Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PDAFan

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akarunk-e bebiciklizhető várost? És ha akarunk, akkor vállaljuk-e a következményeit?..
PDAFan 2020.05.01 13:02:58
@CCnick: Csányié a legnagyobb sertés vágóhíd Mohácson és a legnagyobb baromfi vágóhíd Szentesen. A gyárakban dolgozó néhány száz de akár ezer munkás nagy része mint mondtam migráns. Hol van ebben a sok millió vidéki - elárulom, sehol hanem jár Pestre dugót csinálni.
PDAFan 2020.05.01 16:16:28
@CCnick: Magyarország nettó importőr sertésből és sertéshúsból is. Tehát az állatok Lengyelországban, Dániában, Szlovákiában, Németországban és Hollandiában nőnek, nem a "dolgos" magyar vidéken.
PDAFan 2020.05.01 12:42:10
@Pipas: @Bunkóné Barom Ildikó: Pontosan milyen élelmiszert is termelnek a drága vidékiek? A zöldség-gyümölcs (legalábbis az elfogadható árú és minőségű) spanyol, görög, stb. A húst városi ipar állítja elő, a sertés nagy része lengyel, dán. A nagy állattartó telepeken és vágóhidakon ukrán, indiai, stb migránsok dolgoznak. A magyar mezőgazdaság legnagyobb része néhány ezer (multimilliomos, NER-lovag) termelő kezében van, aki tömeggabonát termel, aminek nagy része feldolgozatlanul, zéró hozzáadott értékkel exportra megy.

Szerintem te nem tudod, hol élsz.
  Napok óta izzik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár el-/átnevezéséről szóló vita, amit a Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány javaslata indított el. Szőcs Géza „a könyvtár búcsúzzon el Szabó Ervin nevétől!” állásfoglalásával kitűnő…..
PDAFan 2010.09.22 14:07:15
A könyvtár honlapjáról:

"A könyvtár 1904-ben kezdte meg működését. Alapításakor a törzsanyag, a Városi Statisztikai Hivatal könyvtárától átvett 33000 kötet alapvetően társadalomtudományi: demográfiai, statisztikai, közigazgatási, szociológiai összetételű könyvanyag volt. Szabó Ervin társadalomtudós, a könyvtár egyik első munkatársa, aki maga is fontos szerepet játszott a hazai szociológia kialakulásában, ezt az örökölt könyvanyagot következetesen korszerű társadalomtudományi, szociológiai gyűjteménnyé fejlesztette tovább. Irányításával 1910-től megkezdődött a Fővárosi Könyvtár átszervezése "public library" jellegű nyilvános könyvtárrá. Tervei között szerepelt egy méltó épület – könyvtárpalota - felépítése, a városi könyvtár központosított hálózati fiókrendszerének kialakítása, gyermekkönyvtárak létrehozása, közművelődési feladatok ellátása. A tervek – elsősorban az I. világháború kitörése miatt – csak részben valósultak meg; öt fiókkönyvtár létesült, de a könyvtárpalota nem épülhetett fel. 1912-től az elődintézményektől örökölt helytörténeti anyag, a Budapest Gyűjtemény kezelése és gyarapítása külön részleg feladata lett."

Felteszem a kérdést, miért nem viselheti ez az intézmény a nevét? (azt nem tekintem válasznak, hogy azért mert a halála után 20 évvel kezdődően, az általa még teljesen másnak ismert és hitt ideológia eltorzításával lelketlen gyilkosok rémtetteket hajtottak végre.)
PDAFan 2010.09.22 14:10:22
@kündü:

"s persze vadzsidó"

FORRÁS?
PDAFan 2010.09.22 14:13:04
@kündü:

"s persze vadzsidó"

FORRÁS?
Hivatalosan ugye hiába kéred, egyetlen hazai Apple-boltban sem tudod megvenni az iPadet, sőt, még durvábbat mondok, arról sincs hír, hogy mikortól lehet megvásárolni Magyarországon az Apple áprilisban bemutatott tabletjét. Akárhogy is nézem, lassan öt hónapos csúszásban vagyunk,…..
PDAFan 2010.08.25 09:24:29
@K.Zalán:
Ha még 100 km-t mentél volna, a bécsi Mariahilfer Strasse-n lévő Saturnban ugyanezt megtehetted volna 499 EUR áron.
Elképesztő ez az árpolitika.
Folyton azt kérditek, mikor érkezik meg a 4-es modell Magyarországra, én meg csak annyit tudok válaszolni, hogy nem tudom. Egy idő után azonban elértek egy kritikus szintet a kérdések, azért úgy döntöttem, nyomást gyakorlok a különböző információs csatornáimra, hogy…..
PDAFan 2010.08.24 14:45:40
@Enrico Palazzo: Múlt héten vettem 16 GB-ost a bécsi Mariahilfer Strasse-n a Saturnban 499 EUR-ért, tíz perc alatt.
Nincs semmilyen három hetes várakozás.