Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mistral

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kabul felett az ég  Mit keres Magyarország Afganisztánban? Sőt tovább megyek, mit keres 47 ország, a világ nemzeteinek közel negyede ott? Ha megnézzük az afganisztáni művelet részvételi adatait (csak 100 fő feletti hozzájárulók, zárójelben a halottak számával), elég…..
mistral 2010.08.28 09:27:52
@Leroi: "Iránról pedig csak annyit, hogy az az ország, amelyik megtámadja, a saját halálos ítéletét írja alá..."

Ebben tévedsz, egy esetleges háború Irán halálos ítéletét jelentené. Nem olyan erősek a perzsák, mint általában hiszik, katonailag sem, de a fő probléma Irán etnikai szerkezete. A perzsák a lakosságnak mindössze 51 százalékát teszik ki, a többi nép (azeri, kurd, türkmén, beludzs, arab stb.) pedig alig várja, hogy megszabaduljon a teheráni rezsim uralma alól.

Egyébként az afganisztáni konfliktus egyik lehetséges lezárása is lehet a NATO részéről Afganisztán darabokra szedése etnikai alapon.

A tálibok az addig egymást is gyilkoló pastu törzsfőket egyesítették és hajtották igájuk alá Afganisztán nagy részét. Az ország többi népe (a lakosság többsége) viszont nem óhajtja a tálib uralmat. Az más kérdés, hogy az ország összes népe gyilkolászta és gyilkolássza egymást. Ezért is kétséges a nyugati beavatkozás eredményessége. Ám a tálibok megsemmisítése mindenképpen helyes cél.

Afganisztánt mellesleg a tálibok juttatták vissza a kőkorszakba, nem a Nyugat.