Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Instant Filozófus

455 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Instant Filozófus Méla 2024.04.09 19:02:44
A valóságba nem lehet beletekerni.....
Instant Filozófus Méla 2023.05.15 09:53:06
Kaleidoszkóp az elme... (... a tulajdonosa számára is)..
Instant Filozófus Megfigyelnek 2023.05.12 10:23:15
Valahol pár bitet egyfolytában mozgatunk.....
Az imposztor-szindrómás nem tudhatja magáról, hogy imposztor-szindrómás, különben azt is tudná, hogy alapvetően a megérdemelt helyén van...
Instant Filozófus Kéziratok 2023.02.16 08:10:22
- Máig élénken él bennem az a pillanat, amikor friss házasokként ültünk a buszon, haza a bevásárlásból. Kezemben a frissen vásárolt felmosóvödör, benne ruhacsipesz, akasztók. Rendeztük be a lakást, amit én csak napfényes barlangunknak neveztem. - Az asztal másik oldalán ülő férfi enyhe nyilallást…..
Instant Filozófus Mit kell tenni 2022.09.15 01:46:06
Egy lány az utcán a telefonba: "Tegnap idegösszeomlást kaptam. Aztán kialudtam magam, és ma rájöttem mit kell tenni..." Hogy mit kell tenni, sajnos, már nem hallottam, mert a lány hangját elnyomta az utca zaja. Hey, kislány, ma elsétáltál Instant Filozófus mellett!..
Instant Filozófus Ultrahang 2022.06.12 17:03:26
nincs semmilyen szervi elváltozás, mondta az orvos, miközben a jobb veséről készült ultrahangfelvételt kinyomtatta, és áttért a bal vesére, aztán még megvizsgálta a mája méretét is, a máj is teljesen normális, közölte, és arról is kinyomtatott egy képet, mindeközben B. úgy érezte, hogy örülhet, hogy…..
"...elővette a papírokat, és napi szokásához híven leellenőrizte a listán a neveket, hogy ugyanis sorba sikerült-e raknia őket, vagyis hogy stimmel-e az ábécérend, és stimmelt, és stimmelt, mint minden alkalommal, úgy ezúttal is a legnagyobb rendben talált minden egyes nevet, visszaült, hátradőlt,…..
Instant Filozófus Az SMS 2022.05.19 15:02:09
"Remélem..." pötyögte egy férfi előttem a trolin a telefonjába. Közben jött valami más üzenete, úgyhogy ezt félbehagyta. Gondoltam, kivárom, hogyan akarja folytatni. Talán így: "Remélem, megdöglesz, te szemét!" vagy talán így: "Remélem, neked is olyan jó volt az este, mint nekem." De ő így fejezte…..
A feleség az elhaladó tájat nézte a vonatablakból, amikor hallotta, hogy egy csapat fiatal lány nevetgélve a kabinjuk mellett halad el. Ezzel egyidőben szeme sarkából észrevette, hogy a férje a lányok felé néz - és hogy gyorsan behúzta a hasát, amin az éppen olvasott könyvet tarotta. A nő, hogy…..
Instant Filozófus Méla 2022.02.16 23:23:56
A Világegyetem minden pontjában van egy-egy óra. Csak legfeljebb nem kapcsoltunk hozzájuk számlapot...
Instant Filozófus Hideg bőr 2022.02.13 20:29:42
P. meggyújtotta a cigarettáját, de közben a hideg szélben kicsit elügyetlenkedte a dolgot: enyhén megégette az ujját a gyufával. Letüdőzte az első füstöt, eldobta a gyufát, és újra megfogta a barátnője kezét. Mikor érezte milyen hideg, diszkréten - és anélkül, hogy mondott volna valamit -…..
Instant Filozófus A szomszéd 2022.02.03 18:52:19
Z. cigivel a szájában kilépett a gangra, meggyújtotta a gyufát, majd vele a cigit. Ahogy az első szippantást élvezettel letüdőzte, szeme végigjárt a gangon. Sötét volt már, így az egyetlen hely, ahonnan fény jött - egy függönyözetlen, pont szemben, de egy emelettel lejjebb levő ablak - odavonzotta a…..
Instant Filozófus Szimat 2022.01.27 14:12:31
Figyeltem egy foltos kutyust a villamoson, aki a gazdája mellett ült. A gazda gyengéd volt hozzá, egy-két percenként megsimogatta a fejét. Aztán a sokadik megálló után a kutya megunta, és elkezdett körbejárni, szimatolni. Hozzám is odajött. Lenyújtottam a kezemet, természetesen érdeklődve…..
- Hihetetlen ez az Aranka néni - fújta ki Kari a füstöt -, a múltkor péntek este tízkor válaszolt egy totál nem sürgős mailemre.- Igen, szombaton, de még vasárnap délután is tolja otthonról, ha úgy van. Pedig erre a tempóra senki nem kéri - igazolta vissza Jácint Kari megfigyelését, miközben az…..
Zs. figyelmét felkeltette a kedves hang, amivel a pultos lány jól hallhatóan elbúcsúzott a kilépő vendégtől - aki Zs. gyors becslése szerint korban és kinézetben hasonló volt hozzá. Amikor megitta a kávéját, felállt, és úgy közelítette meg a kijáratot, hogy a pultos lány biztos észrevegye.…..
Instant Filozófus Megszínesíti 2021.06.14 11:52:12
- Tegnap jól kitoltál velem. Rábeszéltél, hogy korábban együnk, négy körül, de én fél hatkor szoktam enni. Aztán pedig egész este éhesen forgolódtam az ágyban, a koliszobában nem volt mit enni. Mindez a te hibád! - mondta a lány, miközben álfelháborodott arccal félig mosolygott a fiúra. A fiúban ott…..
Zs. a barátja poénjának csattanóját várta, és amikor az elérkezett, egy lefelé rohanó hullámvasút gyorsaságával csapott át Zs.-n az érzés, hogy az életében már egyáltalán semmi nincs, amitől még valami felfelé lökést várhatna. A haver megújulásra képtelen poénjai, a cigaretta íze, a hétvégi -…..
Instant Filozófus Asszociáció 2021.04.23 13:12:37
Ha Newtont egy lehulló almával asszociáljuk, akkor Einsteint nyugodtan lehet egy egyenes vonalon haladó, állandó sebességű vonattal vagy felfelé gyorsuló lifttel asszociálni. (Milyen kár, hogy a kvantumelmélet nagyjait hétköznapi tárgyakkal ilyen egyszerűen már nem lehet társítani...)..
Amilyen megmosolyogtatóan primitívnek tűnik ma, kétezer párszáz évvel később az a gondolat, hogy a négy őselem (és így minden az anyagi világban) a platoni testekből áll össze, ugyanilyen megmosolyogtatóan primitívnek tűnhet majd kétezer év múlva az a felfogás, hogy az anyagot egy Hilbert térben…..
Z. késő este, de még javában a munkavégzés közepén lépett ki az irodájából, hogy vécére menjen. A takarítónő éppen kifordult a folyosóról, mosószeres flakonokkal, felmosóval, törlőrongyokkal, és vödörrel megpakolt kocsiját tolva maga előtt. Z. az összes épületkomplexumban dolgozó emberek között a…..
Fontos, hogy mindent mérjünk, ami mérhető, és megpróbáljuk mérhetővé tenni, ami még nem az. - mondta Galilei. Én picit másképpen mondanám: Tegyünk mérhetővé mindent, ami mérhetőnek tűnik, és tegyünk mindent művészetté, ami nem tűnik annak...
A tévét félfüllel hallgatva megütötte a fülem egy sportkommentátor két mondata is: 1) Itt most minden megtörténhet, és mindennek az ellenkezője is. 2) Szerintem biztos. A kommentátort még csak véletlenül sem bántanám, hiszen ilyen mondatokat mindenki tucatszámra mond nap mint nap. Másfelől én nem…..
K. úgy számítgatta lépéseit, hogy átlépje a zebrán előtte száradozó vízfoltot. Tudta, hogy ha egyik talpával rálép a vízfoltra, akkor egy illogikus belső drive arra fogja késztetni, hogy a másik talpával is rálépjen, sőt, amennyire lehetséges, ugyanott és ugyanakkora felületen érintkezzen a folttal…..
Instant Filozófus Méla - 9 2021.03.16 10:23:00
Csak boldogság-Dirac delták vannak...