Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vefk

132 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint azt már sokan tudjtok, 2023 elején sajnos el kellett bontsuk a Munkacsarnokban jól megszokott mászófalunkat, úgyhogy átmenetileg nem rendelkezünk saját mászófallal.Jelenleg szerdánként 19:00-től edzünk a Liget Boulderben. Fontos hogy a jegyét/bérletét mindenki magának állja! Természetesen nem…..
A verseny ideje: 2023. május 6-7. szombat -vasárnap A verseny helye: MAG47 mászóterem, 1106 Budapest, Kada utca 144. A verseny célja: a sportág népszerűsítése az egyetemi és főiskolai hallgatók körében. Versenyszámok: Nehézségi – Gyors és Boulder női és férfi csapat és egyéni A versenyszámokban…..
Mint azt már többen tudhattátok, évek óta lebegett a mászófalunk fölött Demoklész kardja, amely sajnos idén január első hetében végleg lesújtott. Az ügy hátterében a VKSZ és az Egyetem, illetve a VEFK és a Kézilabdások közt kialakult és évek óta húzódó nézeteltérések álltak. Sajnos valóban nem…..
Idén november 18.-án (pénteken) este 8-tól ismét elrajtol a Mikulás Boulder verseny! A Munkacsarnok felújítási munkálatai miatt nagy valószínűséggel decembertől búcsút kell intenünk a hőn szeretett mászófalunknak (vagy legalábbis a jelenlegi formájának), ezért idén hagyományos formában valószínűleg…..
Becsengettek. Kezdődik a 2022/2023 őszi félév.Ezzel együtt nálunk is újra indulnak a rendszeres edzések. A félév első hivatalos edzés időpontja 2022. szeptember 12. hétfő 20:00. Ebben a félévben az edzések az előző félévhez hasonlóan hétfő-kedd-szerdán 20:00-21:45 közt lesznek.  Hogy ne a már…..
Idén Ünnepli a klub fennállásának a 30. évfordulóját és ezen alkalomból ismételten szeretnénk VEFK-es pólókat rendelni természetesen Jubileumi 30 éves logókkal. Idén az eddigiektől eltérően 2 féle logó kombinációval lehet rendelni a pólókat: Elöl: a hagyományos VEFK logó lesz 1992-2022…..
A "30 éves a VEFK" programsorozat keretén belül  Kerekes Éva "hegymászótanonc", makói sportoló lesz a vendégünk, aki nagyon rövid idő alatt, sok -sok munkával és kitartással érte el sikereit. 2014-ben 28 nap alatt teljesítette az El Camino zarándokutat, majd a következő évben a Bihar hegyei között…..
A munkacsarnokban zajló szerelési munkálatok miatt jövő héten (12.06-08.) elmaradnak az edzések.Ha minden jól megy akkor a rá következő héten újra lesznek edzések. Addig is Álé!..
A tavalyi kimaradás után, úgy tűnik idén újra sikerül megrendezni a Mikulás Boulder Kupát. A verseny december 3-án pénteken lesz, a kezdés az valószínűleg 20:00 ,de egyeztetés alatt van a 19:00 órai kezdés. A program a szokásos, kisorsoljuk hogy a két csoportba kik kerülnek majd 10-12 utat kell…..
Kedden (2021.09.21.) 14:00-tól kezdődik az egyetemi sportnap, aminek a keretein belül lesz lehetőség az A épület terméskő falainak megmászására, illetve lesz rekeszmászás is. Az esemény linkje itt Minden érdeklődőt szeretettel várunk! :)..
Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődő falmászót és leendő falmászót, hogy szeptember 13.-tól újra elindulnak a termi falmászó edzések. Az edzések helye nem változott ( Veszprém, Wartha Vince u. 3. - Munkacsarnok), az edzések időpontja viszont igen: Egyelőre hétfő-kedd-szerda este 20-22 óráig…..
Az elmúlt időszakban sajnos több hatósági és nemzeti parkos intézkedés történt mászóhelyeinken, mászókkal szemben. Kihágások voltak olyan szikláknál is, amikre nincs sziklamászó tevékenységre engedély, vagy időszakos tiltás alatt állnak (Dédes – Kis vár, Szőlő-kő, Pisznice, Bél-kő). Az intézkedések…..
Mint azt már a legtöbben tudjátok, csak versenyengedéllyel lehet mászótermeket látogatni, ehhez pedig szükséges egy egyesületi, valamint az MHSSz szövetség tagjává válni. Örömmel tudatjuk a, hogy tavaly megalakítottuk a VEFK-SE Egyesületet, amely most csatlakozott az MHSSz-hez, így általunk is…..
Sajnos a nemrég elfogadott kijárási korlátozás az edzéseinket is érinti, így határozatlan ideig kénytelenek vagyunk szüneteltetni az edzéseket. Amint lehetőségünk nyílik újra az edzések megtartására, jelezni fogjuk. Addig is kitartást mindenkinek!  ..
A 2020/2021 őszi félévben a falmászó edzések rendje megváltozott.  Továbbra is tartunk edzéseket, de a járványos időszakra való tekintettel az edzések időtartama sajnos rövidebb lett.  Hétfőtől csütörtökig vannak edzéseink, este 8-tól fél 10-ig. Kérjük, hogy amennyiben Önnél felmerül a koronavírus…..
Örömmel jelentjük, hogy újra elérkezett az idő amikor összegyűlnek a régi- és új VEFKesek egy remek közös mulatságra: ez nem más mint a Mikulás boulder!  A Mikulás boulder a legnagyobb hagyományra visszatekintő háziversenyünk, amit 2007 óta minden évben megrendezünk. Ez egy jó hangulatú barátságos…..
A Pannon Egyetemen megrendezett sportnaphoz kapcsolódóan szeptember 24.-én kedden délután 14:00-tól kezdődően néhány órán keresztül lehetőség lesz megmászni a Pannon Egyetem "A" épületének vöröshomokkő homlokzatát. A rendezvény teljesen nyílt és ingyenes, bárki megpróbálhatja megmászni az…..
Nagy örömmel jelentjük, hogy tegnap megérkeztek az új fogások! Az új plafonra új fogások dukálnak! :)Összesen 84 új fogás érkezett (43,147kg) különböző méretben, köztük lépések, fogások és idomok is. Az edzéseken folyamatosan kerülnek fel a falra az új fogások és készülnek az új utak!Gyertek és…..
Elkészült a VESC - Veszprémi Egyetemi Sport Club - felújított honlapja és lassacskán megtelik aktuális tartalommal is az oldal. Látogassátok meg! https://vesc.hu/falmaszas/..
Idén december 7.-én (pénteken) este 8-tól ismét Mikulás Boulder verseny! Aki tudja mi ez az úgy is ott lesz ha tud, aki nem tudja az meg azért jöjjön mert óriási buli! :)Amire számítani lehet: Remek hangulatú boulder verseny, egy rakás régi ismerőssel, remek sztorikkal és király boulder…..
Időpont: 2018. november 15., csütörtök, 19:00–21:00 Helyszín: A központi kollégium társalgója - Egyetem utca 12, Veszprém 8200   Az előadó -Barta Károly- 2017 nyarán jutott fel a Matterhornra. Ez a hegy az Alpok legismertebb csúcsa sőt az egész hegység szimbóluma. Vetített képes beszámoló során…..
Újra itt a szeptember és a nyári pihenők után végre megkezdődtek az edzések is a VEFK-nél.Az edzések a már jól megszokott rendben zajlanak, hétfőtől-csütörtökig, este 19:00-21:30-ig. Újdonság, hogy az egyetemistáknak az eddigi 5000Ft/féléves tagdíja ettől a félévtől a többi sportághoz hasonlóan…..
December 8-án este 20:00-kor kezdetét veszi az idei Mikulás Boulder Kupa! A verseny a hagyományainkhoz hűen történik: A nevezés a helyszínen történik, érdemes fél8-8 közt odaérni, hogy legyen idő nevezni, átöltözni, bemelegíteni, mielőtt elrajtol a futam. A nevezés feltétele egy 1000-2000 Ft…..
Ebben a félévben a nagyobb biztonság érdekében új eszközöket vásároltunk, illetve részleges falfelújítást is tervezünk. Beszereztünk új statikus köteleket és karabinereket (6db HMS biztosításhoz, és 10db ovál karabiner a bekötéshez), ezen kívül lecseréltük a standkarabinereket is. A félév folyamán…..