Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bigi2010

18 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran hallani, hogy az elektromos autók mennyire környezetbarátok. Nem bocsájtanak ki káros anyagot. Nekem azonban vannak fenntartásaim. Az elektromos autók nem termelnek elektromos áramot, legfeljebb egy részét visszanyerik fékezéskor az elhasználtnak. Akkor mégis mivel…..
bigi2010 2021.05.19 19:36:59
@bomberman: Talán mutathatnál 1-2 linket azokról a helyekről ahová a Li-Ion akkumluátort le lehet adni. A telefonokét sehol sem tudom. Veszélyes hulladék.
Az elektrolittal mit csinálnak? Az is veszélyes hulladék.
Egy akkumulátor élettartama 3-4 év normál használatnál. Tapasztalat.
Ne vagdalkozz adj linkeket és tényeket, statisztikákat mutass...
Szerintem meg Te nem olvastál fizika könyvet, illetve nem vagy műszaki szakember ha beveszed ezt a 10 éven túli üzemeltetést.
bigi2010 2021.07.05 17:59:15
@bomberman: Kedves Bomberman, győzz meg! Örömmel olvastam, hogy ilyen jól bírják az elektromos autók akkumulátorai, egy aggályom elmúlt a válaszodra tekintettel.
Belegondolva - volt olyan Li-ION elemes órám, amiben több mint 10 évet bírt az elem, úgy hogy elhiszem az általad említett élettartamot.
Magyarországon kb 50%-ban atomenergiával, 25%-ban földgázzal, 15%-ban szénnel, 10% -ban környezetbarát megújuló energiával tankolnak a autók az elektromos hálózatból.
Jelen pillanatban még a napelemes rendszerek nem nagyok alkalmasak arra, hogy egy háztartáson felül elbírjanak egy elektromos autó töltésével. (Szerintem minimum 100 kWH energia kell hozzá, de javíts ki ha tévedek)
15-20 év múlva bizonyosan beérnek a technológiák, addig 90%-ban csak szemfényvesztés.
A minap találtam egy gyönyörű pénzlehúzó oldalt, amely a körömgomba halálos voltára hívja fel a figyelmet, és természetesen tud is rá horror áron gyógymódot. http://jejakzmke.com/hu-clean/# Az óvatosabb netezőknek már az oldal címe szemet szúr, gyakorlatilag sem a gyártóra sem a forgalmazóra nem…..
bigi2010 2021.07.05 15:34:55
@Almandin: Cikkemel az internetes vásárlás veszélyeire szerettem volna felhívni a figyelmet, illetve arra hogy mik a jellemzői az álhír oldalaknak. Természetesen a körömgombát is kezelni kell, de legjobb ha a bőrgyógyász írja fel a gyógyszert, vagy a gyógyszertáros ajánl, nem egy kamu oldalról rendelünk horror áron, és lehet hogy semmit, vagy nem azt kapjuk sok sok pénzért.
A Metropol.hu újságírója szerint ÓLOMKÁBEL szakadt el, és ezt vizsgálják. Az ólomkábel használata következetes a cikkben. Ólomból biztosan nem lehet kábelt készíteni. Régen a föld alatti elektromos kábeleknek volt ólombevonata, ezeket nevezték ólomkábelnek. Az ólom sem a szakítószilárdsága, sem a…..
bigi2010 2021.05.30 07:43:26
@Walter_Dornberger: Teljes mértékben egyetértek.
A jelenlegi újságírók nagy része címet adni sem tud, pedig az általános iskolában tananyag fogalmazás órán alsó tagozatban.
Szomorú, hogy jó néhány újságíró kompetenciája az általános iskola felsőbb osztályaiban tanult ismeretek elégséges szintjét sem közelíti meg.
bigi2010 2021.05.31 16:08:01
@Karolac: Hehehe... Sőt ólomkábelnél olyan sűrűen kellenének pilonok, hogy a függesztő szerkezet sem férne át köztük , így leesni sem tudna
Bloodhund Gang :  Uhn tiss uhn tiss uhn tiss Republic - Jó reggelt kívánok MyCream : Balatoni frász   IHM - Batman     Beatrice - Pancsoló kislány   Jó éjt :)  …..
A Wikipedia a Genfi Egyezményekről szóló cikkében a Külügyminisztérium Genfi Egyezmény szövegére mutató linkje törölt oldalra mutat :S Sőt a Külügyminisztérium oldalán sem lelhető már fel. Talán kiléptünk? Így érthető az izraeli és palesztín háborús bűnök elleni EU-s egyezmény megvétózása. Hab a…..
Az izraeli légierő lebombázott egy kórházat. Több mint 200 ártatlan ember halt meg, köztük 61 gyermek. Ezeket a háborús bűnösöket miért nem ítélik el? Miért tűnt el ez a hír a  magyar sajtóból néhány óra alatt? A jelenlegi konfliktus gyökere, hogy a zsidó telepesek ki akarták lakoltatni…..
bigi2010 2021.05.19 18:20:43
@Drizari: A 70-es és 80-as években még az európai országokban is vígan likvidálta a MOSZAD (Izraeli Titkosszolgálat) aki nem volt kellőképp Izrael barát.
Nálunk nagyon jó munkát végeztek, mint látható. Vajon Gázában miért nem tudják a mai csúcstechnikás módszerekkel likvidálni a HAMASZ-t, polgári áldozatok nélkül?
Nem gondolod, hogy nem is akarják?
21. századi technológia barkács rakéták és párszáz fanatikus ellen....
El tudnák szépen csendben intézni azt a pár tíz rakérta lövöldözőt áldozatok nélkül is.
Kamerás drónod neked is lehet. Szerinted az izraeli hadseregnek nincs?
Nem csak legyőzni akarják őket, hanem megfélemlíteni, rettegésben tartani. Ez pedig a Genfi Egyezménnyel ellentétes, amit már Izrael jó barátai el is tüntettek a Külügyminisztérium oldaláról.
hu.wikipedia.org/wiki/Genfi_egyezm%C3%A9nyek
A magam részéről a békés megoldás híve lennék: csatola az ENSZ Gázát Egyiptomhoz, Cisz-Jordániát Jordániához, és ettől kezdve ENSZ békefenntartókkal meggátolni minden rakétázgatást, amíg le nem nyugszanak a kedélyek, kihal az a nemzedék, akikből a HAMASZ táplálkozik, akiknek szüleit, gyerekeit megölték, lebombázták izraeli katonák, vagy akinek a házát szétlőtték, bombázták.
bigi2010 2021.05.18 19:17:52
@kartoffel: ps. Azért érdekes, hogy te is elismered 61 gyermek megölését, és nem zavar annyira, sőt egyenesen HAMASZ terrorista haver vagyok hogy engem zavar, sőt felháborít.
Sokan manipulálják manapság az embereket. Fontos lenne felfigyelni arra, ha valaki befolyásolni próbál. Időről időre egyre több platformon tapasztalhatjuk ezt meg. A reklámokban, a szükségtelen dolgokról is próbálják elhitetni velünk,hogy szükséges. A legtöbb ember olyan dolgokat vásárol emiatt amit…..
Nótafa Amikor eleged van... 2021.05.16 14:43:20
Néha ki kell engedni a gőzt. Erre a zene a legjobb. Prognózis - Kutya világ Alvin és a mókusok - Kurva élet Tankcsapda - Az élet a legjobb méreg Lord - Miért jó ami nem jó Hammerfall - Last man standing (Az utolsó állva maradt ember) Deathstars - All the devil toys (Minden az ördög…..
A vállalkozók, cégek nagy része imádja kivárni a fizetéssel a Munka Törvénykönyve által előírt utolsó napot, annak is a végét, azaz a mai napot májusban. A közszférában nem szokták eddig elhúzni, és akad néhány vállalkozó is, aki szeret időben fizetni, de nem ez a jellemző. Előfordul néhány aki…..
A 80-as évek egyik nagy sikere - a Desiless-től, idei friss feldolgozásban. Voyage Voyage (Utazás utazás) Néhány éve a vízcsapból is ez folyt. Lana del Rey Summertime sadness (Nyári szomorúság) Előadó: Within Temptation Ki ne ismerné Bonnie Tyler Total eclipse of the heart…..
Nótafa A világűr felfedezése 2021.05.07 20:33:17
Ezen a  hétvégén becsapódik az új kínai űrállomás hordozórakétája, sajnos irányíthatatlanul, tőlünk szerencsére délre legalább 5 szélességi fokkal. Az űrkutatás több zenészt is megihletett. A naprendszer elhagyása alkalmából a legnagyobb bolygókutató emlékére: Nightwish - Sagan A Boney M a…..
Rusvai Miklós virológus a vezetői engedélyhez hasonlította az oltási igazolványt. Egy veszélyes gép (jármű) kezelése komoly ismereteket követel meg, mivel ezeknek az ismereteknek a hiányában ön és közveszélyes aki ilyen gépet vezet vagy kezel. Nyilvánvalóan az étteremben nem fog anyagi kár…..
Kell a mosoly, kell a vidámság. Néhány zeneszám segíthet ebben. Remélem mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő és felvidító zenét, klippet. Jó éjszakát :)..
Nótafa Computer nosztalgia 2021.05.04 19:08:56
Az 1980-as években jelentek meg a személyi számítógépek. Jómagam 1981-ben találkoztam életemben először egy ilyen kütyüvel pont 40 éve egy KISZ táborban. Commodore VIC-20 volt a neve, 20kByte ROM, 5 kByte RAM, 1,1 MHz CPU Összehasonlításképp a telefonom RAM mérete pont 800 000 -szer nagyobb. (4…..
Nótafa Esti Mesék 2021.05.03 19:33:45
Remélem a Tales of Evening nem neheztel meg érte ha egy kicsit felhívom rájuk a figyelmet. Méltatlanul vannak agyonhallgatva. Az énekesnő (Dudás Ivett) hangja csodálatos, a zene jól hangszerelt. Véletlenül bukkantam rájuk a youtube-on, mert sajnos a rádió, TV nem kedveli ezt a zenét, ahogy a jobb…..
Nótafa Melegcsokor 2021.05.03 19:02:20
A 80-as években jelentek meg először a melegek a nagy nyilvánosság előtt. Jó néhány felejthetetlen dalt szeretnék felidézni tőlük. Bizonyára a Queen mindenkinek ismerős (Királynő)   A disco zene világából élve vagy halva :D Dead or Alive Divine a legszebb, ahogy mondja.... Kisvárosi fiú…..
Szabadságért Vírusdiktatúra 2021.05.02 13:57:30
A COVID 19 vírusról   Koronavírus járvány van, és viszonylag magas a halálozás - 1-2%, azaz 100 esetből 1-2 meghal, 98-99 túléli. Így mintegy 10-szer halálosabb az influenzánál. Védekezni kell ellene ez nyilvánvaló. A mérete folyadékcseppben 300 nanométer körüli. Valószínűleg cseppfertőzéssel…..
Állandóan azt halljuk, hogy a készpénzhasználat drága.   Tegyünk fel néhány kérdést ennek az eldöntésére.   Vajon pár nyomdagép néhány órás használata és a papír a drágább, vagy a temérdek kártya, kártya terminál ára, majd szinte non-stop üzemeltetése? A terminálok kiszolgáló rendszere sincs…..
bigi2010 2021.04.12 20:25:54
@Drizari: Készpénzt odaadni egyszerűbb mint a WeChat alkalmazást betöltögetni, beírni az összeget, jóváhagyni stb. Az ehhez szükséges eszközök drágák, és hamar elavulnak, ami után soha le nem bomló elektronikus hulladék lesz belőlük. Ki vagy szolgáltatva a chat rendszer üzemeltetőnek, a banknak. A munkabéred nem is látod, nincs igazi pénzed, csak virtuális. Kisebb vállalkozásoknál szerencsére most is remekül működik a készpénzes munkabér fizetés. A nagyvállalatoknál lehet hogy macerás, de nem kell mindennap munkabért kifizetni. Havonta egyszer a macera megéri azt hogy az ember ne legyen rákényszerítve egy olyan szolgáltatásra, amire semmi szüksége nincs, ráadásul nincs is ingyen. Azért hogy megóvd az egy napi kényelmetlenségtől a bérszámfejtőket, illetve a kifizetőket szennyezed a környezetet az elektronikus hulladékok tömegével (terminálok, telefonok, az elektronikus rendszert üzemeltető számítógépek stb), rákényszeríted az emberek egy fizetős szolgáltatás igénybevételére.
Augusztus utolsó hete van, hamarosan kezdődik az iskola. A gyerekek sem túlzottan örülnek, a szülők pedig még kevésbé, hisz az esemény jelentősen megterheli a család kasszáját. "A Nemzeti Tankönyvkiadó vezérigazgatója szerint alsó tagozaton hat-hét ezer forintból minden…..
Lendvai Ildikó és Gyurcsány Ferenc is populista módon jövedelemátcsoportosításról beszél a szegények felől a gazdagok felé az adómódosítások kapcsán. Amit szándékosan kihagytak a mondókájukból az a családi adózás, úgy is mondhatnánk, hogy jövedelemátcsoportosítás…..