Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaboca2045

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Áder János köztársasági elnök kihirdette az országgyűlési választás időpontját! 2018. április  8-án járulhatunk az urnákhoz. Ekkor döntünk arról, ki legyen az a képviselő, aki a következő négy évben képviselni fogja az érdi magyar állampolgárok érdekeit a parlamentben. A kampányidőszak február…..
  Véget ért az EU-csúcs, és megszületett a megállapodás az Európai Unió költségvetéséről, és azon belül a fejlesztési támogatások sorsáról is. A magyar kormányfő ünnepel, és azt mondja, végül jól jártunk. Valóban így van-e?   Orbán Viktor szerint „soha…..
gaboca2045 2013.02.11 16:20:01
Bár a kommentelés rövidebb műfaj, engedjetek meg egy kicsit hosszabb hozzászólást: konkrétan a Közép-Magyarországi Régió (KMR) kapcsán zajló tudatos vagy jó esetben csak nem átgondolt folyamatos félrevezetés kapcsán.
Ha végigolvastuk az elemzést kitűnt, hogy a KMR a nagy vesztes, az előző 7 éves időszak forrásainak 80%-át veszti el. Tegyük hozzá, mivel a KMR-ben a GDP meghaladja az EU átlag 75%-át, ezért versenyképességi régió, azaz eleve jóval kevesebb ERFA forrás áll majd rendelkezésre, talán egyedül az ESZA típusú fejlesztésekre lehet majd számítani - és főként a vállalkozások és a munkaerő versenyképességének fejlesztése céljából.
Miért van akkor, hogy erről országunk "felelős" politikusai nem tudnak?
Idézek egy rövid hírt:

"2018-ra átépítik az egész Városligetet
Öt év múlva adják át a megújult budapesti Városligetet az új múzeumi negyeddel; a projektre a kormány 120 milliárd forintot szán jórészt uniós forrásból. A Néprajzi Múzeum, a Magyar Fotográfiai Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeinek egyesítése érdekében az Új Nemzeti Galéria, a Ludwig Múzeum, a Magyar Zene Háza és a Magyar Építészeti Múzeum kap helyet, A múzeumi negyed épületeire nemzetközi tervpályázatot írnak ki. Bővítik az Állatkertet, a Petőfi Csarnok átalakításával ifjúsági élményközpont jön létre, és áthelyezik a Fővárosi Nagycirkuszt."

Visszakérdeznék: miből is? Mert hogy nem EU forrásból, az biztos!