Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lost Z

18 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazságtalan voltam az új felállással debütáló Eleven Holddal 2011-ben, meg kell követnem őket.Először is amiatt, mert Zselenszky első lemezét (Melanchometer, 2008) gondolkodás nélkül megvettem, amikor megjelent – nemcsak rajongói lojalitásból, hanem amiatt is, mert nem tudtam letölteni (fujfuj),…..
Szerintem a régi Eleven Hold volt a legjobb magyar zenekar valaha:Nap (Török-Zselenszky Tamás): ének, gitár, szövegBasa (Balassa Béla): basszusgitárDinky/Gyuszkó (ifj. Bodó Gyula): gitárPsot (Joós Zsófia): hegedűRobogó (Pábli Róbert): dobokRobesz (Szili Róbert): konga, percussion.Annak ellenére…..
,,You know, they're congratulating the Stones on being together 112 years. Whoooopee! At least Charlie and Bill still got their families. In the Eighties, they'll be asking, "Why are those guys still together? Can't they hack it on their own? Why do they have to be surrounded by a gang? It's all…..
Viretta Park Eyes Adrift 2018.04.30 16:32:35
2001 - 2008..
Viretta Park Chris Cornell és én 2017.06.20 11:03:54
  "I am not your rolling wheels – I am the highway.I am not your carpet ride – I am the sky.I am not your blowing wind – I am the lightning.I am not your autumn moon – I am the night... the night."..
Viretta Park Mint vendég 2017.03.10 11:30:44
Viretta Park Kurt Cobain 50 2017.02.20 11:37:56
12 éves voltam, amikor 1996 nyarán először hallottam a Nirvana zenéjét. Nagyon-nagyon telibe talált. Az volt az első találkozásom a Beatles-ön és a Rolling Stones-on túli zenével, pontosabban akkor ért a felismerés, hogy van ennél vadabb rockzene. (Ez nem teljesen igaz, hiszen "hallomásból" ismertem…..
Viretta Park Nevermind 25 2016.09.24 08:26:37
Ma negyedszázados életem legfontosabb lemeze. 20 éve ismerem, legalább 2500-szor hallottam és nem tudom megunni. Mi lehet a titka? Az időtlen hangzás, amely annyira friss, mintha tegnap vették volna fel? Kurt dalszerzői és előadói zsenialitása? A Nirvana három tagjának karakteres, feszes és…..
John Lennon angol dalszerző-énekes, a Beatles ritmusgitárosa Liverpoolban született, 1940-ben. Édesanyja nem tudott róla megfelelően gondoskodni, így négyéves korától anyai nagynénje, Mary Elizabeth Smith, "Mimi néni” (1903–1991) nevelte, munkásosztálynál jobb körülmények…..
Ákos három év után ma új stúdióalbumot ad ki Még egyszer címmel, amit itt már lehet is hallgatni. Az új lemez megjelenésével egyidőben mutatja be a címadó dalra készült, innovatív klipet is, amelyet 360 fokos kameratechnikával rögzítettek. A megjelenést Ákos exkluzív,…..
                    Mottó: „Seems like forever and a day.” (Guns N’ Roses: Prostitute) Íme a lemez, ami jóformán mindenkinek csalódást okozott. Aki ’91-ben maradt le, annak azért, mert másra számított stílusban, hangzásban és színvonalban is. Aki szorgosan hallgatta a kiszivárgott dalokat, annak…..
Valaki már igazán megmagyarázhatná nekem, hogy sokak számára miért fontos, hogy valaki meleg, cigány, zsidó vagy bármilyen más szempontból kisebbséghez tartozik? Azért, mert előítéleteik vannak? Miért nem az adott ember személyiségét és tetteit nézik? Minden társadalmi csoportban lehet találni…..
Tegnap lett 45 éves Dave Grohl és ez jó alkalom arra a régóta tervezett visszatekintésre, melyben sorra veszem az eddigi Foo Fighters-lemezeket.Szubjektív leszek és elfogult, ugyanis hosszú-hosszú évek óta a Foo a második kedvenc zenekarom a Nirvana után és évek óta őket hallgatom a legtöbbet (sőt,…..
A száraz tények: Jimmy Page, a világ egyik legjobb rockgitárosa ma lett hetvenéves. Ráadásul nem csak mi mondjuk, hogy mekkora zseni ez a bácsi, hanem egy rakás lista is erről beszél. A Rolling Stone 2011-es Minden idők 100 legjobb gitárosa összeállításán például csak Eric…..
Lost Z 2014.01.12 16:43:05
@péti: nem tudom, mire ez a hiszti, amikor volt cikk róla, csak vissza kellene keresni. vagyis már nem kell, tessék:
langologitarok.blog.hu/2012/06/18/elo_legenda_hetveneves_paul_mccartney
Nagy az öröm a Pearl Jam-rajongóknál! Jön az új lemez, Lightning Bolt lesz a címe, október 15-én jelenik meg, és még elő is lehet rendelni, ráadásul pár másodperc valamibe bele is lehet hallgatni itt fentebb, ami lehet akár a Mind Your Manners című dal is, amit akár már most is…..
Viretta Park Nirvana Szubjektív 2013.06.05 18:23:18
Minden kétséget kizáróan a Nirvana életem zenekara.12 éves korom óta (17 éve!) hallgatom és úgy látszik, hogy nem tudom megunni.Persze ma már van, hogy hónapok is eltelnek, mire újra felteszem egy-egy lemezüket, de olyankor mindig rájövök, hogy ez a legnekemvalóbb zene, mert pont annyira zúzós és…..
Ma lenne 70 éves Janis Joplin énekes-dalszerző, aki annak ellenére a rockzene talán legmeghatározóbb női előadója, hogy mindössze 27 évet élt, köszönhetően véget nem érő önpusztításának, és a heroin iránti szenvedélyének. Az évforduló alkalmából összeszedtük…..
Lost Z 2013.01.20 16:09:55
@Fenimore: Azért a rockban sok mindenkire vonatkozik ez: Morrison, Hendrix, Brian Jones, akár Michael Hutchence... Mondjuk, aki zseni, az jólfésülten, 70 évesen is az vagy az volna. McCartney vagy Keith Richards érdemeiből pl. semmit sem von le, hogy még él, sőt.
Akinek józanéletű, jólfésült előadó kell, hallgasson Osmondst vagy Carpenterst és haljon bele az unalomba. (Mondjuk a két felsorolt banda betépve se lett volna zseniális.)
Nem is tudom, hol kezdjem ezt a posztot. Lehet, egyéni szoc. probléma az, amiről itten szó van, de nem bírom magamban tartani, már majdnem teleüvöltöttem vele a szerkesztőséget, a rovatvezetőm, meglátva dühtől vöröslő fejemet, idejött, megsimogatta, és azt mondta, írjam ki…..
Az együttes keddi, párizsi koncertje után kifosztották Axl Rose-t, a Guns N' Roses énekesét. A párizsi rendőrség szóvivője szerdán elmondta, hogy a sztár nagyon dühös, mivel mintegy kétszázezer dollár értékű, három arany és gyémánt nyakláncát lopták el. Az…..
A Nirvana frontembere szóló projekten dolgozott nem sokkal halála előtt, legalábbis ezt állította egy interjúban nemrég Eric Erlandson, a Hole zenekar korábbi gitárosa. Erlandson elmondása szerint Kurt Cobain a Beatles White Albumához hasonló hanganyagon dolgozott, mielőtt öngyilkos…..
Lost Z 2012.04.22 20:41:27
@moonelify: És azt is Courtney írta, hogy "Look on the bright side is suicide" meg "I hate myself and want to die"? Ez utóbbi az utolsó Kurt életében megjelent Nirvana-dal címe. Az egyik legelső (felvételre se került) dalának meg Seaside Suicide volt a címe (és ezt a nagynénje mondja, nem Charles Cross).
Olvastam azt a könyvet (a magyar kiadásban még Kurt nevét is többször elírják, szóval erősen fércmű), de egyrészt összeesküvés-elméleteket bármiről lehet gyártani, másrészt nekem elég sokatmondó az, hogy Kurt zenésztársai, barátai és családtagjai közül senki sem gyanakszik gyilkosságra. Ha felmerülne bennük, nem hiszem, hogy annyiban hagynák és C-Lo valszeg nem lenne szabadlábon.
Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Fishing On Orfű fesztivál szervező közleményt adtak ki a mai napon, amiben sajnálatukat fejezik ki a Kolin énekesével történt múlt hétvégi incidens kapcsán (mint azt a Lángoló is megírta, a fenti képen látható Linczényi…..
Lost Z 2012.04.13 21:42:53
@kontratenor: Akkor miért nem hívják a szájbakúrt Linczényi helyett a FOO Fighterst? :)