Regisztráció Blogot indítok
Adatok
epszilon

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eltelt már huszonhárom forduló, érdemes ránézi az állásra. Így néz ki: Milan 48, Nápoly 43, Inter 41, Lazio 41, Roma 39, Palermo 37, Udine 37, Juve 35, Cagliari 32, Chievo 30, Fiorentina 28, Samp 27, Genoa 27, Bologna 26, Párma 25, Lecce 24, Catania 23, Cesena 21, Brescia 19, Bari 14.…..
Mindkét milánói úgy érezte, hogy hosszú neki a tavaszi idény, s alaposan megerősítették keretüket. S még várható mozgolódás a téli mercatón. Pazzini megszerzése után Bale-t szúrták ki maguknak a BL címvédői. Van Bommel és Emanuelson pedig már-már nélkülözhetetlen…..
Jól van ez így! Túl vagyunk a bajnokság felén, de ahelyett, hogy megállapíthatnánk, hogy egyesek leszakadtak, mások elhúztak, csak azt állapíthatjuk meg: Na, tavasszal lesz itt haddelhadd! Palermo-Brescia 3-0 (szombat 6-kor kezdődik). Szerintem ez a forduló legbiztosabb hazai…..
Visszanéztem félutamból, s azt láttam, hogy Nápoly kibújt Maradona árnyékából. Lássuk mit szólnak ehhez Rómában, Milánóban, s Torinóban, esetleg Palermóban.TIPPELÉSEINKRŐL RÖVIDEN:Ezúttal nem ígérek ajándékot a tippelőnek, de igyekezni fogok (eddig Foci olasz módra,…..
Ebben az évben utoljára feszülnek egymásnak a felek. Micsoda meccs lesz a San Siróban, meg a Marassiban! De a Szent Pálban is lesz izgalom dögivel. Cesena-Cagliari 0-1 (szombaton 6-tól). Ha így megy tovább a szárdoknak, Donadoni visszaszerzi hitelességét. Milan-Roma 2-0 (szombaton…..
Aki az élvonal élvonalára kíváncsi, az a Juve-Lazio meccset nem hagyhatja figyelmen kívül. A Juve eddig komoly ellenféltől (Manchester City, Milan, Roma, Inter) nem kapott ki. A Lazio számára ez a meccs egy újabb igazoltatás: rendben van-e minden, ahhoz, hogy nagyfiúnak…..
A BL-kontingens megmutatta, hogy Olaszországgal továbbra is számolni kell. A rómaiak előtt Kolozsvárott még van egy banánhéj, de alighanem meglesz az előre. S ami még jobb hír: van esély arra, hogy a Juvén kívül mások (Lazio, Napoli, s talán Palermo) is…..
Az Interről lassan nem hisszük el, hogy képes lenne megnyerni a scudettót. A Juve csak nem akarja meghirdetni magát bajnokesélyesnek – erre az idényre. A Milan viszont úgy jelentkezik, hogy esik ki a padból. A fejlődő országok pedig előre menekülnek. Legalábbis…..
A scudettóra ácsingózok mind idegenben gyűjtögetnének, csak a Milan küzd otthon, de nekik a Palermo jutott. Az sem lesz egy fáklyásmenet!Chievo-Bari 1-0 (szerdán háromnegyed 9-től kezdődik az összes meccs, leszámítva a pármait). A Bari utolsó, a veronai domboldal csapat pedig…..
Könnyen lehet, hogy a derbik történetébe egy új játékos is belefirkantja nevét: Hernanes vagy Borriello? Ki tudja? Jó esély van mindkettőre! Miképp arra is, hogy a Roma nyerjen vagy a Lazio. Érveknek a derbi kapcsán nincs helyük. Győznek az érzelmek! Vagy az indulatok?…..
Robinho azt mondta, hogy ő bajnokságot és BL-t is akar. Ez rendben is van, de akkor szombaton és szerdán (Real Madrid) a San Siróban nincs kifogás: Győzni kell kétszer! (ha karja, hogy komolyan vegyük:). Genoa-Inter (péntek 8,45-től) 1-3. Így hirtelen a Samuel, Lucio belső kettős…..
Ha továbbra is ügyes a Lazio, akkor tovább maradhat az élen. Az Európában töbnyire könnyűnek találtatott csapatok, otthon még vagánykodhatnak. Nagyon sovány volt a nemzetközi kupaszereplés. Fiorentina-Bari 2-1. Vargas visszatérése, majd idő előtti kiszállása a Samp ellen…..
Ha a Chievo és a Brescia nem nyer, akkor elmondhatjuk, hogy oszlóban a köd, és megmutatja magát a táj. És láthatjuk, hogy az óriások felébredtek. A hátsó régiókban még minden homályos. Ott óriási a köd, és nem látjuk, hogy ki, mekkora. Milan-Chievo 3-0…..
Még hátra három verseny, de már tudni, hogy Jorge Lorenzo nyerte az idei Moto GP-t. Nagyon egyértelmű ez a győzelem, és egyértelmű már nem egy hónapja. Rossi összetörte magát, és Pedrosa bár tartotta a lépést, de közeledni nem tudott honfitársához. Viszont tévedés lenne…..
epszilon 2010.10.11 22:42:04
@madbalee: nem szeretnem en leirni, felreertes ne essek. Csak jobb lett volna, ha ez a csapatvaltas nem 30on jott volna letre, hanem Rossi fenykoraban.
epszilon 2010.10.11 22:43:08
@epszilon: ugy ertem 30-on tul.
Chiellini az Inter-Juventus előtt mondta, hogy várja már az első 1-0-s győzelmet. Ezt mondta a Romboló, mert a Derby d'Italia előtt a Juve kapta a legtöbbet és rúgta a legtöbbet. Nos, ezek után lett 0-0. Véleményem szerint két dobogóst láttunk a vasárnap esti derbin.Storari:…..
Egészen szép volt ez az európai kupahét. Az Inter és a Juve különösen tetszett, s megméztem volna a bolondos Nápolyt is (0-3-ról 3-3 Bukarestben). Ugyanakkor, jegyezzük meg, mindenki jól teljesített. Európai olaszok, maradt szusz? Udine-Cesena 3-1 (szombaton 6-tól).…..
Olasz fórum Olaszok Európában 2010.09.27 22:30:00
Egy remek olasz fociról írott könyvben ezt olvastam: ‚‚Szerdán nekünk ott a stadion, nektek pedig a Twin Peaks." Így bökött oda a Samp-szurkoló a városi rivális szukereinek. Ma már nem csak szerda a nemzetközi meccsek időpontja, hanem keddtől egészen…..
epszilon 2010.09.30 23:04:09
@mbemba: Hu, a vegen nagyon massziv kozeppalyat tett fel Delneri. Volt eselye a Juvenak kontrakbol a gyozelemre is.

Kivancsi vagyok, hogy az Inter ellen mire lesz ez eleg, nameg hogy az Oreg tud-e meg lepni azon a meccsen, vagy kap inkabb 15 felejtheto percet. :)
epszilon 2010.09.30 23:21:54
@mbemba: Már a Derby D'Italiara készült ezzel a kezdővel szerintem. Melo ott biztosan kezdeni fog, és szerintem Pepe is, pont a két általad emlitett "meglepetés" helyén. Melo tényleg jó volt. Lehet hogy igaza lesz Dunganak, aki azt mondta, hogy ő az igazi nagy idei igazolás?
epszilon 2010.10.01 21:34:08
@madbalee: hát majdnem eltalálták. :)
Olasz fórum Seedorf is megmondta 2010.09.30 11:40:00
Nem merem elhinni, hogy ez a Milan bármit is nyerne az idén. Sok-sok okot lehet felsorolni. Teljesen természetes, hogy Ibrahimovic az, aki kihozza az állatot az emberből. Ott kezdeném, hogy hihetetlenül nagy futballista. Számomra Van Basten volt sokáig az utolérhetetlen (Maradona…..
epszilon 2010.09.30 22:32:05
@mbemba: szerintem is korán temeted még őket. + Nem vagyok meggyőződve arról sem, hogy ha marad, akkor Mourinho vele ne tudta volna megnyerni a BL-t (egy idő után). Persze, máshogy épitette volna fel a csapatot, ez biztos. A Zlatan/Eto'o csere viszont "no brainer" volt: az ő árából vettek egy rakás jó játékost, akikkel végül nyertek.
epszilon 2010.09.30 22:59:03
@mbemba: Ami nem feltétlenül csak őt minősiti... Guardiola Eto'o-val sem jött ki, hogy is van ez akkor? :)
epszilon 2010.09.30 23:16:06
@mbemba: Azt nem fog. De nem is feltétlenül kellene neki, ha nem olyan lenne a Milan, amilyen. Túl sok a primadonna (rajta kivül is) ahhoz, hogy nagy csapatok ellen komolyan vehetőek legyenek. Szerintem.

Az Inter pl. 2-3 éve igen jó volt Zlatannal, és egyáltalán nem voltak reménytelenek nemzetközi szinten sem. A ManU nagyon izzadt pl. a nyolcaddöntő visszavágóján az Old Traffordon (2:0, de egy rakás kihagyott Inter helyzet, Ibra kapufa, Ibra bénázások), habár hozzá kell tenni, hogy emlékeim szerint a Meazzaban meg lefocizták az Intert, aztán kikaptak 1:0-ra. Nagyon okos menedzser Mourinho, szerintem egy kis erősítéssel Zlatannal is ment volna az. Bár sokan azt mondják, hogy az igazán nagy meccseken Ibra nem tud focizni, szóval a fene se tudja. Lehet, hogy igazad van. :)
Delneri eltakarította a romokat, és elkezdett valami egészen jót építeni. Nem szépet, de jót igen! És a kontúrok már látszanak is. Ezeket a körvonalakat mutatta meg az ügyesebbnél ügyesebb játékosokkal – ilyen például: Lazzarri, Matri, Astori, Nené – felálló…..
epszilon 2010.09.27 22:32:02
@mbemba: Szerintem sokan remenykednek meg ebben. :) Delneri is biztosan orulne, ha meglenne mar a negy biztos embere hatul.
epszilon 2010.09.27 22:43:03
@mbemba: Grygera komolytalan, nagy meccseken nincs sehol, ezt sajnos mar korabban bizonyitotta. En a fiatalitas hive vagyok barmely csapatnal, ha egy oreg nem valt be. Inkabb egy 20 eves botladozzon, aki meg fejlodhet, mint egy 32, aki mar biztosan nem fog (eveket hasrautesszeruen mondtam).
epszilon 2010.09.27 22:48:05
@epszilon: na, megneztem az eletkorokat, ez alapjan a kerdeses emberekre nem annyira vonatkozik az, amit irtam. Elobb gondolkodni, aztan beszelni... :)
Beindult a bajnokság, alig vagyunk kinn a mercatóból erre fel, nem olvasni mást – ez túlzás –, mint játékosok eladásáról, vételéről. Zamparini, akkor adja el Messit, mikor annyit ér, mint a barcelonai zseni; Schelottót viszi a Juve, meg Sakhót is Párizsból, mert…..
Nehéz még okosat mondani (majd nagyon könnyű lesz:). Még forr a bor, még forr a Serie A, nagyon nehéz felmérni, hogy ki mire lesz képes. Olyanokat lehet mondani nyugodt szívvel, hogy: a Chievo nem minden meccsét fogja megnyerni idegenben (eddig kettőből kettő:); a…..
epszilon 2010.09.24 22:21:48
@mbemba: Hát, hiába mutatnak játékban többet, ha 1-2 meccsenként kapnak 3-3 gólt, akkor nem mennek ezzel semmire.

Nekem az az érzésem Chiellinivel kapcsolatban, hogy jó lenne ő, ha lenne mellette egy Nesta kaliberű játékos. De így, hogy neki kéne az agynak lennie, na ez valahogy nem megy. Aztán persze lehet, hogy igazatok van, és csak a szélsővédők miatt ilyen gyengék ők is, de rossz nézni néha, ahogy keresik a labdát (és a helyüket a pályán).
Mindenkinek van mibe kapaszkodnia, egyelőre. Delneri például azt mondta a második forduló után, hogy csak a negyedik helyre jó a csapata; az udinei 4-0 után viszont úgy gondolta, hogy a világ legjobb játékosai játszanak csapatában. Bologna-Udine 1-0 (szerdán háromnegyed 9-től).…..
A Chievónak és a Cesenának megvan az esélye, hogy az euró hegyeket mozgatók még egy kicsit kényelmetlenül érezzék magukat; amúgy pedig, szerintem, Bariban lesz a forduló meccse! Fiorentina-Lazio 1-0 (szombaton 6-tól). Az első két fordulóban a bírók tettek keresztbe a…..
epszilon 2010.09.19 16:11:13
@mbemba: Jol nyomjak, kivancsi vagyok, hogy a 3 kapott gol is meglesz-e...
epszilon 2010.09.19 16:45:23
@mbemba: Iaquintanak mi a baja a nezokkel illetve forditva? A tobbi ex-udineses emberkevel mintha nem lenne problema.
epszilon 2010.09.19 16:53:40
@mbemba: Hat, ugy tunt nekem, mintha azert futna ki a fulehez tartott kezzel, mert ideges a nezokre. Tyuk vagy tojas problema. Nyilvan utana futyultek rendesen, azt meg is erdemelte.
Számítógépem elromlott, időm kevés, de tippelnünk muszáj: tehát, itt a tipposzlop! Inter-Udine 4-1. Pepe, D'Agostino nélkül nehezebb helytállni a San Siróban. Cagliari-Roma 1-2. Várjuk, hogy megtudjuk, a Conti gyermek megint gólokkal hecceli-e az örget. Cesena-Milan 2-1. Ibra azt…..
Prandelli nem komolykodott. Eltérve a szokványostól megadta a Feröer elleni kezdőt. Így néz ki a firenzei tizenegy: Viviano, De Silvestri, Antonelli, Bonucci, Chiellini, Pirlo, De Rossi, Montolivo, Cassano, Gilardino és Rossi. Gondolná az ember, hogy egy ilyen meccs végképp szólhatna…..
epszilon 2010.09.07 10:05:29
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: egy Feröer elleni meccs remek alkalom egy válogatottbeli bemutatkozásra, mivel nagy kockázat azért nincs, ahogy írod is. Kicsit lehet kísérletezni.
Szerintem amúgy éppen ideje, hogy komolyan elgondolkozzanak Buffon utódján, így minél több embert kipróbálnak, annál jobb. Már az EB-nek sem vele kellene nekifutni, hát még a VB-nek.