Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DJRevan

56 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
            Beszélgetésünk közben kiderültek egyéb dolgok, mint például az, hogy egy időben kitagadták otthonról, vagy hogy szeretett volna egyetemre menni, de a szülei (talán az apja?) nem támogatták ebben, illetve, hogy még az ILS-be járt, ahová én, de valószínű elkerültük egymást. Bár ahogyan…..
     Egy trágya tárgy kitárgyalása maradt még tárgyalásunk tárgyaként hátra – amely az Analízis 3 volt. Ugyebár ezek a matekos tárgyak már mind tanári szakirányosok voltak, mint a Geometria 2, az Algebra 3, és az Analízis 3, de talán ennél a tárgynál éreztem egyedül azt, hogy tényleg van valami…..
          Hát igen: ez a jelenség, amikor a számomra fontos emberek (nők) engem teljesen elfelejtenek egy-egy búcsúzáskor elég régre nyúlik vissza. Az egész ott kezdődött, amikor nagyjából 7 éves lehettem, és családommal elmentünk a templomi hangversenyre, ahol nagyanyám orgonált. Anyám elvitt…..
Gondolák 2010 - 2011 - Inferno 2021.04.15 23:34:19
            Még karácsony előtt persze túl kellett jussak a zh-k utáni javítókon, illetve sajnos ezek javarészt gyak UV-k voltak, amikből volt egy pár, konkrétan az elemi matek, algebra, számelmélet és a kalkulus. A gyakorlati utóvizsga írására akkor került sor, ha a két zh közül akár az egyik is…..
Ekkortájt történt, hogy a májusban lejáró személyimet kellett megcsináltassam. Ez a feladat, bár elsőre annak tűnik, ám közel sem volt olyan egyszerű folyamat, hiszen lássuk be itt rólam van szó, ugyebár. Először is körbe kérdezgettem, hogy a többiek tudják-e, hogy amúgy ez jár-e valamiféle…..
            Néhány nappal a sokk után észrevettem, hogy valami fura dolog megjelent a hasam bal oldalának a felső részén. „Mi a franc, bőrrákom van, úgy hogy az egész nyaramat a 3-as metróban futkározva töltöttem? Vagy mi bajom van: rothadok?” Délutánra már nagyon is krisztálytisztán úgy tűnt, hogy…..
Amire rátett egy lapáttal, hogy épp novemberben volt a Harry Potter utolsó részének az első fejezete is, ami engem megint csak őrá emlékeztetett, szóval marha jó érzés volt végigülni egyedül, és azon agyalni, hogy mégis mi a fenét csináljak, hogy ezt az eseményt fel tudjam dolgozni. Ekkortájt…..
Viszont maga a tárgy megrövidítette az életemet. Pedig még a könyv, ami a kurzus alapjául szolgált is teljesen rendben volt. Már hogy ha annak nevezhetünk egy majd 800 oldalas könyvet, amit szimplán „Bevezetés az algebrába” -ként neveztek el. „Egy ekkora könyv, és ez még csak a bevezetés, most…..
            Ami szintén az algebrával kapcsolatosan jött elő, az egy igen érdekes esemény volt. Ugyebár az a töménytelen mennyiségű, szabályokkal, definíciókkal és tételekkel teli szarputtyony, amit lenyomtak a torkomon, és beszennyezték vele az én kreatív elmémet, bizony igen durva rémálmokat és…..
A csajnak persze volt barátja, nyílván, de állítása szerint soha senki nem nevettette őt meg úgy, ahogyan én tettem, és egyébként volt egy olyan óra, ahol konkrétan a vállamra tette a fejét. Húúúúhúúú, micsoda nagy dolgok ezek, tudom. A lényeg viszont mindenképpen az, hogy a lány lénye újabb…..
            Amikor az egyetemre jelentkeztem még február környékén, akkor én csak és kizárólag ezt az egy szakot jelöltem be, mert totál biztos voltam abban, hogy nekem anglisztikára kell menjek. Elvégre ha már végigszenvedtem azt a rohadt megalázó emelt szintű angolt, akkor ez kijárt nekem,…..
            Volt ott még egy titkár, talán, Rajmund, a raj, olyan max 30 lehetett, de akivel volt egy rendkívül tanulságos esetem. Ugyebár ebben a suliban is az volt, mint ennek előtte, hogy mindig én érkeztem meg legelsőnek, így mindenhol zárt ajtók fogadtak. Ekkor azt csináltam, hogy elkértem a…..
Gondolák Inspiráció... 2020.08.04 12:07:24
Hm, hm rég írkáltam már ide. A legutóbbi bejegyzés is elég depresszívre sikeredett. No de mindegy, készülőben van valami, amiről már régóta terveztem írni, de az utóbbi kb. 6 évben nem írtam egyszerűen semmit se. Ennek most vége, szóval... stay tuned. (Bárki is, aki egyáltalán ezt olvassa. Olvas még…..
Amikor nagy sokára elérkezik az én várva várt kedvenc évszakom, a nyár (BLÖERGH), mindig elönt az a jóleső érzés, hogy már megint képtelen vagyok bármit is csinálni ettől a dög melegtől. Pedig dolgom az épp lenne, nem is kevés, de sajnos olyan szerencsétlenül működök, hogy a hőmérséklet…..
Gondolák A Benzin titkai I. 2016.08.01 21:59:53
A benzin oldja a lakkot.Igen. Ez így van.Mivel a lakkbenzin oldja, és az finomított benzinből készül, ezért nyilvánvalóan felfelé kompatibilis a dolog, mint a WINDÓZ. De míg a lakkbenzin literenkénti ára 1000 HUF körül van, addig a benziné nagyjából 320-330 HUF. Büdös, mint a fene, kétségtelen,…..
„Nagypapa, ifjú korodban miért vállaltál el olyan munkákat, amelyekhez magas értelmi szinted és képzettséged folytán semmiféle affinitásod nem volt?” Kérdik majd tőlem unokáim 5 és félezer év múlva. Mit válaszolhatnék nekik? A pénz miatt. Azonban ez nem lenne igaz. Korántsem. Sokkal inkább…..
DJRevan 2015.09.20 19:26:15
@Eirien: Wow, ezek szerint léteznek emberek, akik nemcsak hogy megtalálják ezt a bejegyzést, de meg is értik, hogy mit is szándékozok vele közölni. Köszönöm, ezért már megérte :)
Gondolák A zöld agy 2015.07.09 15:22:34
Soha olyan figyelmet nem kapott még a környezetvédelem fontossága, mint amelyre manapság példákat látni világszerte.A II. Világháború után ütötte fel a legelőször a fejét a környezetszennyezés egyre növekvő problémája. Mivel a globalizáció folyamatának beindulása is…..
Gondolák A Legyek Ura 2015.05.07 16:49:39
Az 1954-es év igazán gyümölcsöző volt az angolszász íróknak, hiszen több olyan remekmű jelent meg, melyek csakhamar klasszikussá, igazi kultusszá váltak. Ilyen például Richard Matheson stílusteremtő Legenda Vagyok című regénye, Isaac Asimov Acélbarlangok remeke, vagy Fredrick…..
Gondolák Az Ötödik Állomás 2014.05.04 02:15:22
- még öt megálló - Nem, és nem! Nem én vagyok a hibás! Annyi belefektetett időm és energiám van benne, és én mindent megtettem érte, míg ő a karomba csimpaszkodva folyton csak édeseket duruzsolt a fülembe! De ezen kívül? Semmit nem tettem ellene, amit bántásként tudnék…..
Gondolák Orwelli Párhuzam 2014.04.12 22:19:38
Gyerekkoromban bátyám (édesapám közreműködésével) sikeresen elhitette velem, hogy létezik egy olyan állam, hogy FINGORSZÁG, ahol az emberek éjjel-nappal csak finganak, megállás és kifulladás nélkül – míg ki nem finganak, természetesen. Én persze évekig hittem ebben, és…..
Utálom a teljes indukciót – az egyik legnagyobb baromságnak tartom a matematikai bizonyítások között (a másik az indirekt feltevés módszere, de azt most hagyjuk). Mi is a metódus lényege? Baromi egyszerű: természetes folyamatok egymásra következésére épít. Természetes…..
Én alapvetően nem tartottam magam Tolkien rajongónak. Olvastam a Gyűrűk Urát, majd a Hobbitot is, de annyira mélyen nem maradtak meg bennem. A Gyűrűk Urában rengeteg logikátlanság van, amit a filmekből kigyomláltak, így az ott vázolt történet nekem jobban tetszik. A Hobbit pedig…..
Gondolák Gyerkőcök 2014.01.24 23:15:30
Ha az ember régi fényképetek nézeget, akkor előbb-utóbb megszállja valami váratlan, hirtelen jövő gondolat. Hogy ez az idea jó-, avagy rosszindulatú-e, az nem feltétlenül egyértelmű. Eleinte legalábbis semmiképp sem dönthető el. Sokszor, sok helyről hallani, hogy a magyar…..
Gondolák Stephen King - AZ (IT) 2013.11.23 20:56:57
Általában nem szoktam véleményt írni könyvekről csak úgy.  Azt gondolom, hogy egy könyvélményt nem lehet semmi máshoz sem hasonlítani, és mivel túlságosan szubjektív, így vélekedni róla kicsit talán furcsán hat. Viszont a közelmúltban egy olyan könyvet olvastam el,…..
Gondolák Verébbál 2013.11.17 04:30:45
          Elvállaltam egy munkakört az idei gólyabálra. A III. kerület egyébként kicsit olyan Vác-os beütésű hely, annyi különbséggel, hogy érezhető a belvárosi forgalom, és nyüzsi, viszont kifejezetten sok sétálóutca, és korabeli…..