Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biciklizik az egér

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megelégelték, hogy itt-ott már Budapesten is felbukkant néhány magas bicikli: a Közlekedéstudományi Egyesület jópofa, de ön- és közveszélyes játéknak minősítette a szerkezeteket. A társaság levelét közöljük: „Egy új, Amerikából származó extrém kerékpár használata…..
biciklizik az egér 2012.07.12 14:07:56
Praxis Megfulladt a babánk 2012.05.24 07:29:00
Tisztelt Praxis Olvasók! Négy éve az első igazi májusi meleg volt. A napi rutin szerint elvittem a lányomat iskolába, és nem ígértem meg neki, hogy én megyek érte, mert lehet, hogy délutánra már megszületik a kisöccse. Nagyon várta már, mi több, alig várta, hogy más menjen…..
Tétényi Éva Brüsszelből 2010.12.04 18:01:00
A Magyar Építész Kamara 2008-ban jelölhetett először tagot az Európai Építészeti Tanács (ACE – Architects' Council of Europe) vezetőségébe, és engem kértek fel erre a tisztségre. Az ACE 480 000 építész szakmapolitikai érdekeit hangolja össze. Ezek közé tartozik többek…..
biciklizik az egér 2010.12.08 16:14:10
Nem tudom, hogy valóban a parkolási díjak eltörlése lenne e a megoldás, ebben a témában nem vagyok kompetens, viszont építészként diplomamunkám és szakdolgozatom kapcsán közel 1 éves kutatómunkát folytattam Esztergom belvárosának gyalogos közlekedésének javítása érdekében. A kutatást fél éves külföldi tanulmányi utam megfigyeléseire és a szakirodalom megismerésére alapoztam. Zárójelben megjegyezném, hogy MT polgármester úrtól kértem az Erasmus ösztöndíjamon felül kiegészítő támogatást, részletesen leírva azt, hogy kiemelten ESZTERGOM belváros rehabilitációjával fogok foglalkozni, s sokat utazom majd emiatt (hogy megismerjem az esztergomihoz hasonló léptékű, jól működő belvárosokat). Elutasító levelet kaptam, levélben mellékelve a város kiadásait, 4-5 oldalon keresztül.. BUDAPESTRŐL az Építés Fejlődéséért Alapítványtól viszont kaptam... zárójel bezárva.

A téma annak kapcsán kezdett el érdekelni, hogy megnéztem a Bástya áruház mellé álmodott szálloda terveit. Örülök, hogy megállt a beruházás mert a belvárost egy életre, javíthatatlanul tönkretette volna.

Szakdolgozatomban részletesen tárgyalom az átmenő autós forgalom problémáit és következményeit. Egyébként az, hogy az emberek a tescoba és környékére járnak ki vásárolni, mérhetetlen (vagy mérhető?) forgalmat generál a szinte egy utcás Esztergomban.
A szakdolgozat elméleti oldalról közelít a problémához, a diplomamunka (a terv) pedig megoldási javaslatot tesz az anomáliák feloldására. Ennek tervem szerinti módja a Bástya áruház elbontása s így az eredeti városszövet részleges és átírt visszaállításával (Hévizi városrész) új (méltó) kapcsolat alakul a Kis Duna sétány és a Bajcsy-Zsilinszky út között.

Megfelelő szakemberek bevonásával egy sokkal működőképesebb belvárost lehetne varázsolni. Tanulmányom még friss és ropogós, csupán tavaly lett kész. S ha nincs is gyakorlati haszna, felvetéseimet mindenképpen gondolatébresztőnek tartom.
Levelemmel már kerestem ez ügyben a Polgármester Asszonyt, de azt hiszem nem ért célba.
Iyken hozzászólása késztetett arra, hogy ezt itt megosszam pár sorban, s szívesen közkinccsé is tenném a diplomamunkámat vagy legalábbis a közt érdeklő, kevésbé szakmai részeit.
„Ha a járdára kényszerülök (mert nincs hely az úton, vagy kisgyerekekkel megyek stb.) vendégként viselkedem” - olvasható a Magyar Kerékpárosklub állásfoglalásában, amiben a kerékpárosok járdán közlekedésével foglalkoznak. Ez azt jelenti, hogy ha egy biciklis a…..