Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V's

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bloggerek 7 típusaLélektani elemzés és tipológia következik, mely a bloggereket osztja fel annak alapján, hogy milyen mozgatórugó alapján publikálnak új bejegyzést.Tematikus BloggerŐ felismerte, hogy sokat netezik, és mindehhez még van valamilyen idegi becsípődése is. Merthogy…..
V's 2010.08.24 01:43:36
Kategóriajavaslat:

Az informátor.

Vagy kérésre ír, azért, hogy ne kelljen a teljes családnak, baráti körnek egyenkénkt elmesélni kicsi élete eseményeit, inkább kozmetikázza, zömíti, vagy csak unalmasan tálalja, vagy úgy ogndolja, másnak is hasznára válik, ha elolvassa az ő kalandos és hasznos tapasztalatait.

Ide tartozik az unalmasok jelentős része, az összes külföldön élő blogja, ahol nem a tömegből való kicsillanás a lényeg, sem tanulság, csattanó, hanem, hogy, ha érdekel, tudd, hogy összemosta a fehéret a pirossal, ill., hogy nem tanácsos piros alapon kék pöttyös halat vacsorázni, ha jót akarsz.

blogok:

pénz alapú blogger:
(superior fajta -> jótékonykodik)
bikeben.com/

szakértő (alias hobbista)
pakosztos.blogspot.com/

egy másfajta szakértő (csak ezt a bejegyzést olvastam, de gyanúsan passzol a típusba)
www.antalffy-tibor.hu/2009/05/14/tibor-ba-blogja-67-xilit/

talán ez is az, de lehet informátor is childhoodmagic.blogspot.com/

Még egy kategória javaslat:
A népnevelő.
(lehet találgatni ;))
Szeretné, hogy a világ szebb, emberibb legyen, az emberek, boldogabbak/egészségesebbek/ etc. legyenek, és megpróbálja ehhez hozzásegíteni őket.

felkutatása: találj ki egy felszólító mondatot, ami számodra hasznos dologra buzdít.(legyél boldogabb, szeresd magad, etc, etc) Üsd be a google-ba, írd utána, hogy blog. Valószínű az első ötben megtalálod.

(Megj.: A zseni és az unalmas kategóriája kapcsán kicsit aggasztó, hogy a különbséget csak az ingerküszöbük határozza meg( vagyis hogy elég jónak találják- e, amit írnak).

Bármely zseni bloggert olvashatja egy nála tájékozottabb, stílusosabb, kreatívabb, és jobb lírai vagy kreativitás érzékkel rendelkező, és zsenink egyből unalmas figyelemhajhásznak minősül...

vagy Béjja a nyóckerből, és a blog érthetetlen, modoros, "okoskodós", bonyolult förmedvénnyé süllyed a szomszéd Teca zsenijális írásához képest.

Vérnyomás blogolás: Különösen a zsenik esetében kétélű dolog, mert a sürgetettség és a kényszerérzet befolyásolhatja az ingerküszöbüket.)