Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sir Desmond

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..
Sir Desmond 2017.03.04 16:08:31
@Laca1558: Ebben a nyitott világban a magyarországi orvoskarok mindegyike több külföldi hallgatót oktat, mint magyart. Azok a külföldi diákok valahogy nem itthagyni akarják, hanem elvégezni. (Szerintem a poszter is szívesebben végezte volna el, mint hogy otthagyja)
Valójában az orvosképzés egy abszolút tudásalapú exportágazata a magyar felsőoktatásnak (idejön a képzetlen fiatal és elmegy a képzett orvos, miközben itt marad az ő tandíja euróban illetve dollárban). A magyar orvostanhallgatók Magyarországon (magyar lakhatási és rezsiköltségek mellett) járhatnak egy nemzetközi színvonalú, rengeteg idegen kultúrát megjelenítő közegben zajló kurzusra. Nyelvtudás birtokában a kapcsolatépítési lehetőségek ( üzleti, utazási, de előfordul házasság is) abszolút határtalanok a szó minden értelmében.
Sir Desmond 2017.03.04 16:15:55
@perpillanat:
"Akkor nézzük: ha egy gyár előtt hosszú sorokban állnak a munkára váró munkanélküliek, akkor abban a gyárban kutyába sem veszik a dolgozót. Alacsony éhbér és embertelen hang a főnöktől. Teljesen logikus, mert ilyen az ember. De mi van, ha elfogy a gyár elől a sor?"

Egy harmadik "rendszerélvező professzor" pedig azt mesélte, hogy ő nyugodtan mondhatja a hallgatóinak, ha ezt vagy azt nem tanulják meg, akkor meg fognak bukni, és az nekik (a hallgatóknak) lesz rosszabb. Ugyanezt egy jogász, közgazdász vagy pláne egy bölcsész oktató már messze nem mondhatja olyan magabiztossággal, mint egy orvoskari professzor. Ha a bölcsész meghúzza a fél évfolyamot, a dékán megkérdezi tőle, hogy melyik kollégája bérének fedezetét adó hallgatókat rúgta ki.
Sir Desmond 2017.03.04 16:23:12
@perpillanat:
"Abban a pillanatban, amikor a diák fizetni kezdene, rögtön követelhetne is, azaz, meghatározhatná, hogy mit szeretne kapni a pénzéért."

Remélem, úgy érted, választhat, hogy a tandíjáért melyik egyetemen ésmilyen szakon veszi meg a részvételi és bizonyítási lehetőséget. Gondolom Te se szeretnél olyan orvos kezelésében részesülni, aki "az Ecserin" vette a diplomáját meg a pecsétjét.