Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jövő-menő

11 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval ismét segítségkérés, felhívás, meg minden! A fő kérdés: szeretitek-e a fiiinom süteményeket?Kedves Olvasóink!A minap kicsit kétségbeesett hangú levelet kaptam az Inda felületéről egy szakdolgozat előtt álló egyetemistától, amelyben arra kér, osszuk meg…..
Úgy döntöttem, saját bejáratú WordPress blogmotorm lesz. Tárhelybéreltem, beletanultam, megvalósítottam, és végül átköltöztem. Azt hiszem, már vállalható: http://jonnek-mennek.huSzinte észre sem venni a különbséget :). Egyedül az FB lájkok fájnak, amelyeket most…..
12 nap. Ennyi ideig nem léptem be egy közösségi oldalra sem és nem használtam egyik közösség telefonos alkalmazását sem. A terv egy hónap volt. Félsikernek sem mondható. Persze hozzá tartozik, hogy a médiaiparban dolgozom. Mivel munkaidőmben egy online szerkesztőség mellett…..
Ma botlottam bele — hogyan másképp, mint a neten böngészve — egy iPhone alkalmazás hirdetésébe. Nem a reklámról vagy a benne szereplő termékről akarok beszélni. Ami miatt billentyűzetet ragadtam, az az, hogy a reklámfilmben szereplő hölgy három rövid mondatban…..
Amikor az ember asszonya terhes lesz, és elkezd kerekedni a hasa, az ember azon veszi észre magát, hogy mindenhol terhes asszonyok jönnek szembe. Mintha valami furcsa ok folytán az egész világ akkor kezdett volna családalapításba, mint a szemlélő. Pedig valószínűleg csupán arról van…..
Szerelmem A minap egy kollégám jóvoltából a kezembe akadt egy Kindle. Néhány perc használat után hatalmas tűzzel lángoló szenvedélyes szerelembe esetem vele, és azonnal rendeltem is egyet. A legérdekesebb, hogy nekem van iPadem, és korábban meg voltam róla győződve, hogy…..
jövő-menő 2010.11.16 13:21:16
@Pikszi: Nem áll szándékomban motiválni egy kiadót sem, csak azt mutatom be, amit egy laikus olvasó ember lát. Én pedig azt látom, hogy a nem laikus szakemberek a kiadókban nagyon elszunyókáltak. Költeném én a pénzem, de nem tudom. Egy-két évvel ezelőtt rohamtempóban el kellett volna kezdeni kiépíteni a megfelelő kínálatot nyújtó legális e-könyv piacot. Ez láthatóan nem történt meg, a kereslet viszont megjelent, és szvsz rohamosan nőni fog. Ahol pedig nincsen legális piac, ott keletkezik illegális. Így működik a világ, akár tetszik a kiadóknak, akár nem. Kiadók, ébresztő! Annyit tudok tenni, hogy ezt leírom. Talán valaki ma-holnap észbe kap, és egy év-két múlva már tudok majdnem úgy válogatni egy kiadó honlapján ekönyvek között, mint egy könyvesboltban a papír könyvek között. Addig meg ketyeg az óra, és a kiadók számolgathatják a becsült bevételkiesést.
jövő-menő 2010.11.16 19:07:28
@pécsisrác: Csak megerősíteni tudom, amit @Merras mond, nincsen semmi gond a magyar ékezetes karakterekkel. Egyébként utána néztem, és a Kindle-eket egy 2009 februári firmware update keretében látták el különböző karakterkészletekkel, többek között az ISO 8859-16-ossal, amely a közép- és kelet-európai karaktereket is tartalmazza.

Továbbá egy kis pontosítás. Én nem "ajánlom" a Kindle-t. Én szó szerint szerelembe estem ezzel a készülékkel. Lehet, hogy vannak hibái, van más, jobb olvasó, stb. Nem tudom. Nekem ő kell :)

@Merras: Az önreklám nem gond, mivel ebben a pósztban releváns és mások számára hasznos infót tartalmaz. Tetszik az SFPortal.hu hozzáállása. Pont erről beszélek én is: adok én 900 Ft-ot szívesen, ha számomra érdekes tartalmú igényes prc-t kapok érte. Hajrá!
Egy print kiadónál dolgozom online-osként. Ennek a ténynek sok érdekes tapasztalatot köszönhetek azzal kapcsolatban, hogy az átlagos (nem online-os) ember hogyan gondolkozik az online-ról. Ma például egy olyan döbbenetes mondat hangzott el egy megbeszélésen, ami rádöbbentett arra,…..
Este tizenegykor ránéztem a Twitterre, és azt láttam, hogy téma lett a djuice. Az első percek után annyit értettem az egészből, hogy van egy videó, amit mindenki fikáz. Megnéztem hát a YouTube-on: A videó rendkívül művi, erőltetett és minden hiteltelen benne. Az arcok, a…..
Nemrég körbejárta a netet Matt Might zseniális The Illustrated Guide to a Ph.D. című ábrasorozata, amely bemutatja, hogy mit is jelent az, ha valaki eléri a doktori fokozatot (egy magyar nyelvű fordítás itt megtekinthető). Mit jelent az egyén szemszögéből, és mit jelent az…..
A Google Keresési Trendekkel (Google Insights for Search) dolgoztam ma éppen, és a munka által megkívánt elemzés után levezetésként elkezdtem nézegetni azt, hogy különböző Apple termékek neveire Magyarország mely megyéiben milyen intenzitással kerestek honfitársaink 2009…..
A héten feltűnt, hogy mindkét vezető párt vezére újra aktivizálódott a Facebookon. Gondoltam, talán érdemes visszatekintő jelleggel megnézni, hogy Orbán Viktor és Mesterházy Attila mikor mekkora aktivitást mutatott az oldalon.Bepötyögtem tehát a két politikus összes eddigi…..
Hazafele menet szól a zene a fülemben. Politik Kills. Manu Chao folyamatosan levonja az általa evidensnek mondott következtetést: “Thats what my friend is an evicence: politik is violence.” A politika tehát egyenlő az erőszakkal. És bár ezt nem mondja ki, de úgy érzem,…..