Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sparrow

2411 bejegyzést írt és 2526 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Movie Tank Dűne (1984) 2016.06.01 10:36:06
David Lynch a filmtörténelem egyik legtöbbet emlegetett alkotója. Viszonylag ritka, hogy neve negatív kontextusban kerüljön elő, általában szuperlatívuszokban szokás beszélni róla a Mulholland Drive, a Twin Peaks, vagy éppenséggel a Kék bársony kapcsán. Azonban amikor a neves filmművész egy népszerű…..
Sparrow 2022.05.04 13:44:43
@doggfather: Annyira menő, hogy ennyi év után is kommentelsz itt. :-) Évek után kíváncsiságból fenéztem a blog adminfelületére, és valamiért az elmúlt két hétben van napi 100-150 látogató, és nem tudom, honnan. :D

Amúgy nekem a tavalyi Dűne is ezen a 6/10-es szinten mozog, csak más okokból (lassú, terjengős, nem annyira érdekes)
Movie Tank Machete 2011.06.13 18:49:00
Sziasztok!Ma Robert Rodriguez Grindhouse fillingű trash - zúzdájáról, a Machete című filmről lesz szó. Sosem érdekelt ez a műfaj, megmondom őszintén. Nem is tudom, pontosan, hogy miért néztem meg ezt a filmet. Talán tudat alatt lehet hozzá köze annak, hogy többen a Machetet a The…..
Sparrow 2022.05.04 13:43:01
@Le a spammerekkel: Még mindig nem értettem meg, és újranézni sem fogom, hogy megértsem, csak azért, hogy idegesítselek. :)
A legeslegelején leszögezem, hogy az égvilágon semmi gáz nincs, hiszen ahogy a poszt címe is elmondja, eszem ágában sincs abbahagyni a filmes témájú írást, elemzést, kritizálást. Viszont néhány heti gondolkodás és belső huzavona után arra jutottam, hogy ezt a blogot már kinőttem, pontosabban ezen a…..
Sparrow 2017.02.24 13:43:33
@ThePretender: Nagyon köszönöm a szép szavakat, jól esett olvasni! :-) Remélem, a Filmsoron is követed majd a munkásságomat!
Igaz, Gore Verbinski nem a barátnőnk, hosszú szőke hajjal és méretes mellekkel, de azért mégis többször okozott már számunkra nagy örömöket. Az évezred elején például összehozta A kör-t, amivel megcáfolhatatlanul bizonyította, hogy a remake-készítés alapvetés szempontjából egyáltalán nem elítélendő…..
Most már tényleg csak néhány hét van hátra a Logan premierjéig, ami kifejezetten nagy durranásnak ígérkezik, hiszen R kategóriás és több, mint két órás lesz. Hugh Jackman meg is érdemelné a méltó leköszönést. Érkezett még egy új IMAX-poszter, ami talán a legjobb a film eddigi falra valói közül...
Ana Lily Amirpour a Csadoros vérszívó című különleges alkotással sikeresen feltette magát a filmtérképre. El is készítette második nagyjátékfilmjét. A The Bad Batch tavaly már bemutatkozott néhány fesztiválon, de szélesebb körű premier keretein belül eddig nem láthatta a nagyérdemű. Ám most egy…..
Vannak szép és értékes igaz történetek, amelyek azonban mégsem kívánkoznak a filmvászonra. Már többször írtam arról, hogy a valós események megfilmesítésének egyre nagyobb méreteket öltő kultusza képes olyan alkotásokat is eredményezni, amelyek történései kétségtelenül fontosak, megőrzésre és…..
Március 30-án érkezik meg a mozikba Mamoru Oshii kultklasszikus animéjének élőszereplős animációja. A Páncélba zárt szellem komplex science fiction teória, fókuszában a mesterséges intelligenciával, a húson túli élő létezésének lehetőségével és ezeken keresztül persze…..
Újra itt van ez a Valentin-nap, ami sokaknak fel sem tűnik. Nem feltétlenül azért, mert nem élnek párkapcsolatban, hiszen lehet, hogy egyszerűen csak nem érzik szükségét az erőltetett túlfokozottság jegyében történő, nem kizárt, hogy az érzelmekbe vetett bizalom hiányából…..
Sokan nem szeretik a Valentin-napot, mert erőltetett, fölösleges, képmutató ünnepnek, a párkapcsolat problémáinak tradicionálisan szentesített szőnyeg alá söprési időszakának tartják. Valóban az lehet az érzésünk, hogy egy jól működő szerelmi viszonyban a február 14-i…..
Május elején érkezik A galaxis őrzői második felvonása, ami az eddigi előzetesek alapján legalább annyira tökös és stílusos lesz, mint a Marvel-filmek között már-már klasszikusként is kezelhető első epizód. Visszatér Star-Lord, Gamora, Rocket és a bébisített Groot is! Érkezett egy új spot, ami…..
Boldog párkapcsolatok szövődnek, amelyek nem ritkán házasság formájában hirdetik tovább az elégedettség igéjét, hódolva a nyíló tavaszi virágok illatára emlékeztető, tökéletes és igazából megfoghatatlan harmónia zamatának. A különleges és örömteli illatok viszont…..
Először csak megalapozatlannak tűnő hírfoszlányként merült fel, majd beigazolódott, hogy Ben Affleck tényleg kiszáll a DC Comics moziuniverzumát képviselő Batman-karakter önálló filmjének rendezői székéből. A címszerepet persze továbbra is vállalja, de a Warnernek új…..
Jövő májusban érkezik a Bosszúállók következő kalandja, az Infinity War, vagyis a Végtelen háború, amelynek főgonosza a bolygóközi titán, Thanos lesz. Rendkívül nagyszabásúnak ígérkezik a produkció, hiszen még A galaxis őrzői is beszállnak a buliba. A forgatás…..
Március 17-én befut a Marvel-Netflix együttműködés legújabb sorozata. Az Iron Fist a milliárdos bűnüldöző Danny Rand (Finn Jones) karakterére fókuszál. Kemény pofonokkal és némi szupererővel vegyes szórakozásra számíthatunk. Két új videó is érkezett az alkotáshoz. Az…..
Február 23-án befut a John Wick második része, ami az eddigi értékelések alapján egyértelműen méltó folytatásnak ígérkezik. A premierre való várakozás időszakában enyhítő élményt nyújthat az eredeti filmremek újranézése, vagy éppenséggel az alábbi videó, amely…..
Kevin Smith filmrendezői-forgatókönyvírói tehetségének legfontosabb összetevői az egészen egyedi humorvilág, valamint a minden ökörködés ellenére folyamatosan jelenlévő, parodisztikusan tálalt mögöttes tartalom, ami az esetek nagy részében a fogyasztói társadalom valamely…..
Beauty and Lord Voldemort a címe az egészen lenyűgöző mashup videónak, amelyben a márciusra időzített, élőszereplős A szépség és a szörnyeteg-film előzetesét egy kicsit másképp láthatjuk megelevenedni. A szörny szerepében ezúttal a Harry Potter-franchise főgonosza,…..
A múltkori, kissé sablonos farokméregetős jelenetklip után most egy igazán eredeti és a menő módon szomorú atmoszférától csak úgy duzzadó képsort tettek közzé a Logan marketingesei. Hugh Jackman vezet és iszik, ráadásul stílusos fekete-fehér fényképezésben. A Locke-ot juttathatja eszünkbe...
Úgy fest, a populáris kultúra azon szakasza felé tartunk, amelyben a Lego-filmadaptációk kultusza lehet az egyik meghatározó tényező. Vagy ha meghatározó minőségről egyelőre nem is lehet beszélni, azt mindenképpen elmondhatjuk, hogy A Lego-kaland meglepő minőségi sikere a jelek szerint kisebb…..
A Marvel-adaptációk módszeresen hódították meg a mozivásznakat, majd a Netflixet, és persze időszakosan a hagyományos tévécsatornákon is bepróbálkoznak. Az FX-en induló Légió jó eséllyel sikerre van ítélve, hiszen a nagynevű képregénykiadó X-Men cím alatt érlelődött…..
Sofia Coppola már egy ideje nem tudott kimagasló filmet készíteni, ám ez nem változtat a tényen, mely szerint az Öngyilkos szüzek és az Elveszett jelentés, de főleg utóbbi okán örökre a szívünkbe zártuk a hölgyet. Legújabb író-rendezői munkája regény alapján készült,…..
A Lego-kaland 2014-es érkezését a legtöbben vállvonogatás és enyhe fintor által környezetük tudtára adott közönnyel fogadták, ám aztán megérkeztek az első blikkre mérhetetlenül gagyinak és túlzottan infantilisnek tűnő produkció értékelései, kritikái, nézői…..
Napjaink egyik legzseniálisabb sorozata, a női börtönben büntetésüket töltő fegyencek karakterdrámáját mesterien fűző Orange is the New Black hamarosan visszatér, méghozzá már az ötödik szezonnal. Eddig nem ismerhettük a pontos premierdátumot, most azonban végre kiderült az…..
Joel Edgerton főszereplésével érkezik az It Comes at Night horror, melynek amerikai premierje augusztusban esedékes, de remélhetőleg valamikor hasonló tájban hozzánk is megérkezik. Előreláthatólag kevés szereplőt mozgató, feszült és sötét hangulati tónussal operáló műről…..