Regisztráció Blogot indítok
Adatok
easter8

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
WITCH ( http://witch-ironman.blog.hu ) terheléses maraton beszámolóját és felvezető, mondhatni "intro" posztját olvashatjátok az Ironman élményei előtt. Enjoy! — Józsi Winkler maratoni futása után (nevezetesen hogy milyen célt lehet kitűzni még a 42 km után)…..
easter8 2010.08.31 14:51:32
@NebA: Sziasztok! Nemrég olvastam WITCH beszámolóját az IM-ről és hozzá a kommenteket és akármennyire is nem szoktam ilyen fórumokon irogatni, most megteszem!
Tudom, már mindenki igyekszik lezárni a témát, de úgy gondolom 1-2 hozzászóló nem igazán látja a hosszútávú amatőr sport lényegét..
Én 28 éves nőként idén először teljesítettem az IM-t, 15:53-as idővel..hogy ez mit jelent?? Ezt akármennyire is próbálnám itt leírni, nem lehet, ezt át kell élni...Most biztos egy páran azt mondják nem készültem fel eléggé, és minek indultam el és hogy a 6 órás maratonom nem is értékelhető...Erre mondom én azt, hogy vállalják be azok a z emberek akik WITCH teljesítményét nem tartották elfogadható eredménynek, és készüljenek akkor fel a jövő évi versenyre!! Úgy, hogy janurától kezdve fokozatosan növelik az edzésmennyiséget heti 8 óráról-20-ra!!!! Több hónapos készülést hajtott ő is végre, és tapasztalatból mondom, hogy ez a verseny legkeményebb része..Hogy aznap a verseny hogy fog menni, az elég sok tényezőtől függ. WITCH esetében a futásnál a cipő miatt iszonyat nagy akaratra volt szüksége ahhoz, hogy végigcsinálja és ne adja fel...hiszem, hogy ilyen helyzetbe az emberek 95 %-a feladja. És azt kell mondjam, könnyű beszélni, hogy hát így és úgy, ha jobban felkészül akkor biztos nem sétál bele..háát, menj el egy IM versenyre és lehet meg fog változni a véleményed. Vagy csak próbáld ki egyszer hogy 6-7 órás bringa után milyen tempóba tudsz egyáltalán elindulni futni??? Szóval ezt a triatlon sportot és küzdelmet szerintem az érti meg, aki meg is csinálja..Hidd el, nem lehet összehasonlítani egy "sima" maraton és egy IM maratonját...én csináltam mindkettőt, és ha Döme és a többiek is megcsinálják akkot utána folytathatjuk az elmélkedést az időeredményekről!!!
Gratulálok ezúton is WITCH-nek és minden teljesítőnek, mindannyiunknak aki legyőzte önmagát!!!
És egyébként én is 15 órán belüli eredményt terveztem, de mivel a gyomrom eléggé felborult a futásnál, az előtte lévő 10 órás sportnak köszönhetően, így ennyi lett...Nem érzem azt, hogy felkészületlenül álltam neki a távnak, sőt szerintem elég sokat edzettem, és nem hiszem hogy a gyomorproblémáimat elkerültem volna több edzéssel...A verseny egyébként egy szenzációs dolog, amit mindenkinek csak ajánlani tudok! És nem bántam meg, hogy elindultam, hisz egy csomó olyan dolgot megtapasztaltam, ami később csak segítségemre lesz. Ha azt mondtam volna, hogy áá, inkább várok még egy évet, készülök még és csak jövőre indulok el, akkor nem lennék most gazdagabb egy csomó olyan élménnyel, érzéssel aminek köszönhetően jövőre igenis meglesz a 15 órán belüli célbaérkezés!!