Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imoticalis

21 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az általam talán legjobban várt idei kütyü, az ASUS Padfone névre hallgató, telefon/tablet/netbook „öszvér” végre beárazásra került. Aki nem lenne tisztában a dologgal azok számára röviden felvázolom, hogy mi is ez. Egy ASUS által gyártott okostelefonról van szó, amihez 2…..
 A modell a mélyen bevágott, fecskefarokra emlékeztető farok része után kapta a nevét. Ez a bevágási módszer hosszú kísérletezések után vált elfogadottá, ez tűnt a legpraktikusabbnak. Ez a rendkívül érdekes külsejű repülőgép enyhe szélben repül igazán jól, de zárt…..
Olvasói levél - Ti küldtétek!     Örülök, hogy ilyen nagy sikere van a blognak, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy rengeteg levelet kapok kedves olvasóimtól. A mai nap ezekből választottam ki egyet, és szeretném megosztani az olvasóközönséggel. A levelet…..
Imoticalis 2011.06.29 20:02:20
@Vizet Prédikál: Remélem örömüket lelték benne gyermekei! :)
Olvasói kommentben érkezett a hír, hogy a Telenoros telefonokra a KIES feladja a Froyo (2.2) frissítést. Nem az eredetileg várt JPA érkezett, hanem a JPF nevű alverzió, de az alapsávot jól tudtuk: I9000XXJPP. Jelentem a hír igaz, megnéztem KIES-en a hazai brandelt illetve független…..
Papírrepülők A Sas 2010.11.11 18:20:00
A sashoz hasonlóan ez a modell is a szél hátán szárnyal. A súlyához képest nagyok a szárnyai, ezért lassan repül, de sokáig képes a levegőben maradni. Élénk szélben próbáld meg beállítani az egyensúlyi helyzetet. A Sas zárt térben és szabadban is jól repül. Az egyensúlyi…..
A mai napon rendhagyó módon nem egy papírrepülőt fogok bemutatni nektek, kicsit játékosabbra veszem a figurát. Ez annak köszönhető, hogy elértük Facebookon a 100fős rajongótábort. Ami a blog kitűzött céljai között szerepelt! :) Ezúton is szeretnék kérni mindenkit, hogy aki…..
Ezt a papírrepülőt nagyon egyszerű meghajtogatni, nagyon lassan repül, mégis van benne valami elragadó. Gyönyörűen vitorlázik! Jó szórakozást!   Elkészítés: 1:                      2:          …..
Ezek a repülőgépek ma is szolgálatban állnak. Készítésekor képessé tették felderítő feladatok ellátására is, majd kis átalakítással, irányított bombák segítségével földi célokat is támadhatott. Nagyon szépen, és gyorsan repül. Jó manőverező képességgel rendelkező…..
Imoticalis 2010.10.08 23:33:55
@Mikrobi: Kedves Attila! Ez egy papírrepülő vadászgép. Nem hasonlít egyik valódi vadászgépre sem, hiszen azok nem papírból készülnek. Ez igaz az összes papírrepülőre, kevés közülük az amelyik valódi gép másolataként készült. Ezért általában az ilyen, papírból hajtogatott gépek nevei is kitalációk, és csak a fantázia szüleményei. Üdv, Imoticalis
Ennek a repülőnek a meghajtogatása nem egyszerű, mondhatni piszok nehéz(vigyázz! 51 lépésből áll az elkészítése!). Már kinézetre is nagyon robosztusnak néz ki, a rengeteg él félelmetes kinézetű ellenféllé teszi. Megjelenése ellenére ez egy lassú, kiszámítható…..
Imoticalis 2010.10.02 10:53:33
@becike4: Elnézésedet kérem, valamiért nem jelent meg a videó. Javítottam. Remélem ott követhetőbb. Üdv.
Ezt a fantasztikus Boomerang-ra hasonlító papírrepülőt 1977-bent találták fel. Már az első modell is kétszer gyorsabb volt egy átlagos papírrepülőnél. Hét évvel később a feltaláló felesége nevezte el, Paperang-nak, a Boomerang után, mivel nagyon hasonlított rá csak épp…..
A kétszarvú romboló igazán tekintélyre méltó repülőgép. Fejlesztésénél  arra törekedtek, hogy kinézete megfélemlítse ellenfelét. Ez a típus  igazán pompásan repül és nehéz orra miatt jól tartja az irányt.  Gyorsan és pontosan képes megsemmisíteni a…..
Ezt a repülőgépet azért nevezzük „repülő szárnynak”, mert sem géptörzse, sem farokrészfelületei nincsenek. Ennek a repülőnek a tervezésekor a légellenállás csökkentésére törekedtek, ezért rendkívül jól repül, ha ügyesen állítod be az egyensúlyi helyzetet. A…..
Olvasói levél - Ti küldtétek!   A mai napon ismét olvasóim által beküldött levelekből szemezgettem. Szeretném megköszönni mindazoknak, akik időt szántak arra, hogy elküldjék az álltaluk legjobbnak tartott repcsi leírását, segédletét. Továbbra is várom…..
Guinness Rekorder papírrepülő   „Atlanta, 1998. október 8. Helyszín: a Georgia Dome, azaz a világ egyik legnagyobb fedett futballstadionja. A játéktér közepén álló versenyző felveszi a legmegfelelőbb testhelyzetet, néhány másodpercig koncentrál, hátrahajlik, majd…..
Papírrepülők Vortex 1,2,3 2010.09.03 19:11:00
Nem szokványos papírrepülők A vortex repülők cseppet sem hasonlítanak a szokványos, sablon kinézetű papírrepülőkre, ezért meglepő, hogy mégis képesek repülni.   Vortex 1:         A vortex 1 nevezetű papírrepülő valójában egy…..
Kicsi repcsi gyorsan száguld   Ezt a repülőt a türelmes olvasóimnak ajánlom. Nem egyszerű meghajtogatni, kicsit ragasztanod, mérned is kell. De a végén meglátod, kárpótolni fog az élmény. :) Ezt a papírrepülőt súlyához képest kicsi szárnyai rendkívül gyorssá teszik.…..
Deltaszárnyú papírrepülő   Ez a repülő rendkívül simán és laposan siklik. Ügyelj a pontos elkészítésre, és hogy a függőleges farok rész felületek egyenesen álljanak. A hüvelyk és mutatóujjad között egyenesen előre tartva, óvatosan engedd el. 1: Hegyhajtással…..
Imoticalis 2010.09.01 15:44:38
@Pierr Kardán: Nagyon érdekes videó! :) Köszi!
Papírrepülők Küldj be te is! 2010.08.31 21:24:00
Ha szeretnéd az oldalon viszont látni repülődet ne habozz! Küldd el ötleteidet a papirrepcsi@gmail.com címre. A levélben ne felejtsd el csatolni a hajtogatási segédletet, vagy a  videód linkjét.     ..
Imoticalis 2010.09.01 10:01:38
@Enrico Palazzo: Erről szó sincs! :) Ez kizárólg azért került fel, mert sokan írták, hogy ezt, meg azt kellene feltenni. :) Így lehetőséget biztosítok arra, hogy az én általam kiválasztott repülők mellett más papírrepülők is felkerüljenek.
Papírrepülők Légi akrobata 2010.08.31 17:47:00
               1: Vegyél egy A4-es papírt. Hajtsd félbe széltében, majd ismételd meg ezt a lépést.(A5 írólapot, csak egyszer kell félbehajtani.) Most nyisd szét a lapodat és vágj le belőle egy csíkot. Ebből a csíkból fogunk hajtogatni. A…..
Imoticalis 2010.08.31 20:48:22
@jatszoterkereso.hu: Szia! Köszönöm az ötletet. Már én is gondolkodtam rajta, egyenlőre technikailag nem megvalósítható. De ahogy lesz lehetőségem ígérem videók is lesznek! :)
Imoticalis 2010.08.31 20:59:24
@jatszoterkereso.hu: :) A következő egy kicsit bonyolultabb típus lesz. De próbálom megtartani az arányokat a könnyű illetve nehezebben hajtogathatók között.
Papírrepülő hajtogatás segédlet! Figyelem! Mindig  kis módosításokat végezz! Így is nagy változásokat érhetsz el! 1: Nagyon fontos a papírrepülők hajtogatásánál a súlypont megtalálása. Ha azt veszed észre, hogy a súlypontod nem a gép megfelelő részén…..
Imoticalis 2010.08.31 15:58:40
@ColT: "Amúgy ez tényleg nem igazi papírrepülő. Ez A/4-es kategóriájú "modell". A papírrepülő az, amit ŐŐ linkelt."

Köszönöm, az észrevételed. Ahogy látod a blog 3 napja indult. Még nagyon sok papírrepülő várakozik, hogy felkerülhessen ide.
Biztos vagyok abban, hogy előbb utóbb azok útmutatói is felkerülnek majd, amit ŐŐ linkelt.
Imoticalis 2010.08.31 16:24:07
@neofrix baszmacs: Köszönöm szépen az észrevételeket. Javítottam. Ha a továbbiakban bármilyen hibát, elírást vagy valótlanságot találsz, bátran jelezd.
Imoticalis 2010.08.31 16:27:50
@B-road: "De persze egy ilyen, hajtómű nélküli repülőnél sose lesz tolóerő."

Ez természetesen így van, de most az egyszerűség kedvéért bent hagyom. Idézőjelbe tettem a tolóerőt. Köszönöm szépen az észrevételeket!
Alapok   A papírból készült repülőknél a légellenállást minimumra kell csökkentened. A haladás irányával nem párhuzamos felületek (orr, pilótafülke, szárny) növelik a repülőd légellenállását, ezért minél alaposabban hajtogatsz, annál jobban fog repülni a…..
A papírrepülő   A papírrepülők repülése során a felhajtóerő és a gravitáció, illetve a tolóerő és a légellenállás párban hat a repülőre. Hogy elképzeléseidnek megfelelően szárnyaljon a gép, nem árt tisztában lenned azzal, mi történik a repülőddel…..
Imoticalis 2010.08.30 21:21:47
@duhosnyul: Nemsokára beindul a blog, és lesz rengeted repülő hajtogató tutorial. :)
Ezek szépen fognak szállni. Türelmedet kérem. És remélem segíteni fognak a feltöltött anyagok.
A papírrepülő készítés elött   Milyen lapot használjak a papírrepülők hajtogatásánál? A repülőket legjobb, ha A4-es fénymásoló papírból készíted. A papírrepülők örökké élnek? Nem, ha csak a polcon tartod, és hozzá sem nyúlsz, akkor is tönkre fog menni idővel.…..