Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moczar.istvan

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Maglódi Nyaraló Ki mit tud 2010 2010.08.19 12:10:00
Örömmel láttam, hogy az alig egy napos oldalt már több, mit 100 látogató olvasta. Emailben értesítettem a 6-os választó körzet képviselőjét és néhány indulót is az oldal létezéséről. A teljesség igénye nélkül. Hiszen nem tudunk még mindenkiről, aki indulni szándékozik.…..
moczar.istvan 2010.10.04 23:19:05
@cke-maglod: Az Ön levele ars poeticának is megfelel, köszönöm. A további munkám során egy párszor még elolvasom, mint hasznos tanácsot.
Móczár
smoke story Az ősdohány 2010.11.23 10:52:00
Fosszílizálódott dohányt tártak fel a paleontológusok Peruban, az Amazonas-régió északi részén. A megkövesedett két és fél millió éves növénymaradványok a pleisztocén korából származnak. Ezzel a felfedezéssel megállapították, hogy a dohány már a pleisztocén korban…..
 Előre bocsájtom, semmiféle politikai, önkormányzati tervem nincs. Nem ezért írom a következő sorokat. De bízom benne, hogy már más is unja, a 4 évenként megválasztunk valakit, elvan 4 évig, majd megint választunk valakit körforgást. És a Maglód újság cikkeit arról, hogy…..
moczar.istvan 2010.09.12 18:50:06
@merci0828: Kedves Marci! Nagyon felháborított soraid. Nem méltó a blogodhoz. Ezért, egyelőre a provokációdra nem vagyok hajlandó részletesen hozzászólni.
No comment!!!!!!
Amire mégis kénytelen vagyok reagálni, az Maglód testvérfaluja, Lövéte. A Romániában, pontosabban Erdélyben fekvő település minden tagja magyar, egyetlen román nem tudott odatelepülni. Történészek is csodának tartják a lakosság összefogását. Tudniillik, nem ők hagyták el a határt, hanem a határ hagyta el őket. Tisztességes magyarok!
doki
moczar.istvan 2010.09.11 13:17:43
@cke-maglod:
Kedvemhez szólóan válaszolt. Valóban nehezen tudom megmagyarázni a városunkban tapasztalható szembenállást. Talán két oka lehet; az egyik a pénz, a másik a hatalom. Úgy gondolom, hogy a civilek ezt nem akarják. A mi csoportunk lemondott a tiszteletdíjról! Azért ez nem semmi a mai ínséges világban. Más. Lövéte Nap. Testvér falunknak, Lövétének, ennyi kijár. Nagyon sok erdélyi telepedett le Maglódon. Hozták magukkal kultúrájukat, és nélkülük nagyon szegényes lenne a kulturális élet a településünkön.
A törzsgyökeres maglódiak megrögzött elve, hogy a betelepülők idegentestként élnek a városban. Bizonyos szempontból igaz ez Klenovára. Valóban nem érdekli őket Maglód, csak az olcsó telek és a jó földrajzi helyzet. Nagyon elítélem viszont, azt a felfogást, akik „karátban” mérik, hogy ki mióta lakik Maglódon. Ez szembenállás szűklátókörűségre utal.
moczar.istvan 2010.09.11 16:30:35
@cke-maglod: a szlovák hagyományoknak évszázados múltja van, ezt szeretném kihangsúlyozni. A tiszteletdíjról annyit, hogy volt olyan képviselő, aki a "fizetés" csökkentési javaslatra úgy reagált: nem tudja eltartani a családját elvonás esetén!. Ez azért durva. Klenova integrálására nekem is van javaslatom, de azt majd személyesen megbeszéljük:-)
  Tegnap beszélgettem Marton Gáborral a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tagjával. Tőle megtudtam, az egyik legnagyobb akadálya a Nyaralói vízelvezetésnek az a rendelet, miszerint Maglód város csak a Patakba vezetheti el a csapadék vízét. (Gondolom, ezért sem…..
moczar.istvan 2010.09.02 18:04:32
@B. Márton: valahogy itt tudtam Veled kapcsolatba kerülni, mert láttam a piros vonalat a vasúttal párhuzamosan. Szerintem, lehetetlenség a Kossuth L. és mellékutcáinak vizét a patakba vezetni. Az Ady E. utcában alsó szakaszában mély árkot ástak, de igazából nem vezeti el a vizet, de majd jobban megnézem. Szerintem marad a Szilvölgye. Édesapád nem volt rest, mert örökösen az árkot tisztította a kerítésetek mellett. A Kossuth Lajos utcában az árkot mélyíteni kellene és szintbe hozni, hogy folyamatos esése legyen.
A Szilvölgyében gyakran elviszem a kutyát és panaszkodnak a kocogók, hogy sok a parlagfű. Igazából nem lehet élvezni a jó levegőt. A volt Nyárfásról minden igaz, amit írtál, sajnos a fák elöregedtek, a nyárfát visszavágni meg nem lehet, mondták az okosok. Az biztos, hogy a mostani fák nem alkalmasak a víz párologtatására. Talán kocsányos-tölggyel kellene próbálkozni.
Véleményem szerint a kocogásra alkalmas pálya nem lenne rossz, de ezt meg kell vitatni a szakemberekkel.