Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Woockie

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Csehszlovák Farkaseb egy viszonylag fiatal fajta. 1955-ben Bohémiában alakították ki a Kárpáti farkas ( Canis lupus lupus) és a Német juhászkutya keresztezésével. A cél egy németjuhásznál egészségesebb munkakutya kialakítása volt. A kísérlet végül nem…..
Woockie 2010.08.29 01:33:07
@hatláb: azert szerepelnek ilyenek is filmekben, ha nem is tul sok. :) a kozhiedelemmel ellentetben ok is tanithatok, sot, gyorsan tanulnak, csak nem szeretik a sok ismetelgetest, hamar megunjak. ez elso kezbol info, nalam az udvaron rohangal egy ilyen. :) kicsit hiperaktiv, de azert megsimogatni meg lehet nyugodtan. :)
Woockie 2010.12.04 02:23:36
@hatláb: mielott atnyergelsz, szerintem erdemes megismerned oket. :) az biztos, hogy nem problemamentesek, rengeteg idot es torodest igenyelnek, rengeteg problema is volt, megis igy negy ev multan is azt mondom, orulok, hogy igy dontottem. Sokmindenben mas, mint a "normalis" kutyak. Az utonaganokrol csak olvastam, de szemelyesen nem ismerek egyet sem, bar ok nem is "igazi farkaskutyak". Sot, a csehszlovakokon kivul egyetlenegy saarloosi akit ismerek, ami nem is csoda, a hollandok azt irtak, nem igazan szeretik kulfoldre adni oket, ugyh legtobb Hollandiaban van.
Arrol, h mennyire lehet simogatni... 1-2 honapja Bpn voltam es vittem a kutyat is, par ismerosnek bemutatni. Mig az utcan vartunk a jardan, jottek arra tobben is, volt aki esz es kerdezes nelkul azonnal nyult a kutya fele hatulrol(!), h jaj de edes... A kutya ranezett, majd nem igazan torodott vele, mindenkinek megmaradt a keze. :) ..en azert nem probalnek egy idegen 30+ kg-os kutyat foleg hatulrol megsimogatni kerdes nelkul, akarmilyen nyugodtnak is tunik..