Regisztráció Blogot indítok
Adatok
2rista

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hohohohó Tiszakécske!Kedves Gyerekek! A Mikulás bácsi titeket egy újdonsággal lepett meg idén, ami nem más, mint ez az oldal, ami rólatok szól, tiszakécskeiekről. Célja a várost felrázni a tunyaságból, felnyitni a szemeket, felhasítani a torkokat, hogy ha kell ordítsák szanaszét…..
2rista 2010.08.30 19:22:29
Üdvözletem !
Szép településükön egy hosszú hétvégét töltöttem családommal,barátok között,gondolom egyedüli vagyok aki szeretné elmondani a tapasztalatait,bár biztosan önök is járnak más településeken,ahol a helyi szokások merőben mások .
Az ,hogy nincs fórum a városi lapon,egyedi,de nem példátlan,a lakók máshol is létrehoznak ,egyéni naplókat,közölnek,hozzászólnak,provokálnak,ki-ki,tudásának,vérmérsékletének megfelelően. Aztán ezt kommentálják akik olvassák,vagy épp egymásnak esnek egészen más okból.
Azért-e hosszú bevezető,mert bele olvastam az önök írásaiba,mert csak ezt találtam ahol én is mint utazó leírhatom tapasztalásom, erről a hosszú hétvégéről .
Kérem,ne értsenek mást mint amit írok,de önöket ,mint lakókat ,nemigen kényezteti a helyi , az önök közterületen biztonságot adó,mozgásukért,közlekedésükért és irányításért megbízott,természetesen felettes személy.Ha érdekelne,biztosan megtalálnám a beosztását,de legyen kölcsönös az érdeklődés .
Szép lesz, és biztos kell is a köz pontjukba a sztenderd forgalmi kör,-bár barátaim egész más véleményt hangoztatnak a helyi forgalom sajátosságait ecsetelgetik,a 30 tonnás kamion forgalommal,de én ezt ott tartózkodásomkor alig-alig .
A furcsa az,ahogyan ez ,-mármint az építés történik-hát kérem,rémkép, ahogyan önök jönnek-mennek a munkagépek között az egyszerűen mesébe illő,ahogyan átkelnek,velem együtt,a minden jelölést irányítást nélkülöző tér egyik oldalából a másikba,úgy,hogy közben a keresztirányú forgalom megállás nélkül megy .
Csodálatos ,készítettem rövidke videót,hogy barátaim ne higgyék,hogy túlzom,ha elmesélem ,hol jártam.Bombázás utáni terepviszonyok között,mint hangyák,fel és megtalálják az átvezető lehetőséget és félelmet nem ismerve bátorsággal küzdenek a négyszögű tér kitudja hány pontjából .
Mivel ez a város egyetlen üzleti,közigazgatási,kulturális,vallási,pénzügyi központja,itt az ott lakó barát -ra hagyatkozom,mert közlekedés szemszögéből is az .
De,hogy mindez mindenféle logisztika ,irányítás nélkül,hát ez meglehetősen egyedi.
Hasonló kaliberű településeken járva ,erre még nem láttam példát.
Sok sikert,és biztonságot a közlekedésben !
Mindamellett jól éreztük magunk !