Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Husz_János_Puszita

0 bejegyzést írt és 5781 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta tart már egy vitasorozat itt, a blogon arról, ki miért (vagy miért nem) költözne vissza Magyarországra. Sokféle vélemény megjelent már itt, most következzen egy őskommentelőé, Pink Petsché. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod fogni,…..
Husz_János_Puszita 2020.06.18 11:16:36
@bölcsbagoly:

Te aztan szep közhelygyüjtemenyt rittyentettel die. :D
Ausztriában és Németországban is rengeteg magyar él, akiket a járvány az elmúlt hetekben elszakított az otthonuktól. Köreikben egyre nagyobb a felháborodás, miként azt egyikük, Zé rövid levelében megírta. Közben vannak, akik már aláírást gyűjtöttek a magyar gyakorlat megváltoztatását kérve...
Husz_János_Puszita 2020.05.09 12:04:36
@Pink Petsch:

Van most egy masik nagyon jo tarsadalom szatira, Avenue 5, a jövöben jatszodik egy privat ürhajon. HBO-s.
Husz_János_Puszita 2020.05.09 12:04:36
@]{udarauszkasz:

Mikor eheztel vagy faztal utoljara?

Nem, a nyavajgas azon megy, hogy osszebb kell huzni magunkat, nem lesz meg a legujabb ajfon, nem wellnessezhetünk vagy ruccanhatunk at egy masik orszagba kedvünk szerint. Atmenetileg. Ennyi evolucios szökevenyt es konzumidiotat meg nem hordott hatan a föld, mint amit a joleti tarsadalmak kineveltek.

Felnött ember el tudja halasztani a vagyai beteljesüleset es felelösseggel viseltetik a közösseg mas tagjaival szemben pl. idösek, nyugton marad a feneken. Ha mindenki igy tesz, exponencialisan csökken a fertözesek szama. Sok gyerek erettebben kezeli a szitut, minr egy csomo felnött.
Ha visszafogott akarok lenni, akkor érdekes, ha nem, akkor egészen szürreális élményeket élt át Zoli egy horvátországi nyaralás alkalmával. Akad benne némi csoda, miközben megvillan a balkáni valóság is. Neked is van külföldi kórházi élményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
Husz_János_Puszita 2020.03.12 12:44:24
A különböző, szakképesítést nem igénylő munkahelyeken néha elképesztő körülmények között dolgoznak a határátkelők – magyarok és más nemzetiségűek egyaránt. Három rövid történet következik Ausztriából Balázstól...
A nyáron sokat volt szó arról, kinek mit jelent a magyarság, milyennek látja az országot kívülről vagy akár belülről. Krónikás véleményét nyilván sokan szélsőségesnek tartják majd, de ettől még ez is egy vélemény, amivel kulturált körülmények között persze lehet vitatkozni. Neked mit jelent…..
Husz_János_Puszita 2019.09.27 14:26:17
@Arthamyr:

Vannak arnyalatnyi különbsegek az egyes orszagok között. Igazad van persze, az egyen magaban nem sokat tehet, de szerintem nem szabad mindent relativizalni. Neha kibukik belölem, ahogy a posztolobol is.

Föleg amikor szazezredszer szolitanak fel különbözö hozzaszolok, különbözö vermerseklettel, hogy külföldröl ne ugassunk mert mar elmentünk... hat el es rossz hirem van, nem ti fogjatok megmondani, mikor es hol nyilvanitom ki a velemenyem. Ti Sem.

A veget nem neked irtam Arthamyr, de ugyis tudod. :)
Husz_János_Puszita 2019.09.28 09:05:53
@Öreg Tőgy (Erdei Galand):

Ott a pont. Az allam alattvalokent kezel, ugy is viselkedsz, nehogy megbelyegezzek. Vallalkozokat eleve bünözökent, ugy is viselkednek, különben rögtön versenyhatranyba kerülnek. Aki benne van, nem szivott meg eleg friss levegöt külföldön, nem erezte a demokraciat meg sosem testközelböl, a mindennapi bevett gyakorlaton keresztül, annak nem is hianyozhat.

Lehetne sorolni napestig, de az a helyzet, hogy erezni, megtapasztalni kell, amikor tisztelik a jogaidat es megbiznak benned azert, mert az az alapallas.
Talán nem véletlen, hogy éppen augusztus 20-án töprengett el az elmúlt hetekben oly sokszor feltett kérdésről (mit jelent magyarnak lenni, mit jelent a honvágy és mi történne, ha hazatérne félmillió magyar) Wien74. Posztja szerintem rengeteg érdekességet tartalmaz, például arról, hogy miért nem…..
Husz_János_Puszita 2019.08.23 14:01:57
Számomra felfoghatatlan okokból néha egyes közéleti (jellemzően kormányközeli) szereplők úgy érzik, nem árt kicsit megalázni a külföldön élő és dolgozó magyarokat vagy a hozzájuk közel állókat. Ami azért furcsa, mert 15 évvel az uniós csatlakozás után akár el is lehetne végre fogadni, hogy a…..
Husz_János_Puszita 2019.07.18 09:36:53
Husz_János_Puszita 2019.07.18 14:21:29
@Mester.Tamás:

Szerintem ne olvasgass FB hirfolyamot, annyira nem sötet a kep :)
Husz_János_Puszita 2019.07.18 14:21:44
@feketeeper:

Nem az Orban kormany erdeme a GDP- es bernovekedes, az egesz tersegben konjunktura van, gyönyörüen futnak együtt a grafikonok. Ilyenkor nem szabadna allami transzferekkel rapörgetni, föleg ingatlan lufit fujni, mert jajj konjunktura utan mindig jön a lassulas. Akkor legyen majd legeny a gaton.
Lassan Nyugat-Európában is elkezdődik majd a nyári szabadságok időszaka, ilyenkor mindenki megindul kipihenni az év első felének fáradalmait. A határátkelők közül sokan ilyenkor Magyarország felé veszik az irányt – de vajon milyennek látják az országot, milyen tapasztalatokat…..
Például megpróbálja eldönteni, hogy merre tovább. Elfogadjon egy nagyszerűen hangzó álláslehetőséget a világ túlsó végén? Maradjon inkább Magyarországon a család és a barátok közelében? Ki a fontos? Kinek kell megfelelni (ha meg kell): a családnak, magunknak? Ezek a…..
Határátkelő Mert magyar vagyok 2019.06.24 06:30:00
Ahogyan telnek a határátkelős évek, sokakat kezd el foglalkoztatni a magyarságuk kérdése. Hiányzik és ha igen, akkor mi: emberek, ételek, tárgyak, hangulatok, helyek? Ezeken gondolkodott el Balázs, aki két rövid, egymáshoz voltaképpen kapcsolódó szösszenetben osztotta meg a…..
Amikor először elolvastam István levelét, az volt az első kérdésem: de akkor miért van még ott? A kérdés szerintem sokakban felmerül majd, azzal együtt is, hogy persze az idősgondozás sehol sem tartozik a legkönnyebb munkák közé – így az Egyesült Királyságban sem. Érdekes…..
Husz_János_Puszita 2019.06.05 15:03:03
  Életünk egyre több területén helyeződik át a kapcsolattartás jelentős része az online térbe. Részben online tartjuk a kapcsolatot távol élő barátainkkal, rokonainkkal, munkatársainkkal. Online veszünk igénybe különböző szolgáltatásokat, online vásárolunk, online szerzünk információt. A…..
Husz_János_Puszita 2019.05.17 19:43:40
@Schrammel Ivett: Ez igy van. :) Egeszen mas erzes az anyanyelvünkön kommunikalni, mint egy idegen nyelven. A bizonytalansag nagy resze a nyelvi es kulturalis különbsegekböl fakad, ezeket jol meg lehet beszelni terapiaban, erre akartam utalni.
Mindannyiunkban él egy kép arról, melyek a boldog, mosolygós országok és melyek azok, ahol az emberek inkább negatívan állnak az élethez. Nem kell messzire menni: minket, magyarokat jellemzően a második csoportba szokás sorolni (hogy igazságosan-e vagy sem, az más kérdés), míg a…..
Husz_János_Puszita 2019.05.11 15:20:20
@vraaanyek:

Meg fogod latni, hogy egesz mas dolgokon fogsz stresszelni, mint amitöl elözetesen szorongsz. :) A penz a hetköznapokban cseppet sem motival, avagy oldja a feszültseget. Abban viszont teljesen igazad van, hogy a mas legkör bizonyos ertelemben felszabadit. Nem erzed allam bacsi figyelö tekintet a hatadon, nem lesed aggodva a hiradot, milyen hirtelen jogszabalyvaltozas huzza keresztül a szamitasaidat. Van valoban müködö munkaeröpiac, egy idö utän raerzel, hogy ha el is veszted az allasodat, talalni fogsz helyette hasonlo masikat. A jövö tervezhetöve valik, a bizonytalansag szintje nagy mertekben csökken, es ez nagyon megnyugtato tud lenni.
A lenyeg, hogy tudod mit akarsz es a celjaiddal összhangban cselekszel, igy a lehetö legkevesebb kellemetlenseggel jar majd a beilleszkedes. Csak igy tovabb, hajra. :)
Meglehetősen szokatlan utat járt be Alíz, aki Ausztráliában kezdte meg határátkelő életét, ahol olyannyira sikerült beilleszkednie, hogy végül az állampolgárságot is sikerült megszereznie. A szíve azonban visszahúzta Európába, ahol Angliát választotta. Utólag úgy tűnik, rosszul tette…..
Rengeteg magyar dolgozik Ausztriában és ahogyan telik az idő, egyre többen lesznek majd jogosultak osztrák nyugdíjra, ami egyébként (például Magyarországra visszaköltözve) nem is olyan kellemetlen összeg. De milyen is az osztrák nyugdíjrendszer és milyen feltételekkel lehet…..
Nem is olyan régen feltettem a kérdést, hogy mi a magyar álom? Nos, elkezdtek érkezni a vélemények, írások, ilyen Kataliné is. Akinek posztjából azért szerintem az is kiérezhető, mi az, amit érdemesnek tartanak meghonosítani Magyarországon a Svájcban tapasztaltakból (és nem, ezek nagy része nem…..
Kapitalista szempontból -- ahogy egyébként a befogadó országok leginkább kezelik a kérdést -- a bevándorlás ügye a szimpla munkaerővándorlás esete: ha a hegy nem megy Mohamedhez, nomest est omen, Mohamed megy a hegyhez -- de nem csak Mohamed, hanem Vlagyimir, Petru, és Marcsi is…..
A menekültek/migránsok iránti együttérzés annyira megmozgatta (egyébként nyilván helyesen) a baloldali és liberális képzeletet, jobb esetben pedig a lábakat is, hogy a FB-on és a tranzitzónákban jó néhány napja ritkán látott összefogásnak lehetünk szemtanúi. Egy másik…..
Tarlós  Budapest főpolgármesterének az elmúlt években voltak elég bugyuta agymenései, gondolatvezetései. Néha az volt az ember érzése, hogy a fideszi retorikát alkalmazva próbál minél debilebb válaszokat adni, mivel ez az érdeke. A TV2 Mokka műsorában viszont meglepően…..
Azt mondja egy Hegel nevű úr, hogy (az a bizonyos) bagoly napnyugtakor kezdi meg a röptét -- kvázi, amikor lehetővé válik már a nap áttekintése (vagy nem zavarja a szemet a túl sok fény). Azt hiszem, alkalmas itt ez a metafora, hiszen az illiberális állam kifejezésnek is leáldozott…..
Az autós devizahitelek forintosítása 2015.12.01-jén lép hatályba. Törvényileg azonban nem lesz KÖTELEZŐ forintosítani a hiteledet. Varga Mihály augusztus 19.-én bejelentette, hogy az átváltási árfolyam 309,20 forint az euró- és 287,20 forint a svájcifrank-alapú hiteleknél (de a…..
Husz_János_Puszita 2015.08.24 14:29:07
Mindenki a sikerről beszél, miközben sikertlennek lenni, sikertelen életet kialakítani magunknak, legalább olyan komoly erőfeszítésekbe kerül. A sikertelenséget szokás negatívumként értékelni,…..
Husz_János_Puszita 2015.08.15 14:00:40
@johneagle72:
"Csekélyke élettapasztalatom szerint a sikeres ember az, akinél a pohár MINDIG félig tele van"

Bocs de ez nem élettapasztalat, hanem egy bazi nagy közhely. :D