásában az árnyékolás számottevő mértékű fizikai hatásként jelenik meg, ugyanakkor a kilátás a kialakult építésügyi gyakorlat szerint e fogalomba nem illeszthető; szükséges lenne a hatásterület lehatárolásához a bírói gyakorlat számára valamilyen szempontrendszer kidolgozása.
elCaro 2010.09.01 23:09:59
Több info:
www.rexinfo.hu/jogiprogram/news_34.html

"A rendelkezéseket összegezve kis túlzással megállapíthatjuk, hogy azokban az ügyekben amelyeket valamilyen jogszabály (helyi rendelet) nem tesz kivétellé, ügyfél lesz mindenki aki annak érzi magát.

109. § (1) Az ügyfél a hatóság jogerős határozatának felülvizsgálatát a határozat közlésétől számított harminc napon belül jogszabálysértésre hivatkozással kérheti a közigazgatási ügyekben eljáró illetékes bíróságtól a határozatot hozó hatóság elleni kereset indításával"