Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sithól

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban volt szerencsém többször is gyülekezési jogomat gyakorolva kifejezni véleményemet az alaptörvény negyedik módosítása ellen, illetve kérve a köztársasági elnök urat, hogy ne írja alá azt. Feltételezem, lesz még alkalmam erre a közeljövőben. Az elnöki…..
sithól 2013.03.14 12:52:12
@eßemfaßom meg áll: Teljese egyetértek!

@greybull: az, hogy lövésed sincs az alapvető gazdasági folyamatokról, az nem (csak) elsősorban a te hibád. A kormány(ok) sokat tett(ek) azért, hogy a gazdasági képzés nemhogy a felsőoktatásból eltűnjön, de még az alacsonyabb szinteken se nyújtson alapvető felvilágosítást.

Nézd, a hiteleket te veszed fel 8ha akarod). A világ feltételezi rólad, hogy tisztában vagy azzal, amit aláírsz. Innentől nem mutogathatsz másra. Az meg kifejezetten szánalmas, ha ilyenkor az államtól várja valaki a piac megbüntetését.

Jah, és én sem szívlelem különösebben a bankokat. Viszont az ostobákat még kevésbé.
"Az 1945 utáni béke a háborúmentes Európának az alapvetése, a második világháború előtti sérelmek feladása." - írja a Kettős Mérce blog szerzője, Kell-e nekünk Trianon felülvizsgálata? című bejegyzésében, majd így folytatja: "Magyarország külpolitikai célja nem lehet…..
Schmitt tegnap esti nyilatkozata izomból arcul vágott majd mindenkit e hazában, akinek van némi köze a tudományos világhoz. Miután a Semmelweis Egyetem példaszerű gyorsasággal meghozta a döntést egy számukra rutinszerű ügyben, az elnöki interjú nem azt boncolgatta, hogy maradhat-e…..
A KARD Mi a bóvli? 2012.01.13 07:15:00
Az elmúlt hónapokban sorra bóvli-osztályzatokat adtak hazánknak a nemzetközi hitelminősítők. Mit osztályoztak? A kormányt? Ugyan már. Magyarországot? Hát... Igazából a politikai rendszerünket, a közösségi problémamegoldó képességünket sajnálták le - joggal. Az a…..
sithól 2012.01.13 18:12:14
@-Astaroth-: :D az állam a jog szempontjából pont olyan, mint te vagy én, ha hitelért folyamodik. Senki nem kényszeríti rá, hogy felvegye azt. Ha a mindennapi működését finanszírozza hitelből (márpedig mi ezt tettük) akkor ne csodálkozzon Viki, hogy a hitelezőnek elvárásai vannak. lásd a régi mondást: aki kurvának áll...

nem okolhatod az IMF-te azért, mert nem ad pénzt a felelőtlen kezébe, hanem először elvárásokat támaszt vele szemben, hogy biztosítsa a pénzének jó kezekbe kerülését.
sithól 2012.01.13 18:26:02
@-Astaroth-: inkább hagyjuk, ez már puszta vizionálás és tévhit :)
sithól 2012.01.13 20:54:49
@hirokin: az árfolyamkockázat feketén fehéren benne van minden ilyen szerződésben. Most is, és akkor is így volt ez. ha meg így sem megy, akkor felcsapod a guglit, és beírod, hogy "deviza". Ennyire képesnek kell lenni az embernek, ha az egész életét meghatározóhitelt vesz fel :)

és az is benne van egyébként, hogy a hitelfelvevő viseli az árfolyamkockázatot!
Orbán Viktor minden forradalmi lózungja ellenére sem mert nekimenni a mindenkori magyar kormányt fogva tartó, egyre csak hízó inaktív népességnek. A Fidesz, akárcsak szocialista elődjei, az aktívakat sarcolja és az inaktívak kegyeit keresi. A Véleményvezér évértékelése.…..
sithól 2010.12.30 11:56:34
@Bobojsza:

az a helyzet, hogy csak nagyon kevés igazságot látok abban, amit írtál. Igen, nincs szükség nyugdíjas hajléktalanokra, de ezt nem a nyugdíjakkal történő manőverezés segíti elő, hanem az, ha az emberek képesek lesznek magukról gondoskodni. Az, hogy a magánnyugdíjat "kártyajáték"-nak feltételezed, sokat elárul a piacvilágban szerzett tapasztalataidról. Minden pénztártag megválaszthatta, hogy mibe kerüljön a pénze, és innentől nincs mit támadnod benne, nem beszélve arról, hogy a beáramló pénzek jelentős részéből az állam hiteligényeit finanszírozták. Nézd, van néhány elképzelés a kivezető útról, de azt hiszem, ezzel nem kell fárasztanom senkit. Egy biztos, minden további állami térnyerés a korábbi agyhalott, "majd az állam mindent megold" állapotba juttatja az országot. Tanulja meg mindenki kezelni a saját pénzét, és gondoskodjon a saját jövőjéről.