Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lars_108

22 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nemrégiben, a Science folyóiratban közölt tanulmány rámutatott, hogy az egyre növekvő szárazság következtében az Amazonas-medence területének szén-dioxid elnyelő képessége fokozatosan csökkenhet, sőt egy idő után átalakulhat szén-dioxid kibocsájtó területté. A tavaly,…..
A 2011. január 12.-i az Európai Parlament által szervezett, a GMO-k biztonsági értékeléséről szóló tárgyaláson megkérdezték John Dalli-t (egészségügyi és fogyasztópolitikai európai biztos), hogy az EU-bizottság miért nem végzi el a GMO-termékek hosszú távú tesztelését,…..
A Greenpeace és a Facebook között már hosszú ideje húzódik a legnagyobb közösségi oldal zöldebbé tételéről szóló vita. Mint azt korábban már megírtuk, a Greenpeace hónapok óta próbálja rábeszélni a Facebook vezetőit, hogy a széntüzelésű erőművek által előállított…..
A dioxin-szennyezett takarmány után szuper hír is érkezett Németországból GMO-témában! 18 millió lakosával Németország legnépesebb tartományú Észak- Rajna-Vesztfália parlamentje felszólította a tartományi kormányzatot, hogy nyilvánítsa és tartsa meg…..
A legnagyobb mobiltelefon-gyártókkal együttműködve az Európai Bizottságnak sikerült kidolgoznia azokat az ipari szabványokat, melyekkel megoldható, hogy a különböző gyártmányú készülékeket ugyanolyan típusú töltővel lehessen feltölteni. Az egységes mobiltöltő…..
A Greenpeace a napokban mutatott be egy újabb fényképet, mely bizonyítékul szolgál az argentínai gleccserek visszahúzódására a globális felmelegedés következtében. A kép a Santa Cruz tartomány „Los Glaciares” nevű nemzeti parkjában található Ameghino gleccsert…..
Közelednek az Ünnepek. Az utóbbi időben ezt a kijelentést egyre többen kapcsolják a hihetetlen mértékű fogyasztáshoz és pazarláshoz. Szerencsére számos módja van annak, hogy az Ünnepek alatt is környezettudatosak legyünk. Lássuk, hogyan valósítható meg a Zöld Karácsony.Sok…..
A „peak oil”, azaz az olajhozam-tetőzés, ma már egy közismert fogalom, melyből megtudhatjuk, hogy rohamosan fogy az az idő, ameddig még lesz gazdaságosan kitermelhető fosszilis energiánk. Úgy látszik, ideje megismerkednünk, a „peak soil” kifejezéssel is, mivel a…..
A mexikói Greenpeace sikeresen kiharcolta a "jogot" arra, hogy egy hihetetlen képsorozatot tegyen közzé a honlapján, melyet a legjobb mexikói fotóriporterek képeiből válogattak össze. A fotósorozat hatásosan hívja fel a figyelmet az utóbbi időkben lezajló, Mexikóban…..
Melissa Jure-nek, a chilei Greenpeace kommunikációs koordinátora írt nekünk egy levelet, s nem bírjuk ki, közzé tesszük:"Chile történelmének legszörnyűbb földrengésének évében a chileieknek több segítségre volt szükségük a vállalatok és egyesületek részéről. Ebben…..
Gdansk, Lengyelország, 2010, November 16. – 5 hónappal az építési munkálatok kezdete után, a Greepeace új Rainbow Warrior hajóját a gdanski Maritim kikötőből a brémai Fassmer kikötőbe szállították. A 340 tonna súlyú, 57,92 méteres hosszúságú és 11,30 méteres…..
A Facebook nemrég elindított egy hivatalos „zöld” oldalt, bemutatva ezzel, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy környezettudatosak legyenek – az adatközpontjaik energiahatékonyságától az irodáikban található víztakarékos WC-jükig.Ezek a kezdeményezések mind…..
Idén októberben immáron 16. alkalommal hozta nyilvánosságra „Guide to Greener Electronics” című átfogó jelentését a Greenpeace International. Az útmutatót azért hozták létre 2006-ban, hogy a fogyasztók olyan óriásvállalatokat tudjanak zöld szempontok alapján…..
Két hónapnyi vendégeskedés után könnyes búcsút vettünk a Karboszaurusztól, és Ő hazatért szülővárosába, Hamburgba. Több, mint 1300 kilométert tettünk meg, 18 órát utaztunk, hogy visszaszállítsuk, és ha már ott voltunk, körbevezettettük magunkat Európa legnagyobb…..
Lars_108 2010.10.22 10:18:22
@kavics.bpfreelance: Igyekszik az ember :D
A múlt héten történt vörösiszap-kiömlés óta a Greenpeace sok aktivistája utazott el a katasztrófa sújtotta területekre. Segítettek a folyadék-mintavételezésben, mérték a levegő tisztaságát és a vízminőséget, felvételeket készítettek illetve a helyi lakosságnak való…..
Hétfőn kora délután átszakadt az ajkai timföldgyár vörös iszap tárolójának gátja, óriási mennyiségű mérgező anyaggal elárasztva a Veszprém megyei Devecser és Kolontár településeket. Szerdára virradóra a halottak száma 4 volt, további 3 embert nem találnak, sok…..
2008. novemberében a Veszprém-Szentkirályszabadjai repülőtér tulajdonosa, a BudaWest Zrt. engedélyt kért a kifutópálya 2500 méterrel való meghosszabbítására, és a nemzetközi kereskedelmi repülőtér kiépítésére. A beruházás több környezetvédelmi szempont szerint is enyhén…..
Az eddigi szokástól eltérően -miszerint Infó Napot tartunk az Greenpeace munkája iránt érdeklődőknek- péntek este megrendeztük az első INFÓ EST-et az új központ nemrégiben berendezett Klubhelységében. Az érdeklődők a program 3 órás ideje alatt mindent megtudhattak a…..
Magyarországon idén harmadik alkalommal került sor a Nemzetközi Parkoló Nap (Parking Day) megrendezésére múlt pénteken. Az ötlet még Kaliforniából indult el 2005-ben, és mára már számos országban megrendezik. A demonstráció célja, hogy felhívja az emberek figyelmét  arra,…..
Nem könnyű elképzelnünk, hogy egy olyan ipari ágazat, mint a nyomdaipar zöld és környezettudatos is lehet. Hiszen annyi fát kivágnak a papírgyártáshoz, a nyomdai előkészítés során is igen magas a károsanyag-kibocsátás és ezen kívül rengeteg hulladékot termel. Múlt pénteken…..
A zord időjárási körülmények miatt az óceán felett függő táboruk elhagyására kényszerült az a négy Greenpeace aktivista, akik múlt hét kedden hajtottak végre sikeres akciót egy olajfúrótornyon leállításával a grönlandi Baffin Öbölben. Sim McKenna és társai 2 napot…..
2010 Júniusában kilenc elszánt aktivista betört az aberdeen-i repülőtérre, hogy tiltakozzon a légi közlekedés által okozott óriási mértékű szén-dioxid kibocsátás miatt, ezért a skót bíróság a béke megzavarásáért elítélte őket. Az ítélőszék személyenként 300-700…..