Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drsz

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi határidő lejárta után napvilágot látott, hogy kicsivel több, mint százezer fő vállalta „önként”, hogy kiközösíttetik az állami nyugdíjrendszerből (illetve egyéb szociális juttatásokból) „most és mindörökké”. Nincs kétségünk afelől, hogy…..
drsz 2011.02.02 01:33:37
@Lámpavas: "...Nem értem, mi a probléma, fizetitek a 10%-ot a manyupba, és az majd elhozza nektek a kánaánt!
Lesz nagy nyugdíjatok, mert a manyup hatalmas hozamot garantál, mint eddig..."

A baj nem ez, hanem hogy fizetnem kéne a 26%-ot is, miközben a járulék adta "lehetőségekből" kizárnak. Mindezt úgy, hogy jó eséllyel az én 10%-om több, mint sok ember összes nyugdíjjáruléka. De adjak be mindent a közösbe és bizzak benne hogy 33 év múlva (jelenlegi nyugdíjkorhatárt figyelembe véve) lesz aki kifizeti majd az én hyugdíjamat...

Már megbocsáss, ez most hiú ábrándnak tűnik...
Miközben idehaza Selmeczi Gabriella kirobbanó örömmel jelenti be a „nyugdíjvédelmi program sikerét”, s abban az értelemben feltétlenül igaza is van, hogy a kormány – meglepetésre - a magánpénztári rendszer elleni támadás során csak apróbb sérüléseket…..
drsz 2011.02.01 21:09:06
@mrs. white:

Kedves mrs. white - haszonszámítás nincs, hit van. Az átlépők abban hisznek, hogy az állam örök, az állam mindent megold és majd (mondjuk az én korosztályomat alapul véve) 33 év múlva is lesz majd valaki, aki kifizeti a nyugdíját...

ezzel szemben én a következőt láttam - három év alatt befizettem közel egymillió ft-ot a manyup-ba, ebből talán következik, hogy viszonylag komoly pénzekkel járultam hozzá az egyéb kiadásokhoz - tettem mindezt "balgán" vállalkozóként.
Viszont azt nehezen tűröm, ha ultimátumot kapok... és mivel én megtehettem léptem. Maradtam és majd másként osztom el a pénzemet.
Michael Knight El lehet menni 2.0 2011.01.02 13:59:00
Szankciókat követel a magyar kormány ellen az Európai Bizottságnál tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt. Kíváncsi vagyok, hogy Szijjártó, Kósa, Matolcsy vagy maga Orbán…..
drsz 2011.01.03 05:38:37
@Szűcslaci:
"...Én meg úgy látom, hogy egy szatócscég packázik egy ORSZÁG kormányával..."

és ez igaz is - más kérdés hogy mondjuk az egyik "szatócscég" tudod amelyik A-val kezdődik és egon-ra végződik, nos ő 30ezer millió Ft-os tőkével rendelkezik cégcsoport szinten csak NÁLUNK, 100ezer millió feletti éves árbevételt produkál, és több mint 1000 embert foglalkoztat - de ő a kisebbek közé tartozik, van az a másik szatócscég, a SPAR (aki mellesleg képes volt - csak egy példa - saját vágóhidat venni és a boltjait jellemzően magyar hússal ellátni) szóval ő 14600 embert foglalkoztatva 360ezer millió feletti árbevételt produkál...

bizony lehet kiabálni hogy fúúúúúúj mocskos multi és fizessssss állat, de ha ők ezt komolyan, hangsúlyozom KOMOLYAN veszik és válaszlépnek - akkor majd létszi beszélj azzal a néhány 10ezer itt maradó munkanélkülivel, hogy azért érzelmileg jobb nekik - mégsem kell majd órákat tölteniük az adóbevallás kitöltésével...
Tízből nyolc olvasónk nem ért egyet a magánnyugdíjak államosításával. Szerintük ez lopás. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban megnézzük, mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a hét legnagyobb horderejű bejelentéséről, a magánnyugdíjak…..
drsz 2010.11.29 01:49:58
@Auris:
1. kérdés: IGEN
- Adócsökkentés helyett (ami csak br. 300.000 felett látszik) munkáltatói járulékcsökkentés - ez valóban felpörgethetné az (tetszik-nem tetszik) országot eltartó vállalkozásokat
- Nagy állami rendszerek reformja, csak néhány példa:
a diplomás munkanélkülieket gyártó egyetemek állami támogatásának megszüntetése (lassan minden városra jut egy államilag eltartott egyetem)
az állami vízfej megszüntetése (ez bizony legalább 400ezer fő elbocsátásával jár, de cseppet sem fájna hogy nem nekem kell kitermelni a sok léhütő eltartását)
párhuzamosan szolgáltató veszteséges állami cégek dotációjának megszüntetése (busz vs.vasút veszzek meg ha megértem miért kell 20 ember miatt vasutat működtetni...)
A szociális ellátó rendszer újrastrukturálása (bizony nem kell alanyi jogon járnia a családi pótléknak, nincs szükség három évig gyesre - utánna meg sír a kedves anyuka hogy sehol nem veszik vissza, pedig van tapasztalata.....három évvel ezelötről - és igen, a kérdésedre válaszolva van gyermekem a legfiatalabb nincs három hónapos
stb.

2. kérdés: IGEN - bár, ha kicsit ironikus akarnék lenni az sem igaz amit kérdezel....
A nyugdíjakat senki nem csökkentette - állami garancia VOLT EDDIG az inflációkövető emelésre, ja hogy a 13. havit elvették... Had kérdezzem meg a 13. hónapra ki fizeti be a járulékokat???? ja hogy senki... akkor miért járna arra nyugdíj - A családi pótlékot, a gyed-et, a gyest senki nem törölte el (kapcsolódó véleményem feljebb) - Tandíj - nincs még egy olyan ország a világon, ahol állami pénzből kilenc - tíz évig lehet egyetemre járni (ugyan arra a szakra) Számomra az sokkal felháborítóbb volt hogy aki három négy UV-val abszolválta a féléveket jelképes összeggel kapott csupán kevesebbet, mint azok akik tanultak is... tudom ez csak a strébereknek fáj, de igen is tanulmányi átlag függően a legjobb 20% kivételével legyen tandíj....
Még egy kérdés a végére - Miért jó egy bolti eladónak, hogy kifizette az én tanulmányaimnak költségét, hogy aztán én annyit keressek havont, mint ő egy fél év alatt?????
IMF-tárgyalások: nem Volvókat osztogatnak, hanem Volgákat fosztogatnak. A magyar gazdaságpolitika így hamarosan valamennyi megmaradt hitelességét el fogja veszíteni. (Fotó: napi.hu) Kedd: igen! Kedden a Bloomberg hírügynökség kérdéseire válaszolva a Nemzetgazdasági Minisztérium…..