Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AbiAdi

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy egész halom papír állt már a nyomtató tetején, arra várva, hogy begépeljem őket. Vigyázat, nagyon viccesek! Én azért szeretem a "krokodilost" (játszótér), mert zöld, és én nagyon szeretem a zöld színet.  - És mi zöld ott?  - A kejités!…..
Múlt héten meghívást kaptunk az oviba egy kis délutáni ismerkedésre (Karácsony Sándor Rózsatéri Református Óvoda)Vittem Csengét is, Ádám kicsit később érkezett. Bendegúz rögtön felavatta a kis gyerekvécét, majd közölte, hogy most le kell venni a cipőt, hogy mehessünk…..
Végre kimozdulhatunk itthonról, süt a nap, sokszor játszunk a Kós Károly téren. Csodálatos a tér, sok-sok zölddel, sok szép játékkal, tele gyerekekkel, mégis jól elférünk. Csenge rettentően élvezi a játszóterezést, kedvence a homokozó, fél órát is eljátszik ott,…..
Rohammunkában elkészült a gyerekszoba és a hálószoba is. Felszedtük az átázott, felhullámosodott laminált padlót, feltéptük a vizes, büdös szőnyegpadlót, penészölőztünk, majd jöhetett az új laminált padló. Persze mindezt hatalmas pakolás, szobaürítés előzte meg. Majd a…..
Lassan két hete, hogy egy vasárnap hajnalban csöngetésre ébredtünk. Ádám kiugrott az ágyból, majd engem hívott kétségbeesetten (Lilla, gyere már!) Mikor leértem a padlóra, majdnem bokáig érő víz fogadott. Nagyon hideg. Ádám a fürdőben állt, és a mosdó alól vízszintes…..
Csenge kész hölgy lett mostanában! Már egy hónapja feltűnt, mennyire sokat kommunikál és egyre többet megért abból, amit mondunk neki. Az akaratát továbbra is igen erőteljesen kifejezi, nagyon anyás, és szeret az ölünkben üldögélni, határozottan keresi a testkontaktust.Bendét…..
Kislányunk első születésnapját ünnepeltük február 17-én csütörtökön. Együtt volt kis családunk, Ádám sem ment be dolgozni. A gyerekek már 2 napja betegek voltak, Bende lázas, Csengének az orra folyt és köhögött. Bendus nagyon kérdezgette, hogy ugye ő is kap a tortából,…..
Már megint irtózatosan sok kiscetli összegyűlt, csak győzzem begépelni...Vacsora közben tömi a kenyeret a szájába: Én duzzantom föl a pocakomat!Mesél valamiről: Az olyan izgalmas, hogy csak na!Szintén ebéd közben (persze evés közben be nem áll a szája): Háát, mi nem vagyunk…..
Szerencsére idén gyakran esik a hó, és néha meg is marad, így többször is szánkóztunk már a környéken. Nem könnyű megszervezni, hogy a két gyerek hogyan üljön a szánkón a vastag overálban, főleg, hogy Csenge általában elalszik útközben, Bende pedig kotorni szeretné…..
Bende imád festeni. Ha vízfestéket kap, akkor festés végére az összes szín feketévé változik. Most próbáltam neki megtanítani, hogy hogyan vizezze be az ecsetét, húzza le a felesleget az üveg szélén, és hogyan vegye fel a festéket a gombról.   ..
A fürdőkádban játszunk. Meg kell innom a reggeli italomat (mint Bendének minden reggel az immunerősítőt). Mindig mondom neki, hogy a végét "hajtsa fel" gyorsan, hogy a por ne maradjon a pohár alján. A kádban engem itat egy nagy pohárból: Felhajtom neked! És jól felemeli a…..
Napfényes ősz a Kós Károly téren:Egy hasonló kép tavaly őszről :) Testvéri ölelés :) Áztatja a habtestét :) Bende "elbújt" Csenge pedig megtalálta: Jól fog állni neki a rúzs (cékla): Bende "új" ágya, immáron rácsok nélkül, a…..
Bende már egész jól volt tegnapelőtt (nem volt lázas), így elhatároztam, hogy kimozdulunk kicsit. Gyönyörűen sütött délután a nap. Csengét felkötöttem a hátamra, Bende beült a 3 kerekű babakocsiba egy lábzsákba, én pedig görkorcsolyát húztam :))) Elszáguldottunk a…..
Csengu nagyon belejött a mozgásba! Most már akár a konyhába is kimászik utánunk, megy és bebarangolja a lakást a kis csattogó tenyerein mászva :) Nagyon szereti a sámliból fabrikált tűzhelyet, csavargatja a gombokat rajta. Bemászik az asztal alá, és ma a tárolódoboz szélét…..
Bende megint átesett egy 3-4 napos köhögős-gyengélkedős betegségen. Szegényke, olyan éretten kezeli a dolgot. Mikor rosszul érezte magát, sírva mondta, hogy kérek Fluimucilt! Meg azt is, hogy Pipáz! Pipááááz! És többször is odajött hozzám elkeseredve, hogy még mindig beteg…..
Egy idős férfi ismerősömnek köszöntem. Erre Bende: Mit csókolomtál?Ádám sürgetné Bendét, hogy menjen már vécére, éjszaka ne pisiljen be. Erre a huncut: Nem fogok bepisilni, ne félj!Bende a tegnapi szakadó esőt követően nagy lelkesedéssel vetette bele magát a pocsolyákba…..
2 hétvégével ezelőtt a Hármashatár-hegyen jártunk a nagy családdal. Kb. 20-an sétáltunk a meglepően napsütéses (kissé szeles) időben. Bende gyalog, illetve Ádám és Petra nyakában, Csenge pedig a hátamon utazott. Sokat aludt, és végre kipróbáltuk az új kapucnit is a mei…..
Délutáni alvás után "közös" főzéshez készülünk. Adom rá a nadrágját:  Ez egy főzőgatya. Felvettem a főzőgatyát, mehetünk főzni!Etetőszékben ülve:  Nem tudok enni most. Tele vagyok ropival. Olyan éhes voltam.Keresett valamit, majd megtalálta. Kérdem…..