Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RP admin

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Az erdő kapitánya 2007.10.22 09:00:00
Lelőtte a természetvédelmi őr a baltával rátámadó fatolvajt. Én már az eredeti hírből tudtam, ebből rasszizmus lesz. Ez azért van, mert kissé a jövőbe látok. De azt azért nem sejtettem, amit az Országos Cigány Önkormányzat közleményéből megtudtam délután: az áldozatot…..
Hasznos és lényegi vitát kavart Agent Ungur kolléga mai bejegyzése a népszavazási kérdésekről. Viszont nem értek egyet véleményével, íme néhány gondolat:A bevezetendő tandíj akkora mértékű, hogy széles, milliós tömegek gyermekei nem fogják tudni megfizetni, meg is látszik…..
Mandiner blog Az Ákos-szindróma 2007.10.17 10:54:00
Néha elgondolkodom azon, milyen lehet a duplacsavaros értetlenség. Amikor az önmagukat liberálisnak (bár talán, leginkább semmilyennek nem gondoló) véleménymesterek találkoznak valakivel, akinek teljesen más az alapállása. És a szabadgondolkodó álarca egyből lehullik, hogy…..
w A rend hangjai 2007.10.04 07:30:00
Szép és dicső dolog könyékig dugni a toalettkacsát a magyar pártpolitika undorító vasúti vécéjébe. Van is riadalom a perem alatt, vonaglanak az ocsmány bacilusok, lárvák, puhatestűek, gerinctelenek és sejtmag nélküliek. Milliónyi baktérium fog elpusztulni. De a megbánás…..
RP admin 2007.10.14 13:07:21
Azt, hogy Ferencünk profi politikus, a választások óta tudjuk. Na de hogy brilliáns is, az csak az utóbbi napok produkciója láttán derült ki. Agyam dobom.

Rendszerváltás óta nem látott nagy korrupciós botrányba keveredik, mire - külső szemlélő számára észbontó eleganciával, az ellenzék már-már privilegizált csodafegyverét bevetve - egy tételben padlóra küldi a másfél éve változatlan felállásban táncoló politikai osztályt, és ahelyett, hogy ő, a képzelt tolvajbandavezér magyarázkodna, neki magyarázkodik mindenki, hogy mért lenne jó mégis egy kicsit lopicskálni még. Brilliáns.

Még, jó, hogy legnagyobb ellenfele, a Fidesz is képes még brillírozni néha (ha nagyon megszorongatják), mert így érdekesebb a műsor. Az első csapást, a balos referendumlehetőség belendítését még úgy-ahogy visszaütötték egy várható lépéssel (ellen-referendum meglobogtatásával), ám kérdés, mi a teendő akkor, ha azt a referendumot nem csak belendítik a feje fölé, hanem bele dobják az ellenzék és az ország nyakába.

Bénult hallgatás van a stadionban, a közönség dermedten nézi, ahogy az eddig hátul kullogó, esélytelen versenyző váratlanul, pont, amikor a pofára esését várta mindenki, az egész mezőnyt verve élre tör és elhúz, jó messzire, és az eddig unalmasnak, mindenki által ismert végeredményűnek hitt meccs szorossá, izgalmassá válik...

Várjuk a fejleményeket.
KÖZÉLET 4 Lapzsemle 5 Ha lesz emberi arcuk 6 Szappan, vér, Nagy Testvér 11 Van veszítenivalójuk 14 Elfúrtuk 17 Ők, ketten 18 Körkörös blöff 21 Vigyázó szemünket 22 MLM: a hálózat csapdájában 24 Fehér lótól a rózsadombi paktumig 26 Oli bácsi a köztársaságról 28 Reformia…..
w Szofi a vérzivatarban 2007.10.08 08:00:00
Nyilasok 1956-ban? Bizony, volt olyan is. De nemcsak olyan...
RP admin 2007.10.08 21:03:32
ta W. Árpád 2007.10.08. 17:14:02

""Ha mindent elkezdünk árnyalni, az egyéni élményekre alapozva tárgyalgatni, akkor minden szétfolyik, semmi sem lesz jó vagy rossz"

ez a célom."

Vitatkoznék azzal az axiómával, hogy ne lehetne egy adott történelmi esemény "jóságát" megítélni, mert vannak, akik azt rosszként élték meg. De meg lehet ítélni, éspedig úgy, hogy az az esemény vajon hozzájárult-e az érintett közösség hosszább távú boldogulásához, sorsának jobbra fordulásához.

1956 kétségtelenül ilyen, már középtávon is. Igaz, véres megtorlások követték, de mégis ráébresztette a magyar kommunistákat arra, hogy nem érdemes, nem lehet gátlástalanul szívatni a magyar népet, mert az nem olyan fajta (csak hogy egy kicsit orbánviktorosan fogalmazzak).

Többek között '56 hozta a kádári konszolidációt, a diktatúra puhulását, a pénzügyi rendszerváltást, ami aztán kierőszakolta a politikait is. (Meg a nemzetközi helyzet, de ez másik történet.)

Az emberi gyarlóság ööö... akarom mondani, a rosszarcú gazemberek mint olyanok minden történelmi történés háztáján megjelennek, ám ha a nagy esemény végül jól sül el, akkor előbb-utóbb elfeledtetnek, s csak a hősök maradnak meg a közemlékezetben. Jó ez, mert így tudunk tanulni a múlt rosszaságaiból.

OFF
Gyurcsány megtáltosodott, vagy mi van? netán Medgyessy végső vonaglását produkálja? (vö. Csillagistvánmonnyonle!)
Hosszú leszek, de velős. Lustáknak a lényeg: alacsonyabb parlamenti és finanszírozási küszöbbel a vérgőzmentesebb hétköznapokért, valamint az örök és megbonthatatlan szabadpiacos kapitalizmusért. Mit kíván a magyar nemzet? Elitváltást, azt. Kívánja a magasan kvalifikált,…..
w Találkozás egy fiatalemberrel 2007.09.26 19:00:00
163 millió forinttal támogatja az állam az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. Mint a WBlog megtudta, a sorozat szövegét Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja. Exkluzív interjúnkban tetemre hívjuk a fenegyerekként tetszelgő publicistát: miért és hogyan…..
Mandiner blog Szembesítés 2007.09.27 09:44:00
Volt-e beleszólása Gyurcsány Ferencnek abba, ki nyer és ki nem nyer az ifjúsági tárca pályázatain (avagy közreműködött-e a Zuschlag-modell működtetésében)?Gyurcsány Ferenc változataMiniszterként egyébként aláírt bizonyos dokumentumokat, de ezek hátterét nem ismerte.…..
A mérvadó értelmiségnek nem lehet elégszer elhatárolódnia a köztársaságot fenyegető ordas eszméktől. A sötétben terjedő obskurus nézetek erejét jól mutatja, hogy egy kipróbáltnak hitt régi elvtárs is a fasisztanáciterroristák hatása alá került. Egy jószándékú, ámde…..
w Üresjárat 2007.09.17 08:30:00
Eddig minden rendben van. Majd 2010-ben valaki elmondja megint: elkúrtuk...
RP admin 2007.09.18 21:44:39
Nu, ez tényleg egy remekbe baszott cikk, csak mellékkérdésekbe lehet belekötni...

Például: tandíj.
"..legjobbaknak nemhogy nem kell fizetni, de ösztöndíjat kapnak. ... A bukdácsoló rossz tanuló húzzon máshova."

A "legjobb tanulók" 15%-a és a "bukdácsoló tanulók" legrosszabb, fasztudja, 15, 30, vagy, sok rosszindulattal, 50%-a között között azonban ott vannak, akik se nem lángelmék (vagy "pedál gecik"), sem földbuták, vagyis optimális teljesítményt nyújta(ná)nak. Tehát nem "bukdácsolók"; mégis szopnak. Vagy azt állítjuk tán (márpedig ezt állítjuk, lásd a fenti idézetet), hogy az egyetemre-főiskolákra járók 85%-a bukdácsoló?

Ha az új rendszer célja valóban a nagyon rosszul tanulók kiszűrése volna, akkor az lenne a műsor, hogy minden egyetem meghatározza előre, a teljes tanulmányi időre, hogy mi az a fix, pontokban vagy százalékban kifejezett tanulmányi teljesítmény, amit elérve nem kell tandíjat fizetned. Nem relatíve, a többiekhez képest, hanem abszolúte; például: gyerekek, akinek érdemjegyei 70% felett vannak, vagy a kreditjei elérik az X-et évente, az lesz tandíjmentes.

Ez a mostani, "felső 15%"-rendszer (persze, ha működne) messze nem erről szól, sőt ebből a szempontból éppen, hogy teljesen értelmetlen; olyan, mint egy tombolajáték: a nagyon kiemelkedő teljesítményt nyújtók között, mondhatni, kisorsolják, hogy ki élvezzen tandíjmentességet. Ember legyen talpon, aki előre megmondja, mennyi lesz az adott évi "bekerülési mérték". Meg, mint utaltam rá feljebb, nevetséges azt állítani, hogy csak a felső 15% érdemes arra, hogy ingyen tanulhasson, a többiek meg csonthülyék...
  Egy hét múlva jelenik meg szeptemberi számunk, azaz az első Reakció. Korábbra terveztük/vártuk, de akadtak bőven komplikációk a születés során, a tördeléstől a nyomdáig minden fázis tartogatott kedves meglepetéseket.    De most már semmi sem menti meg…..
w Zsidók és hülyék 2007.09.13 05:00:00
Evidenciákat ismétlünk ma is. Hiába, alig csengettek be, álmos még a társaság. Gyűlölettörvény kéne már megint, ide mindig az kéne, nagy nemzeti folyamszabályozás. Mert sok a csúnya beszéd, az uszulás, a zsidózás és cigányozás. Nem kell lámpavassal keresni a gyűlöletet…..
RP admin 2007.09.13 18:22:24
Nem értem, mi ez a szarkavarás a Talmud körül. Ha tényleg az van benne, amit Tomcaték állítanak, hát aztán? Többezer éves iratról van szó, azaz nagyjából kétféleképpen lehet kezelni: 1. tudományosan, vagy 2. ki lehet röhögni. Aki másképp áll a dologhoz, az hülye. Ha meg hamisítványból idézett Tomcat - nekem nagyon úgy fest az a pédéeff - akkor meg duplán hülye.

Hogy nem lehet lefordítani? Hogy csak eredeti nyelvén olvasható? Muhaha. A nyelv semmi más, mint a kommunikáció eszköze. Pont. Jóreggelt. (Ami lényeges különbség van a nyelvek között [fordíthatóság szempontjából], hogy bizonyos fogalmakra, tárgyakra egy adott nyelvben lehetnek önálló kifejezések, míg a másikban nem. Hát akkor keresni kell rá egyet, szóalkotni, vagy több szóval körülírni a hivatkozott fogalmat/tárgyat - vagy egyszerűen bennehagyni a lefordított szövegben a lefordíthatatlan szót eredeti formájában [adott esetben fonetikus átírással], aztán a júzer rájön majd, hogy mit is jelent az nagyjából. Olyan nincs, hogy földi ember[ek] által írt szöveg annyira érthetetlen legyen, más, térben-időben mégoly messzi földi emberek számára, hogy egyáltalán ne lehessen lefordítani. Túl hasonlóak vagyunk ahhoz mi, emberek.)

Szomorú, de valamire mégis emlékeztet ez a Talmud-ügyi ködösítés: igen, a Xenu-sztorira. Hátborzongató látni, hogy milyen hasonló mellébeszélés van mindkét esetben: a xenufóbok azt mondják, hogy jaj, te nem ismered a szcientológiát, itt van kezdésnek ez meg ez a könyv, olvasd el, s csak utána beszélj róla (ehh! höhh! apicsába! fujj! piha!); Talmud-ügyben meg az a mantra, hogy "olvastad eredetiben? nem? akkó kussolsz bazze!" Miért nem lehet azt mondani, hogy igen, vannak ilyen részek a Talmudban, de hát ez egy régi irat, akkor még mások voltak úgy a társadalmi együttélés normái, mint a nemzetközi emberijogi helyzet és kötelezettségek - maga helyén kezelendő az ügy, és különbenis, szemétség kiragadni. Vagy pedig egyszerűen azt, hogy Tomcat hazudik, hamisít. Pont. Ehelyett: "Tomcat úr olvasta-e a Talmudot?" Muhaha.

Nemsokára jön közéletünk gazdasági-társadalmi berendezkedésünk miatt legfontosabb, a mindenkori kormányzat munkáját autentikusan minősítő mozzanata: a költségvetés elfogadása. Lehet papolni erről-arról, erősköztársaság, erősország satöbbi; de a mindenkori igazság pillanata a költségvetés benyújtásakor jön el. Ami egy többezer oldalas dokumentum. Mi? Hogy mondod, fiam? Modernizáció? Falurombolás? Baloldali? Neoliberális? Távlatos? Magyar-irtás? Veszed honnan? Elolvastad tán? Elejétől a végéig, mind a tízezer oldalt? Nem? Akkó kussolsz bazze!

PS. Kiegészítő megjegyzés a történelemórához: nemcsak a földtulajdon-ügy van itt, hanem az is, hogy a középkori keresztények holmi sötét, ördögtől való tudománynak tekintették a hitelezést, "bankingot". Hogy jó keresztény olyat nem csinál. A zsidókra maradt hát a konc. Aztán jött az újkor, s úgy fordult a világ, hogy hirtelen nagy szükség lett a hitelre... Jól elkúrták a keresztények, így is mondhatjuk.
w A Tesco-titok 2007.09.10 06:30:00
Az a gyanúm, egyesek el akarják terelni a figyelmet a Gyurcsány-csomag vérverejtékéről. Mesterségesen keltett, görcsösen erőltetett hisztériával. A Magyar Gárda nem volt elég, most kitalálták mellé, hogy a hipermarket a mumus. Mert olyan félelmetes nagy, gondolom. Morvay…..
w Mobilpapok dáridója 2007.09.06 06:00:00
Testvéreim, magyar hitűek! Megnyomorított életünk minden keserves napján szembesülünk azzal, hogy a csalással, hazugsággal hatalomra került kormány nyíltan háborút visel a magyar vidék, a magyar falu ellen. Tudják, hogy a magyarság megtartó ereje nem a döglesztő levegőjű,…..
w Nem a haverom a kalauz 2007.09.03 05:30:00
Jó reggelt, kellemes hideg évszakot kívánok. Nem, Magyar Gárdából elég volt ennyi, és a magyar Star Wars Kid fotómontázsa sem érdemes szóra. A Gárdáról már megmondtam és fenntartom, azt meg igen szomorúnak találnám, ha mostantól úgy működne az országos politika, hogy…..
Próba Baba Próba 2007.07.27 11:20:10
blog...
RP admin 2007.08.31 17:49:42
RP admin 2007.08.31 17:54:45
w Re: Hol nemzet süllyed el 2007.08.14 20:57:00
Olvasói levél ritkán fordul itt elő, kiváltották részben a kommentek. Ezt most mégis közlöm. Azért is, mert mikor legutóbb végigkattintgattam a wiwet, meglepődtem kissé. Azon, hány volt osztálytárs, ismerős, évfolyamtárs távozott külföldre. Sokan egyértelműen jelzik: nem…..
Subba Még egy kép a múltból 2007.08.30 19:29:15
Még egy több mint húszéves képpel szeretnénk a drága Subba-olvasók idejét rabolni, a feladvány: kicsoda a balra látható úr? Mivel az enyhén eszelős tekintet segíthet a megfejtésben, ezért külön segítséget nem is adunk, illetve annyit, hogy a poszt folytatásában a kép teljes…..
RP admin 2007.08.31 00:07:21
A kormánypárti és ellenzéki sajtóban (kivéve talán a H. Választ és néhány publicistát) kitartó csend övezte a teljesen felesleges, ám egyeseknek jól jövedelmező kőröshegyi borzalom, a vidék 4-es metrójának megalapozatlanságát. A…..
w Operation Fospumpa 2007.08.10 06:00:00
Mit nem beszél az a német? Ausztria kissé elpofátlanodott az utóbbi időben. Nem a MOL-OMV csatáról lesz szó, hanem a környezetrombolásnak arról a kelet-európai sunyisággal megvalósított módjáról, hogy építünk ultramocskos ipart a határ szélére, bele a szélirányba,…..