Regisztráció Blogot indítok
Adatok
parappa

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Játszani is engedd! 2010.09.08 06:30:00
Végül, lassan, lomhán megérkezett a vasseprű a köztévébe, kisöpörni onnan a reakciót, a nemzeti együttműködés ellenségeit. Sajnos – és ez itt egy országos jelentőségű sajnos – továbbra is az a jelszó, hogy aki nincs velünk, az van ellenünk. Kevés olyan tévés…..
27 éves okleveles gépészmérnök vagyok.Emlékszem milyen reményekkel jöttem ki az iskolapadból, hogy ilyen diplomája azért nem sok mindenkinek van, “nagy ember” lett belőlem, kapkodni fognak utánam a cégek és olyan munkát végezhetek, amilyet akarok, öltönyben fogok…..
parappa 2010.08.30 21:47:19
Én is ennyi idős vagyok, valamilyen szinten átérzem a posztíró helyzetét. Nem írta, hogy mennyire képzi magát. Szerintem nagyon sok múlik ezen. Én mikor eldöntöttem anno, hogy mivel fogok foglalkozni, már gimiben nekiálltam fakultatív módon képezni magam, utánaolvasni azoknak a dolgoknak, amiket hasznosnak gondoltam a szakmában. Azóta lediplomáztam, de ezt nem hagytam abba. Lehet, hogy minden második buliba mentem csak el, de nem akartam az egész életem minőségét kockáztatni. Talán csak szerencse, vagy más (protekció vagy ismerős az nem fordult elő) de mindig találtam szakmai munkát, rögtön a diploma után (sőt az egyetem alatt is). Nem vagyok tehetségesebb mint az átlag, sőt. Azonban ezt - és főleg a magyar oktatás hiányosságait(!) - igyekeztem és igyekszem most is szorgalommal, egyénileg kiegyenlíteni. Eleinte azt gondoltam mások is így vannak ezzel, de nem: tele vannak az egyetemek tanárokkal, akiket nem érdekel a pszichológia, gépészekkel, akik utálják a műszaki rajzot és informatikusokkal, akik nem akarnak megtanulni programozni. Persze lehetnek egy-egy szakmának kellemetlen velejárói, az viszont, hogy sokan egy szükséges rossznak tartják azt a munkát, ami a diploma és egy szakma megszerzéséhez (megtartásához, magasabb szinten műveléséhez...) kell, na az sok esetben ide vezet (nem mondom, hogy a posztírónál így történt, de sok ilyet láttam). Viszont 27 évesen még nem késő :)