Regisztráció Blogot indítok
Adatok
edinahatle

162 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Arra figyeltem fel mekkora gondot is okoz, hogy összeválogassuk a könyveket a kihívásra ( A könyvkihívásról: http://lilapulcsis.blog.hu/2014/12/31/uj_ev_uj_kihivasok_267 ), így ajánlok párat mindegyik ponthoz vagy épp linket, ahonnan ti magatok is keresgélhettek. Általában azokat írtam össze,…..
Kedves Látogató! Köszönöm, hogy ennyien olvassátok a bejegyzéseim, nagyon jó érzés, ennél még csak akkor lenne jobb, ha kommentek is születnének itt a blogon is (mert a Facebook csoportokban értékes beszélgetések alakulnak ki a posztok kapcsán). Legyen ez az újévi célkitűzés:  kommentek a blogon..
Mindig is tudtam, hogy Csongor esetében a szoptatásnak akkor lesz vége, ha én egyszer megunom, mert ő magától bizony nem fogja elhagyni. Az élet úgy hozta, hogy kb. egy hete eljött az a pont, amikor megelégeltem az éjszakai szinte non stop tankolásokat, és Apa egyetértésével…..
Amikor a homlok találkozik az aszfalttal......... * * * Komolyan mondom, ezt a fajta kétballábúságot kár volt tőlem örökölniük... Nem készült fotó, így csak szóban örökítem meg Levikém ügyességét: két héttel ezelőtt fogócskázás közben elesett, beverte a fejét egy…..
Ma ezt a rajzot készítette nekem Levi a suliban :) IMÁDOM!!!..
Életünk négyes(b)en 158. Kettő 2013.10.13 15:05:42
Csongor baba lassan már két hete nem baba, hanem komoly, kétéves fiatalember. Vidám, kiegyensúlyozott, szeretetre éhes és nagyon szeretnivaló kisember lett belőle, akiről mindenki azt mondja, egy az egyben olyan, mint a bátyja, pedig dehogyis. :) Külsőleg is és természetre is csupán…..
Másfél hónap híján 7 évesen igen, megtörtént. Kiesett az első tejfog. Na persze egy kis segítséggel...Már jó pár napja mozgott az a fogacska rendesen, de valahogy nem akart kiesni. Ma viszont "véletlenül" beleakadt Levi kabátjának az akasztója (ne kérdezze senki, hogy került a…..
Akármilyen jó is volt a nyár, végül véget ért, és egy héttel ezelőtt ünneplőbe öltözve elindultunk Levi iskolai évnyitó ünnepségére. Apával már nagyon kíváncsian vártuk, milyen is lesz majd az iskola, hogy fogja magát érezni Levimanó. Őt magát valahogy kevésbé…..
Pár hete még szinte aggódtam, hogy miért nem kezd már el beszélni ez a gyerek, nehogy valami baj legyen, stb., stb., amolyan hülyeanyu módon, de aztán Csongi baba bebizonyította, hogy bizony nincs itt semmi félnivaló. Sokáig érlelte magában a dolgot, ez tény, egészen nyár…..
Életünk négyes(b)en 154. Nyár 2013.09.09 22:39:50
Már megint jó időre elhallgattam, de hát tombolt a nyári szünet, észre sem vettem, és csak úgy teltek a napok,és bár időt még csak-csak tudtam volna szorítani a blogírásra, energia már nem jutott rá :) Klasszikus nyaralásunk nem volt, de rengeteget jártunk strandolni,…..
 Úgy tűnik, Csongorunkat nem áldotta meg olyan stramm immunrendszerrel a sors, mint a bátyját, mert valahogy minden megtalálja... Bár persze az immunrendszer mellett az is sokat nyomhat a latba, hogy van egy bátyja, aki az oviból mindenféle válogatott kórokozókat hurcolhat haza,…..
Az egész évi munka lezárásaként torna gálát tartottak a Tornacsarnokban, ahol minden torna edzésre járó gyerek megmutathatta, mit is tanult az év folyamán. Csoportonként tartották a bemutatókat, kezdve a legkisebbekkel, egészen a  már nagyon-nagyon ügyes felső tagozatos…..
2013. május 30-án eljött az évzáróval egybekötött óvodai ballagás napja, amire Leviék már régóta nagyon készültek. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, hiába lógott erőteljesen az eső lába, valahogy mégis megkímélt minket, így a szobányi tornaterem helyett az udvaron…..
Idén az időjárás nem igazán kedvezett a gyereknapi rendezvényeknek... Apa már előző nap szorgosan böngészte a különböző előrejelzéseket, így tudtuk, hogy reggel még talán érdemes lelátogatni a dunaparti gyereknapi "vurstliba", mert csak valamikor a délelőtt közepére…..
Május utolsó hetében "kóstolgatós napok" voltak a bölcsiben, ahova Csongor járni fog (már ha minden jól megy), vagyis délelőttönként be lehetett menni ismerkedni a hellyel, a gondozónőkkel, játékokkal. Úgy adódott hogy két délelőttöt is ott tudtunk tölteni. Az első…..
Május 22-én Levi részt vett élete első úszóversenyén. A dunaújvárosi uszodában három egyesületnél is lehetőség van úszni taníttatni a gyerekeket: az úszóknál, a búvárúszóknál és a vízilabdásoknál. Idén úgy döntött a három egyesület, hogy össznépi városi…..
Amióta bejött a jó idő, értsd a mostani monszunidő előtti tavaszi nyarat, egyre több időt töltünk Csongorral a jó levegőn, és ami számára sokkal izgalmasabb --- babakocsi nélkül, saját lábon. A házunk melletti kis parkban, akárhol a városban, a Duna-parton, vagy épp Mamánál…..
Életünk négyes(b)en 146. Peca 2013.06.10 16:03:21
A fotózás mellett néhány hónapja már újabb szabadidős tevékenységet talált magának Apa és fia: a horgászást. A lelkesedés borzasztó nagy, amióta jobb idő van (értsd elmúlt a tél), szinte minden hétvégén leugrottak lógatni egyet a Dunára. Természetesen annak rendje és…..
Levi az év vége felé közelítve is nagyon szereti a torna edzést, ügyesen és figyelmesen csinálja végig a játéknak álcázott tornagyakorlatokat, élvezi a velejáró szaladgálást, ugribugrizást, no meg a sikerélményt, hiszen az egekig magasztalt Jani bácsi sokszor meg is dicséri.…..
Az oviban idén is lelkesen készülődtek az anyák napjára. Persze nagy-nagy titok volt, hogy milyen dalokkal és versekkel fognak minket felköszönteni, édes is volt Levi, mikor egy-egy eldudorászott dal után ijedten a szájához kapott, hogy : Jujj, ez titok!!!!! Így aztán persze jó…..
Tegnap egy hirtelen döntés eredményeképpen nem csak Levi aludt Kata mamánál, hanem életében először Csongor is. Talán jobb is volt, hogy nem előre megtervezett esemény volt, mert akkor biztosan érezte volna rajtam / rajtunk, hogy most valami furcsa következik. Így viszont csak…..
A másfél éves bejegyzés megírását a Nagy Családi Betegeskedés miatt egyre csak halogattam, míg végül tegnap betöltötte minimanónk a 19 hónapot. Következzen hát néhány gondolat Róla :) : - Megy, vagy legalábbis menne egyfolytában. Többnyire csak úgy bele a vak világba,…..
Hipp, hipp, hurrá!!!! ..
Mumu (és tsa.) Rajzok 2013.04.04 13:08:21
Az első csak egy cukiság, de nagyon tetszik, a másodikat a Dal c. tévéműsor ihlette, de erősen korhatáros, mint az alsó sarokban látható, a harmadikhoz nem fűzök véleményt, csak annyit, hogy persze az oviban készült, és remélem látta mindegyik óvónéni...
Vannak pillanatok, amikor nem érdekel, hogy útvonaltervet lehet készíteni a lakásban széthagyott morzsákat követve. Mert olyan hihetetlenül zabálnivaló a kölök, ahogy óvatosan elcseni a tányérodról a szendvicsedet, és büszkeségtől dagadó mellel, huncut mosollyal és hatalmas…..