Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prideonlyhurts

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk panaszt tett a bankjánál, amiért édesanyját adóslistára tették, erre őt rakták fel.2007. augusztus 6-án svájci frank alapú nagyobb összegű lakáshitelt vettem fel a B. Banktól. Az akkori árfolyam 156Ft/1CHF.Időközben egyedül maradtam tanuló gyermekemmel és a hitel…..
prideonlyhurts 2010.10.07 20:07:23
@Nancsi: én mondjuk azt látom hogy 5.25% április óta, akkor ha csak a jegybanki alapkamatot nézem nincs is válság. Úgyhogy az alapkamatból a kormány ténykedésére elég erőteljes elvonatkoztatás után lehet csak eljutni.

Viszont amilyen egyszerű ember vagyok, nincs hitelem, viszont van megtakarításom és bár nem rá szavaztam a 16% os egysávos adóval speciel pont nyerni fogok nem pedig szívni mint a megadóztatott minimálbéres.....
prideonlyhurts 2010.10.07 18:51:28
@klacus: akkor ha jól értem valóban 11500 huf miatt raktak fel ?? mert az viszont valóban törvénytelen.... de ha lesz@rod akkor lesz@rod :)
prideonlyhurts 2010.10.07 18:55:38
@Nancsi: mert a bank nem egy nagyker az állam meg egy kisker. A bank azt mondta hogy ennyi a kamat, az állam meg azt hogy ezt x%al megtámogatom = befizeti a hitelfelvevő helyett. Szóval ez nem a nagybani hajnali 4 kor....viszont fentiek miatt kényelmes és ÁLLAMILAG GARANTÁLT extraprofit

Az meg hogy az építőiar a fekete és minimálbéren bejelentett munkásokkal áfacsalásokkal, és körbetartozásokkal valamint fantomcégekkel mit tett hozzá (inkább elvett) azt inkább hanyagoljuk.

Elhiszem hogy a 6% jó biznic volt annak aki felvette de ezt nem a különbözetet nem ő (vagy csak részben) fizette...
Olvasónk férjét nem fizette ki a munkáltatója, ekkor kezdődtek törlesztési nehézségeik.TÖRÖLVEA szakértő válasza:Ahhoz, hogy pontos és korrekt megoldás szülessen, a banki ügyintézővel kell felvenni a kapcsolatot. Ilyenkor érdemes minden szerződést és a számlakivonatokat is…..
prideonlyhurts 2010.09.06 22:22:01
@Cyr: Jó, nézzük másik oldalról: nem tudom alkalmazásban állsz -e vagy egyéni vállakozóként nyomod de ha nem TE termeled meg akkor kinek éri meg téged kifizetni ???

Azért valamiért csak van ez a fránya pénz, ráadásul, vagy 3000 éve simán működik....
prideonlyhurts 2010.09.06 22:27:25
@Cyr: jah hamár reklám. HA a hírdetőknek nem képviselne értéket a blogod (mert azt már kétszer megköszönted hogy növelik a reklámértékét) akkor mi a fészkes fenének fizetnének ????
prideonlyhurts 2010.09.06 22:51:52
@Cyr: okés értem mire célzol. DE azért nem mindenki hitelből költekezik, szerencsére. Az ő pénzük nem "hitelpénz" és gondolom amikor a kaszzánál fizetsz a pénztáros se mondja meg hogy az az ezres hitelezres vagy sem.

Másrészt volt és van ez a nem kis válság, csak azt valahogy mindig elfelejtik kifejteni, hogy abban hogy épp nem tudja fizetni a hitelét hogy jön képbe a válság. OK kirúgnak. de úgy vettél fel hitelt 20 évre hogy nincs (gyakran) egy hónap tartalékod ?? HA 10 év múlva rúgják ki és nincs válság akkor mire fogja ???? Felment a svájci frank ??? Na ez meg olyan távoli viszonyban van a válsággal, mint ide Nagykáta.

Lehet jönni ezzel a válság szöveggel de a helyzet az hogy ez is egy torz kép ami itt a hitelkárosultakon van, az admin már kirak minden szemetet csakhogy meglegyen az indexcímlap ma is (mer ugye jobb oldalt a portfolió hírdet - fektesse hitelét valamibe ami talán pénzt hozhat - muhahaha) van megint valami amire ráfoghatjuk önnön baromságunkat nehogy be kelljen ismerni hogy a helyzetről amibe kerültünk mi tehetünk....

De komolyan: szerinted az normális hogy valaki egy kisgyerekkel felvesz 10+ évre úgy hitelt hogy nin 260,000 ft megtakarított pénze ????? És ha bebukik arról a bank tehet, meg a válság ???? Na neeeeeee
6 éve szívok az álláskereséssel (6 ev 6 munkahely legalább, de úgy érzem, hogy mindig csak nagyon rövid időre vesznek fel, kihajtanak, aztán eldobnak),Valószínűleg, ha ebben az évben nem voltam 30-50 állásinterjún, akkor egyen sem, és mindezt úgy, hogy közben feltűnés nélkül…..
prideonlyhurts 2010.09.04 15:35:26
@Lúdtalp: nekem is ez a két kedvencem. :)
prideonlyhurts 2010.09.04 15:42:07
@Zora.: a reálbér nem ezt jelenti, ennek se ártana utánanézni. HA 112.791.- ft "reálbért" költhetnél vásárlásra abból ismét lejönne az ÁFA (ami nem egységesen 25% ismét csak a pontosság kedvéért)

A reálbérről akkor beszélnek ha megnézik az előző évi béredet, és mondjuk az emelkedik a következő évben 5%-al az általános infláció meg 10%-al akkor a reálbéred csökken 5%-al.
prideonlyhurts 2010.09.04 18:30:44
@verpistike: ja paraszt vagyok, de legalább nem rinyálok folyamatosan, hogy mindenki húzzon a véresbe aki nem minimálbéren van.
Esküszöm, ez lesz az utolsó poszt a múlt szombatról, de hát mit csináljak, ha egyszer annyi jó helyen jártunk. Reggel ugye volt a grúz pékség, délután a Párisi Nagyáruház és a Lotz terem, a kettő közt meg elmentünk ebédelni egy étterembe. Őszintén szólva nem vagyok nagy…..