Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lombos_tuja

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az első lóvasúti vonal 1868-ban érte el a Városligetet. A pálya végpontja a mai Dózsa György út és a Városligeti fasor találkozásánál volt. A lóvasúti végállomás épületét 1869-ben kezdték el építeni. A végállomást multifunkcionálisra tervezték: egy olyan épületet képzeltek el, amely nemcsak az…..
... de biciklivel közlekedve nem lehet elérni. A hídfőben futó, kerékpárútnak kijelölt járda kb. 50 méteres szakaszának felújítása miatt hetek óta nem szabad Újszegedről átbiciklizni a Belvárosi hídon, és úgy tervezik, hogy ez így is marad jövő január elejéig. A Magyar…..
Több olvasónknak is föltűnt, hogy valami-féle építményeket kezdtek fölhúzni a trolibuszok, villamosok végállomásainál, pl. a Makkosházi végállomáson, vagy a Lugas utcában. Nos, az építmények fedett kerékpártározók lesznek, amelyek a tömegközlekedési nagyprojekt…..
Lassan megszokottá válik, hogy július helyett már június közepén beköszönt a kánikula, és ez nagyon megviseli a szervezetünket. Célszerű a déli, kora délutáni időszakban minél többet árnyékban tartózkodni, és a tekerést átütemezni késő délutánra, és estére. És…..
Sajnos némelyeknek még ma is meglepetés erejével hat, hogy Szegeden sokan kerékpárral közlekednek. Az 1-es villamos felújítására hivatkozással „ideiglenes” buszsávok kerültek kijelölésre a Tisza Lajos krt. mindkét oldalán a Dugó tér és az Aradi Vértanúk tere…..
Bár magát a hókotrót nem láttuk, nyomait igen. A városi fenntartású kerékpárutak és kerékpársávok igen nagy részben le lettek kotorva a nap folyamán. Takarították a Belvárosi-hidat, a Vár utcát, Oskola utcát, a Dóm teret, Petőfi Sándor sugárutat, a Csongrádi sgt. belső…..
Ahogy azt tapasztaljuk, az évek során 1-2 renitens kivételével nagyjából megtanulták a szegediek a Belvárosi-híd közlekedési rendjét. Bizonyos rendezvények, fesztiválok idején (SZIN, grill-fesztivál, majális) azonban a megnövekedő gyalogosforgalom visszaveszi azt, ami az övé…..
„Critical Mass Szeged” feliratú mellényben takarították a Belvárosi-hidat vasárnap délelőtt. 2-3 biciklis aktivista végezte a munkát mások helyett. Olvadás után a város bicikliútjai, kerékpársávjai lehangoló állapotban vannak, a síkosság-mentesítéshez használt…..
Mivel közeledik a tél, így idén most pénteken lesz az utolsó közlekedésbiztonsági túra, azaz a HNÜEM. PÉNTEKEN 17:00-kor A SOMOGYI KÖNVYTÁR ELŐL HNÜEM!Minden hónap utolsó péntekjén, 17:00-kor a Somogyi könyvtár elől indul a Magyar Kerékpárosklub által…..
Az eldózerolt Oldal utca helyén lassan kész a Nagykörút újabb szakasza, ami a majdani Tisza-hídhoz vezet. Bicikliutat is terveztek mellé, csakhogy a biciklis szakmai civil szerveződést kihagyták a dologból, nyilván a meglévő együttműködési megállapodásra tekintettel. A tervező…..
622 nappal az átadás után ma kicsit módosítottak a Tompai kapu út forgalmának rendjén. A Hattyas-telepről jövő kerékpárosok immár szabályosan használhatják a gyalog- és kerékpárutat, mert az azt jelző tábla szabályos helyre került. Újabb tábla figyelmezteti az autósokat a…..