Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gazember Géza

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
És a címhez tegyük hozzá, hogy ennek az időnek a nagyobb része az első néhányszáz méteren telt el. Engem n levele tovább erősített abban, hogy nem igazán szeretnék a belvárosban lakni, vagy ha egy mód van rá, autóval egyáltalán odamenni se. Az átlagos esti programom.…..
Gazember Géza 2010.09.02 10:34:56
Valami elmebeteg kerékpárosba futott bele dzsaszper, kishíján szó szerint, akinek az volt a legjobb szórakozása, hogy minden előzmény nélkül virtuális kátyúkat kerülgetett. A vigyorgásából meg arra következtetek, hogy nem is igazán fogta fel, hogy az ilyen akciókkal leginkább…..
Gazember Géza 2010.09.01 09:17:02
80-85 km/h sebességgel haladtam. Előttem kocsioszlop, ilyenkor szeretek kb. másfél-kétszeres követési távolságot tartani.
*** Igen helyes dolog, hogy fokozottan ügyelsz ilyen helyzetben a követési távolság betartására.
Az útszakaszon előzni tilos, és az útszakaszra kerékpárral, segédmotorral és mezőgazdasági munkagéppel behajtani tilos. Egyszercsak arra leszek figyelmes, hogy picit furán mozog előttem a kocsioszlop, mintha finoman kerülnének valamit, ezért elkezdek fokozottan figyelni.
*** Nagyon ügyes vagy!

Majd az előttem hajtó kocsit látom, hogy kerékpárost előz. A következő pillanatban a kerékpáros (aki úgy 30, jóindulattal 35 km/h tempóval haladhatott) komolyabb körülnézés nélkül kivágódik a sáv közepébe. Intenzív fékezés, és kerülném, de jönnek szemből, így inkább mégse. Kb 30-ra fékeztem, és duda, hála Istennek hátulról sem szálltak belém.
*** (Jó kondiban volt, ha ilyen gyorsan tudott tekerni.) Mondjuk, nem lehet eléggé elítélni a kerékpárost, hogy a kresz be nem tartásával akadályozta a forgalmat – azt pedig nem szabad.
Mivel az imént írtad, hogy növelted a követési távolságot, és fokozottan figyeltél, nem értem, miért lepett meg a kerékpáros manővere.
Szerintem előzni akartad és nem kikerülni.

Az, hogy először rádudáltál, helyes, mert úgy ítélted meg, hogy a balesetveszély van, s erre felhívod a bicajos figyelmét.

Ezek után, ahogy elfogytak szemből az autók, leelőztem a kerékpárost (és közben folyamatosan dudáltam, jelezve, hogy ön- és közveszélyes). Miközben elhaladtam mellette (nem mai a kocsi, szívódízel, így viszonylag lassan gyorsul), a szemébe nézek, hátha bocsánatot kér, de ehelyett kajánul a képembe vigyorog... Piros-fehér-zöld (vizszíntesen csíkozott felsőt viselt...
Az a tény, hogy folyamatosan dudáltál, miközben megelőzted, ékesen bizonyítja, hogy te feleslegesen indulatba jöttél, és nem viselkedtél udvariasan. Vagy esetleg egy népnevelő lennél, akinek a közlekedési morál javítása a feladata, ilyen eszközökkel?
Nem tudom minek leckét adni másoknak, a közlekedés alapelveiről.
Előzd meg, és haladj tova. Ja, és ne idegeskedj!