Regisztráció Blogot indítok
Adatok
háziállatkedvelők

46 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1800-as évek végének Magyarországa, idilli helyként él sokunk fejében.  A kultúrális élet fellendült, megépült az Operaház, átadták az Andrássy úton az ország első villamosvonalát. A főváros a századfordulóra több mint 700.000 lakosú világvárossá fejlődött, a német nyelvet felváltotta a magyar…..
Sokan szenvednek allergiától, és világszerte körülbelül a lakosság 10%-a macska allergénekre érzékeny. Ezzel a problémával szembekerülve többféle kezelés áll rendelkezésre, azonban sokan szenvednek attól, hogy emiatt nem lehet saját cicájuk, pedig nagyon szeretnének macskát tartani. Ezért többször…..
A macska képes megnyugtatni az idegrendszert, és azonnali kikapcsolódást biztosít. Bár a macskák független állatok, akik szeretnek a saját feltételeik szerint élni és felfedezni a világot, ugyanakkor nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz és az emberekhez, akikben megbíznak. A legtöbb macska szeret az…..
Minden macska tulajdonos tudja, ki a főnök otthon (a macska nyilvánvalóan), az otthoni munkavégzés így egy macska kollégával, igazi kihívást jelenthet. Miközben dolgozol, addig egy olyan macskával kell foglalkoznod, akit egyszerűen nem hagyhatsz egyedül. Neked az otthonod lehet az irodád is, de…..
A cicáknak megvan az a szokása, hogy mindenre felmásznak, ráugranak. Nincs ez másként a karácsonyfával sem, ha nem megfelelően rögzítjük, akkor gyakran leborítják azt, sőt néhány cica még a díszeket is lelopkodja a fáról. Szerencsére találtunk néhány tippet és trükköt, amelyek segíthetnek az őrület…..
Megdöbbentő hírt olvastam a minap az interneten. Egy macska annyira összekarmolta gazdáját, hogy a hölgy kórházi ellátásra szorult. A családtagok úgy megijedtek a macskától, hogy bezárták egy szobába addig, amíg az állatmentők meg nem érkeztek. Egy csomó kérdés felvetődött bennem az eset kapcsán. Mi…..
Hamarosan még hidegebbre fordul az idő, ezért érdemes már most gondoskodnunk rövid szőrű kutyáink védelméről.   ..
A háziállat egy életre szól, nemcsak egy karácsonyi ajándék, ezért fontos, hogy aki hörcsögöt szeretne - vagy bármilyen más kisállatot - elkötelezett legyen arra, hogy egy életen át gondozza kis társát. De vajon egy hörcsög meddig élhet?  ..
Kutyatartóként nagy érdeklődéssel és egyben ilyedten figyeltem az eseményeket a Covid-19 kijárási korlátozásai és tilalmának bejelentésekor. Amikor miniszterelnökünk a nulla órától hajnali 5-ig tartó kijárási korlátozást bejelentette, rögtön a szívemhez kaptam...
Egyszer-kétszer már én is rajtakaptam Picurt azon, hogy az ágyon horkol. Nem sűrűn fordul elő, de kíváncsi lettem a horkolás okára...
Ahol háziállat tartózkodik a lakásban, ott bizony előfordulhatnak kisebb "balesetek". Sajnos néha ezek kárát a bútorok szenvedik meg. De nem kell attól tartanunk, hogy az összepisilt, kakilt kanapét azonnal újra kell cserélnünk, hiszen van néhány módszer, mellyekkel eltüntethetjük a foltokat,…..
Rengeteg hasznos információt rejtenek a kutyaeledeleken, tápokon található címkék, leírások, azonban sokunk számára értelmezhetetlen adathalmazok, melyekből nem tudjuk megállapítani, vajon hasznos-e kutyánk számára a doboz tartalma, vagy sem. 4 hasznos tudnivalóval róbálunk most segíteni azért, hogy…..
Egy ismerősöm kistestű kutyája már a nyolcadik évében van, de sosem volt problémája bűzmirigyeivel. A kozmetikusnál egyszer sem került sor azok kititsztítására, így igen meglepődött, amikor nemrégiben kiskutyája folyamatos, erős bűzt árasztott, mely lemoshatatlannak bizonyult. Később észrevette,…..
A karácsonyi ünnepek közeledtével különös izgalom jár át valamennyiünket. Szeretnénk otthonunkat is minél szebben feldíszíteni, csillogó lámpákkal, fényfűzérekkel, finom dísztárgyakkal és természetesen az elmaradhatatlan adventi koszorúkkal. A karácsonyfa feldíszítésével tesszük fel a pontot az…..
Manapság sok kutya a nap nagy részét egyedül tölti, akár egy nagy kertben, vagy egy lakásban. Hogyan veheted észre, hogy kutyád unatkozik? Mik azok az apró jelek, amik erre utalnak? És vajon hogyan tudsz neki segíteni, ha nem vagy egész nap otthon?  ..
Kutyusunk Picúr idén már betöltötte a 8. életévét. Kis termetű kutyaként még akár ugyanennyi időt is eltölthet közöttünk, viszont rémísztő dologra lettünk figyelmesek vele kapcsolatban. Napok óta étvágytalan volt, rossz kedvű, így levittük az állatorvoshoz. Amit sejtettünk beigazolódott, sajnos a…..
Minden cicatartó tud egy-két dolgot saját állatáról, de eközül a tíz tény közül biztosan van olyan, amiről még nem hallottál...
Imádom a kutyámat, és tudom, hogy most sokan majd elkezdenek kommentben ostorozni azért, mert nálunk az ágyba is bemászhat, sőt velünk alszik, de akkor is imádom! Mi a kutyát nem egy állatnak tartjuk, hanem igazi kis társnak. Szeretem ahogyan ragaszkodik hozzám és kimutatja mennyire boldog, amikor…..
Magyarországon a panellakások száma közel 780.000, így nem meglepő, hogy rengeteg kutyatartó is van köztük. Sokan közülük azonban nincsenek tisztában azzal, hogy milyen igényeik vannak a kutyusoknak a panelban. Milyen problémákkal kell megküzdenie annak a kutyatartónak, aki kertes házból költözik a…..
háziállatkedvelők 2017.06.19 13:16:13
@Denise Hogyisdugják: Szerintem is, ráadásul van amikor kényszerhelyzetbe kerül a gazdi egy költözés során. Akkor inkább a panelba legyen a kutya, mint a menhelyen. :(
háziállatkedvelők 2017.06.19 13:17:02
@shitgun: Sajnos sokszor a kényszer nagy úr!!
Sok gazdi úgy gondolja, hogy a nagy szőrű kutyák jobban elviselik a hideg időjárást, mint mi emberek. Ez nem feltétlenül van így. Hozzánk hasonlóan a kutyusok is keresik a meleg beltéri menedéket a fagyos hidegben és számukra is nehézséget okoz a téli időjárás elviselése. De bárhogy is legyen, ebben…..
Pötyi kutyát megörököltük, mikor dédimama elhunyt. Utolsó kívánsága az volt, hogy kiskutyája jó kezekbe kerüljön. Mi álltuk a szavunkat és elhoztuk a megüresedett városszéli házikóból. Több kutyussal került egy helyre, kicsit nehezen ment a beilleszkedés, de végül megtalálta helyét a falkában.…..
Egy szomorú történetet osztok most meg veletek. Tavaly történt a sógorommal - aki nagy cicabarát -, hogy egy vidéki tárgyalás után az utcán sétálva mellészegődött egy apró pici vörös cicuska. A kiscica szinte teljesen vak volt, de megérezte a szerető embert és mindenképpen vele akart maradni...
Picur kutyánk nem több három kilónál. Imádnivaló teremtés, mivel kislány számtalanszor viselkedik úgy, mint egy díva. Pici korától nálunk van, akkor még szinte a tenyerünkben is elfért, olyan picike volt. Persze, hogy nem tudtunk ellenállni neki és megengedtük az ágyban alvást. Ami azóta sem…..
A statisztikák szerint Magyarországon a házasságok fele válással végződik. A házasulandók számára ez nem túl biztató információ, de persze ki gondol erre, mikor összeköti holtomiglan-holtodiglan az életét párjával. Sajnos azonban a valós problémának nemcsak a házaspárok részéről van következménye,…..
A gondoskodó gazdik mindent szeretnének megadni kedvencüknek: rengeteg mozgás, játék, minőségi kutyaeledel. De mi a helyzet a fogakkal? Kutyánk szájhigiéniájáról sem szabad megfeledkeznünk, mert az íny vagy a fog gyulladása kezelés nélkül súlyos betegségeket okozhat. Előzzük meg a bajt a megfelelő…..