Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brandistock

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
téveszmék "Nem győzhet mindenki" 2020.05.11 00:20:06
    Érdemes lenne mindannyiunknak megállni egy pillanatra, s körbetekinteni saját mikrokörnyezetünkben. Vajon győztesből, vagy vesztesből találunk többet? Bevallom: jómagam - kevés kivételtől eltekintve - sikeres és elégedett embereket látok a saját világomban. Ugyanakkor pontosan tudom, hogy…..
Külföldre költözni még akkor is macerás lehet, ha a létező legtöbb segítséget kapjuk meg régi-új munkahelyünktől. Az ügyintézés, lakáskeresés ebben az esetben is sokáig eltarthat – derül ki egyebek mellett ez is Gergely Egyesült Államokból érkezett írásából. (A kép…..
brandistock 2014.10.22 00:30:58
@Behajtó70: Barátom. Azt a pénzt a Magyarországnak (2008, válság, sok hitel) hitelező külföldi, a jobboldal által állítólag utált "karvalytőkéseknek" fizette ki az Orbánkormány egy összegben(pontosabban 3 összegben). Szóval valami arab befektető a te megkuporgatott 13 évi nyugdíjadból most valahol halomra hágja a csajokat, de abban biztos lehetsz, hogy az a 3 ezer milliárd forint elhagyta az országot :) nem tudom megítélni, hogy helyes döntés volt-e lehet, hogy így jöttünk ki a legjobban, de kérlek. Tájékozódj... Olvass valódi híreket, ne a kurucinfo-n és a hírtévén verd a melled és hergeld magad. Ja és most a (teljesen diktatórikus) orosz államnál adósodtunk el, atomerőmű építés céljából. Meg sem próbálkoztak megújuló energiaforrásba fektetni. Egész Magyarország egy nagy termőföld. Mi van a biogáz üzemmel? Hogy lehetünk ennyire elmaradottak gondolkodásban? Simán terem annyi biohulladék az itthoni mezőgazdaságban, amivel az egész országot bőven el lehetne látni energiával. Atomerőmű az oroszoktól... komolyan, mint a 60-as, 70-es években az átkosban... Ha választani kéne, inkább nyugaton adósodnék el, mint keleten, de te tudod. Folyton kommunistázzák a szocikat, de valójában Orbánék a komcsik, a szocik még csak szocialistaként sem viselkedtek/nek. Államosított nyugdíj, olajtársaság, (még akkor is ha baromi rossz üzlet volt :D ), egypárt rendszer, személyi kultusz, és a nyugat köpködése, központosított iskolafenntartás... Én pl egyetértek a tandíjjal. Mikor a szocik akarták bevezetni sikerült megfúrnia a jobboldalnak. Most ugyan ezek az emberek vezették be, azokat az érveket hangoztatva, amit anno a szocik. Nem szeretem egyik oldalt sem, csak azt utálom ,hogy az emberek rohadt hamar felejtenek, és előítéleteikből építik fel véleményhalmazukat, amiben semmi koherencia sincs. Következetesség. Ez hiányzik. Ez egy kicsavart ország. A lényeg, hogy végzett mérnökként kevesebbet keresek, mint egy osztrák takarító, és a polcon a kenyér kb ugyanannyi itthon is, kinn is. Az meg a te bajod, hogy nem tudsz jó magánnyugdíjpénztárat választani és, hogy 13 évig hagytad ott poshadni a pénzed. Én értem a problémád: tegyük is fel magunknak a kérdést:

Lényeg: Most szocializmust akarunk, vagy kapitalizmust ??? El kéne dönteni!!!! Itthon nincs az embereknek igénye a kapitalizmusra, demokráciára. nem szeretik. Akkor nem kell, nincs harag, én kedvesen mosolygok mindenre, de tényleg, rád is, szeretlek téged is, honfitársam, de akkor én megyek el innen. Jobb lesz mindkettőnknek... :)
brandistock 2014.10.22 06:23:04
@Behajtó70: Tessék, barátom:
index.hu/gazdasag/2014/10/21/elkepesztoen_durva_lesz_az_internetado/

Internet adó. Te ezt szereted? Fura vagy. Ja és a kicsavart ország: (kéne ilyen blog is)

"Amiért hat éve ellenzékben még tiltakozott a Fidesz, abból most nagyon kemény adónemet csinálna."
Ugyanez volt a tandíjjal, stb... Barátom. Hány népszavazás volt, mióta Orbán királyunk regnál? Sőt, a 98-02-ig tartó időszakban? őőő Nulla és nulla ?:D és mennyi volt az általad utált időszakban? 6 ? és nem hat kérdéssel, hanem 12 :D és abból hány eredményét szegte meg az akkori piroskék kormány ?:D nulla ?
Tényleg bénák voltak a piroskékek, de legalább próbálkoztak. Voltak köztük akik tényleg próbálkoztak, és el is értek dolgokat. Az mikor egészséges egy demokráciában, hogy a pártvezető 25 éve a pártvezető és fő megmondója mindennek, attól függetlenül, hogy éppen mi a posztja ?!
Gondolkozz, és változtass.
Közel másfél hónapja jelent meg Mónika posztja, melyben azt a vívódást írja le, hogy visszaköltözzön-e kislányával Amerikából Magyarországra. Akkor rengeteg hozzászólás érkezett, ilyen is, meg olyan is, erre válaszul írta a mai posztot. Közben ugyanis megszületett a…..
brandistock 2014.10.21 22:44:34
Üdv! nem tudom, olvasod-e még, nekem csak egy kérdésem lenne:
-Te alapvetően otthon dolgozol? Író lennél? Nem derült ki számomra, és sajnálom, ha nem figyeltem eléggé.

Ezt építőjelleggel kérdeztem: Magamon is észrevettem, hogy én képtelen vagyok a szociális élet nélküli alkotáshoz. Úgy értem: ha nem járok be a suliba, nincsenek ott barátaim, akkor nem tanulok, mert nem érdekel. Képtelen vagyok itthon fejlődni. Fel kell kelnem, fürödnöm kell, fogmosás, utazás, és akkor, a társaim között nagyon hatékonyan alkotok, tanulok, dolgozok.
Ugyanekkor (a magam tanulok, itthonvagyok-kor) depresszió is el kezd nálam kialakulni (semmi komoly, csak egy fajta ragaszkodás alakul ki a fix, mindig ugyanúgy történő dolgokhoz), és a bizonytalanságtól egyre jobban félek, és egyre jobban nő bennem az elégedetlenség. Szóval én 2 dolgot vélek megállapítani: 1: a személyiséged hasonlít az enyémhez 2: alkotó közösségbe kéne járnod, hogy új célokat találj, amiért érdemes élni.
Nem akarok beleszólni, hogyan éld az életed, őszintén remélem lesz még jóban részed temérdek!
De szerintem máshogy alakult volna a véleményed, ha nagyon lekötöd magad valamivel... Persze ekkor az is előfordulhat, hogy : "észre sem vettük mekkora a baj, és elhatalmasodott"... Szóval így nehéz ezt innen megítélni, mi a jó döntés, mivel kell foglalkozni, mivel nem. Az biztos, hogy a folyamatos, olykor-olykor nehezebb feladatok elé állító munka, motivációval (amihez naív célt kell választani (ez az ami a legnehezebben megy nekem)) egészséges.
Remélem jól döntöttetek!
Üdvözlet
Itt a második rész, sajnos az utolsó pályára már nem volt idő, úgyhogy az még jön.A harmadik pályáról még annyit, hogy sokkal de sokkal durvább mint amilyennek tűnik. Percenként lehet újrakezdeni, és amít rájöttem, hogy hogy lehet az őrtornyos alakokat kinyírni, már tiszta…..
Remélem utoljára mondom el: A felvételre a "Fraps" illetve "SnagIt" programot használom. ;)..