Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orangutan

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Vissza a gyökerekhez" hangzik a jelszó, amely egyre többször felüti fejét túlmodernizált, túlhajtott, civilizációs ártalmaktól sújtott életünkben. Miért éppen a projekt- és vállalatvezetés lenne ez alól kivétel? Egy új, forradalmi irányzat jelent meg a menedzsment technikák palettáján: a Paleo…..
Azért is szeretem ezt a blogot csinálni, mert nem csak rám hat inspirálóan, hanem időről időre egy-egy rendszeres olvasón is erőt vesz a közlésvágy, és megosztja velünk a meglátásait. Emlékeztek még Maxra? A most következő írást Tivadarunk követte el. Érdemes odafigyelni a…..
Ma folytatódik a nyelvhasználat és -tanulás kérdését körbejáró sorozatunk, mégpedig egy, az eddigiektől eltérő írással. A Kínában élő Veve ugyanis egyedül, gyerek nélkül költözött a Távol-Keletre és nem is szándékozik örökre ott maradni, ugyanakkor érdekes jeleket…..
orangutan 2013.10.14 08:51:44
@rezsoatya: kínában tényleg nem kell tartani attól, hogy megértik, de a szűkebb környezetben vigyázni kell, a bazmeg szlovákul is basmeg, a kurwa pedig lengyel.
Nem akármilyen poszt következik ma, Viktor ugyanis úgy döntött, hogy humorral kezeli németországi megpróbáltatásait. A végeredmény a most következő írás, és már csak az a kérdés, a végén az élet vagy a halál, azaz a maradás vagy a csomagolás kerekedett felül.…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
orangutan 2013.08.08 12:25:12
ARC-VONAL Android, a pusztító? 2013.05.03 13:39:11
Átláthatatlan algoritmusai és az adatvédelmi szabályok aggályos kezelése miatt szinte folyamatosan a hírek és hatóságok fókuszában lévő Google-nak van még egy olyan terméke, ami egyre több aggodalmat kelt mostanában. Ez pedig az okostelefonok nagy részében futó Android…..
A világ egyre több országában adnak lehetőséget a munkáltatók anonim pályázat beadására. Nem befolyásolhatja ilyenkor a jelentkezők közötti választást sem az ismeretség, sem a bőrszín, sem az életkor vagy más egyéb tényező, kizárólag a szakmai alkalmasság. Nálunk…..
Valamelyik nap egy kommentben azt írta valaki, hogy a blogon állandóan csak mérnökök és irodai munkát végzők írnak. Bár ez szerintem eddig sem volt igaz, a mai posztot akkor kifejezetten azoknak ajánlom, akik szívesen elhelyezkednének a németországi vendéglátóiparban. Mai…..
orangutan 2012.11.28 10:58:09
@váj mí: igen, az a köztudottan rideg, távolságtartó viselkedés, ami a bajorokon kívül a svábokra is annyira jellemző, néha engem is ki tud akasztani. Példa: kb 3 perc múlva indul a vonatom, még jegyet kell vennem, mikor megszólít egy néni, számomra újoncként alig érthető sváb tájszólásban, feltétlenül hallgassam még végig, hogy neki és a férjének milyen tapasztalatai vannak a vasúti jegyautomatákkal kapcsolatban.
orangutan 2012.11.28 11:07:10
@nyuszigonosz: A Freistaat ma már csak egy díszítő jelző, jogilag semmivel sem szabadabb, mint a másik 15 tagállam. Eredetileg a köztársaság szinonimája volt, a monarchia megszűnésekor, 1918-ban vették fel a Freistaat Bayern elnevezést.
orangutan 2012.11.28 11:13:50
@bpetya75: Szabályok: az Oktoberfesten kicsi közlekedési táblákkal rakták tele a klotyó falait, ajtókat, behajtani tilos, kötelező haladási irány meg hasonlók. Elsőre én is túlzásnak tartottam, de a 3. sör után rájöttem, mi az értelme :)
Kevesen tudják, hogy az egy főre jutó tojástermelés volt az a gazdasági mutató, amiben legelőször leelőztük az USA-t, még az ’50-es években. Akkoriban nagy szó volt ez, Rákosi Mátyás diadalittasan jelentette be a fegyvertényt. Nemhiába kötődik a magyarság ezer szállal a…..
"Kimegyek külföldre mosogatni, és királyul fogok élni!" Úgy tűnik, hazánkat is elérte a "kivándorlási láz", azaz egyre többen fontolgatják, hogy külföldön keresik boldogulásukat kis országunk helyett. Ez a folyamat amúgy nem egyedi, pl. a lengyeleknél vagy a románoknál már…..
orangutan 2012.02.27 14:10:10
@agyameldobom42: "Adovisszateritest kapsz az alberletre vagy mi?"

Kapaszkodj meg, Németországban létezik ilyen, ha valaki a meló miatt albérletbe megy, de a régi lakást is fenntartja, jár adókedvezmény. Akár külföldieknek is.
orangutan 2012.02.27 14:27:24
@SwR: menjen mosogatni, közben fejlessze a nyelvtudást, és keressen a képzettségének megfelelő munkát. A barát(nő)nek is.
orangutan 2012.02.27 15:54:16
@Zabalint: Aki már kint van, az nem fél, mert megmarad a munkavállalási engedélye.
 Feljebb pozicionálták a habzó vizezett alkoholt a Tescóban, így még a Borsodi is lehet menő.Nem akarom tudni, mire gondoltak, mikor kirakták a figyelmeztető feliratot. (lásd csatolt kép) Mivel már elmúltam 18 megvettem, és jól esett, bár nem vagyok benne biztos, hogy…..
orangutan 2012.01.17 14:24:49
A sört egész hónapban élvezheted.
A sörfoltot ki lehet mosni.
A sör mindig türelmesen vár.
A régi sörösüveg visszaváltható.
A sör sohasem késik.
A sörnek nem kell virágot venni.
A sör mellett lehet nőzni, de nő mellett sörözni ... !?
A sör csak habzik, sohasem habozik.
Ha otthagyod nem fenyeget öngyilkossággal vagy terhességgel.
A sör nem lesz féltékeny, ha megkívánsz egy másik sört.
A sörből van választék.
A söriváshoz nem kell búvárruha.
A sör nem beszél vissza.
A sör a 70. év után is jólesik.
A sört maximum egyszer látod viszont.
Több sör együtt sem beszél hülyeséget.
A sör olcsóbb.
A sörnek nincs anyja.
A sör kupakját könnyű levenni.
A sörödet biztosan megkapod.
A sör nem borul ki ha nőszagúan jössz haza.
A sörnek sohasem fáj a feje.
Egy éjszaka több sörrel is elbírsz.
A sört mindig könnyű ledönteni.
A sörödet megoszthatod a barátaiddal.
Mindig tudhatod, hogy te nyitottad ki elsőnek.
A sör mindig nedves.
A sör nem követel egyenlőséget.
A sörtől nyugodtan tévézhetsz és olvashatsz.
A sör nem hagy el :
-másik férfiért
- másik nőért
- másik sörért.
A sört nyilvános helyen is élvezheted.
A sört nem érdekli, hogy mikor mész el.
A sörnél sohasem lehetsz második vagy sokadik.
A sör nem reklamál, ha gyorsan vagy lassan élvezed.
A sörnél az a fő, hogy te élvezd, nem az, hogy ő élvezzen téged.
A sör hidegen jó.
A sört ivás előtt nem kell felizgatni.
A sört nem kell megmosni, mielőtt megiszod.
A sörnek nem kell tartásdíjat fizetni.
Egy korsó sör lefekvés előtt megnyugtat és kellemes álmokat ad.
Előre is elnézést kérek, hogy bár megígértem, kicsit elmaradtam a jelenlegi bejegyzéssel. Amint az alsó képből is láthatjátok, a térkép a munkanélküliség eloszlását mértékét jelöli az ország különböző régióira vonatkozóan. Talán nem túlzás azt állítani, hogy…..
orangutan 2011.09.01 13:49:17
@Mária: "Gondolom, nem a szlovák, a ruszin, a szerb, a sváb, vagy a román etnikumra gondoltál."

Nem a "vitapartneredet" akarom védeni, de nézd meg a német nemzetiségűek által lakott területeket: Tolna-Baranya, Sopron-Moson, Veszprém-Vértes, Budapest és környéke, pont erre van a legtöbb kék folt a fenti térképen.
Nagyon érdekel, hogy ti, olvasók mit gondoltok a következő esetről, az eddigi tapasztalataim alapján valószínűleg meg fogja osztani a véleményeket. Ítélkezni könnyű persze, de nagyon más a helyzet egy arra járó gyalogos és egy kisteherautóval járó futár szemszögéből. Kell…..
orangutan 2010.05.22 15:55:10
@közlekedési bűnöző: KRESZ könyvben keresd meg az előzés és a kikerülés közötti különbséget, mielőtt tovább okoskodsz
Nagy eséllyel pályázhatna a leghosszabb nicknévvel rendelkező posztbeküldő címre Dudálj, ha műkörmöd van!, akinek amúgy mint megtudtam, nincs is műkörme. Ellenben az M1-es beszakadásának napján, tegnapelőtt próbált a Budapesthez közeli Dunavarsányba eljutni, több-kevesebb…..
A magyar-osztrák határtól nem túl messze fekvő Mura parti város, Graz egyik nevezetessége a Várhegyen lévő híres Óratorony, ahova nem csak gyalog lehet eljutni. Aki nem bírja a lépcsőzést vagy a hosszú rámpákon való gyaloglást, az két kényelmesebb lehetőség közül…..
w Kérem kapcsolja ki 2009.10.29 05:30:00
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy katonai…..
PTinfo Nürnberg vezető nélkül 2009.10.01 06:58:00
 Szeptember 28-ától Nürnbergben immár nem csak az U3-on, hanem az U2-n is találkozhatunk automata, vezető nélküli szerelvényekkel. A vonalat kiszolgáló nyolc vonatból immár négy a Siemens által gyártott, automata DT3-as, a többi vonatot  pedig jövő év január 2-ától…..
Rájöttem! Építészet 2009.06.08 12:20:00
A Parlament, a Halászbástya, a Mátyás templom, a Lánchíd, egytől egyig olyan mérvádó építészeti alkotások, amik méltán emelik a magyar építészetet a világ építészetének élvonalába. De ugyanezt a magas szívonalat képviseli a Művészetek Palotája, vagy Makovecz Imre…..
Ha egy emberre éveken át rájár a rúd, ha a világ nagy része – ha nem is utálja – de el nem ismeri, akkor az ember könnyen elkeseredetté válik, megragad minden gyönge fűszálat. Egy ilyen  száradó fűcsomónak - apró kínálkozó esélynek tűnt Dél-Oszétia…..
Menetrendváltás némi elvira buggal. Fejlesztőként tudom, hogy megesik ilyesmi. Ami jó, hogy azóta a bugot nem tudtam reprodukálni. De ne ijedjen meg senki, biztos előfordulhat még ilyen   Üdv! Mint köztudott, június 6.-tól új menetrend lesz érvényben. Barátnőm hívta fel…..
orangutan 2009.06.03 16:24:53
@hungeri:

1. Ha nem is 38, de 30 perces lukak vannak. Tudod, a reggeli csúcsban Budapest felé utaznának többen, nem onnan el.

2. Egy hosszú szakaszon 3 vágány is van.

3. Nem akartam azt mondani, amit te írtál. Azt akartam mondani, amit én írtam, semmi többet.
A háromkerekű motor hosszú ideje a legnagyobb példányszámban eladott jármű Magyarországon, csak nem veszik elég komolyan. Rádaásul mindneki azt hiszi, hogy kínai tömegcikk, pedig hazai termék, és már azt is megérte, hogy a magyar valóságra tett mélylélektani hatása miatt…..
orangutan 2009.05.23 11:50:48
BlogOlló Menni vagy nem menni? 2008.01.12 13:48:00
Itt az idő, hogy megírjam az év első okoskodását. Kéne már írni vicceset is, de azt sokkal nehezebb. Na meg ígértem, hogy specializálódok egy témára csak még nincs kitalálva. Addig is jöjjön a határozott véleményem egy témáról, amivel jósokan nem értenek eggyet velem.…..