Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Mihály fotó

27 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arcok a városból #3 - Kitti 2020.02.06 20:03:49
Kittivel (33) már korábbról ismerjük egymást, egy rendezvényen dolgoztunk együtt. Azóta azonban nem is találkoztunk, így amikor múlthéten véletlenül összefutottunk a belvárosban és ráköszöntem, hirtelen nem is kapcsoltam, hogy ki is ő, csak, hogy ismerjük egymást. Majd mire összeraktam a dolgokat,…..
Arcok a városból #2 - Máté 2020.01.29 19:44:18
“Nem te csináltál korábban egy hasonló sorozatot?” Ez a kérdés 3-4 éve is jól esett volna, amikor még rendszeresen vadásztam a napiarcokat Budapest utcáit járva. Ennyi idő elteltével pedig különösképpen büszkeséggel töltött el, hogy Máté (17) ismeri a korábbi sorozatot és a nevemet meghallva be is…..
Arcok a városból #1 - Dávid 2020.01.23 18:54:58
Még tavaly decemberben nyugdíjaztam az én hűséges igáslovamat, a Nikon D750-et, és vettem egy Z6-ot a Tripontból. Olyannyira szerelem lett első látásra, hogy be is rendeltem egy 50/1.8 S Nikkor obit hozzá, ami ma reggel érkezett meg. És mi, ha nem ez egy remek alkalom arra, hogy kivigyem az utcára…..
Bringával a városban #24 - Zita 2018.10.01 21:12:20
1 hete ilyenkor még a kellemes esti 25 fokot élveztem Rómában, miközben itthon már akkor is csípős volt az este. Ti jártatok már Rómában? Bámulatosan gyönyörű város, ahogy a történelme is ámulatba ejtő. Miközben a belvárosban bóklásztunk, szerettem volna 1-2 biciklist is lencsevégre kapni. Tudjátok,…..
Ma reggel korán biciklire ültem, hogy időben kiérjek a Kálvin térre, ahol a Magyar Kerékpárosklub bringás reggelire invitálta a munkába vagy suliba igyekvő bringásokat. (És még legalább 20 másik helyszínen is) Jó volt látni mennyi biciklis áll meg, sokakon látszott, hogy nem ez az őszi, az első…..
Aztamindenit! Kicsit meglepődtem, hogy már 2 hónapja nem fotóztam bringást. Mozgalmas egy nyár volt az idei, ami gyorsan el is telt. Most ősz beköszöntével újra többet leszek a fővárosban, így végre több időm lesz a sorozatra, ezáltal remélhetőleg hetente több bringást is bemutathatok nektek.…..
Valóban azon múlik a jó fotó, hogy milyen kamerát használ a fotós? Tévhit. Hogy ezt  bebizonyítsuk, két fotós kollégámmal egy 13 éves digitális kamerával felszerelkezve 30 percünk volt Budapest belvárosában, hogy fényképeket készítsünk. Mindenkinek 3-3 fotót kellett kiválasztania és bemutatnia…..
Nagy Mihály fotó 2018.08.29 12:33:03
@hoppjuliska: csoro, tanyasi gyerekkent koszi az ujgazdag jelzot :)
Bringával a városban #21 - Nóra 2018.07.07 21:06:51
A mai bringásunkat, Nórát (26) még hetekkel ezelőtt állítottam meg a Ferenciek terénél, de akkor hiába győzködtem, nem akart kötélnek állni. Megbeszéltük, hogy megnézi a sorozatot, és ha közben kedvet kapna hozzá, akkor később megcsináljuk a fotózást. Végül úgy alakult, hogy hosszas szervezés után,…..
Bringával a városban #20 - Tamás 2018.07.05 17:16:40
Mindig próbálok új helyeken bicikliseket keresni, de az esetek felénél nem jutok el ezekre a helyekre, mert már jóval hamarabb belebotlok egy érdekes figurába. Mint például ma Tamásba (44), aki a furcsa kétkerekűjével csak úgy süvített a másik sávban. De becsszó, messzebb is fogok jutni a 11.…..
Bringával a városban #19 - Anna 2018.06.19 21:19:29
A minap jegyesfotózásról tartottam hazafelé, amikor Anna (22) elsuhant mellettem a bringájával. És itt azt, hogy suhant, szó szerint kell érteni, mert Anna tényleg elég tempósan hajtott, tekernem kellett rendesen, hogy utolérjem.Sikerült úgy megállítanom, hogy nem hoztam rá a frászt, aztán pedig egy…..
Menet közben vicces megállítani a kiszemelt bringásokat. Ez általában akkor esik meg, ha éppen megállok valahol, és elsuhan mellettem egy érdekes arc. Ilyenkor gyorsan felpattanok, és megpróbálom utolérni. Így történt ez Mariannál (22) is, akit a Kálvin térnél értem utol, és a Ráday utcában fotóztam…..
Bringával a városban #17 - Evi 2018.06.14 19:17:28
A mai bringásunkat kivételesen nem random ismeretlenül az utcán állítottam meg, mert már valamivel korábbról ismertük egymást. Evivel (29) a Brain Baron dolgoztunk együtt nem is olyan régen, egészen pontosan 12 nappal ezelőtt. Evi taggelte a leadott fotóinkat, hogy az előadók, programok képei…..
Eléggé eltűntem az utóbbi időben. Magam sem akartam elhinni, mikor ma megláttam, hogy már 19 napja nincs bringás fotó. Húzós volt az elmúlt időszak, de ma végre megtöröm a csendet, és egy újabb arccal bővül a sorozat. Istvánnal (42) a Bartókon találkoztam, nagy rohanásban voltam, hogy odaérjek egy…..
A mai bringásunkkal még kb. 2 héttel ezelőtt, egy este találkoztam, amikor még csak érlelődött bennem a sorozat folytatása. Éppen ezért fényképezőgép sem volt nálam. Ezért akkor csak felkértem a sorozatban szereplésre, hogy majd egy későbbi alkalommal lefotózhassam. Ez a nap végül tegnap volt.…..
Bringával a városban #14 - Bence 2018.05.16 20:47:02
Miután a mai jegyesfotózás után sikeresen eláztam, fogtam magam és beültem a Kelet Kávézóba a Bartókon, és egy eszméletlen finom filter kávé kíséretében írom a mai bringásunk, Bence (28) sztoriját. Mivel foglalkozol? - Jelenleg egy póló nyomdában dolgozom, a poloszabo.hu-nál pólókat gyártok, de a…..
Bringával a városban #13 - Mea 2018.05.15 20:29:27
Tegnap miután sikeresen meginterjúvoltam Attilát a Parlament tövében, már úgy ültem fel a biciklimre, hogy kikapcsolom az agyamat, és nem fürkészem az újabb bringás fotóalanyokat. Ennek ellenére még kétszer vettem elő a gépemet fotózni aznap. Illetve háromszor, de a harmadik alkalomnál már…..
Időnként illene csinálnom egy mérést valamilyen programmal, hogy mennyiket és milyen útvonalakon tekerek a városban bringások után kutatva. A mai karikám igencsak kitűnne az eddigiek közül, 10-15 km-re saccolnám. Ennek köszönhetően a merítés is jó nagy volt, rengeteg biciklissel találkoztam. Attilát…..
Bringával a városban #11- Edina 2018.05.10 21:04:09
Tádááááám! "I'm back!" Hogy a jó öreg Schwarzi klasszikusát idézzem. :) Igen, 1 év pihi után újra gépet ragadtam, és folytatom a bringás arcok fotózását. Ehhez az kellett, hogy az utóbbi időben néhány dolog megváltozzon az életemben. Régi ügyfelek mentek, újak jöttek, és ennek köszönhetően nap, mint…..
Bringával a városban #10 - Zsófi 2017.05.31 20:49:31
Tegnap végre tudtam egy nagyobbat is tekerni a belvárosban, néha jól esik kikapcsolni, és úgy bringázni, hogy nem konkrét céllal indulok el egy adott helyszínre, hanem amerre a kerekek visznek. Ez az igazi szabadság.Szabadság. Nem véletlenül használtam ezt a szót. Ugyanis amikor tőletek azt…..
Bringával a városban #9 - Mihaela 2017.05.26 10:08:14
Eltűntem, az utóbbi 1-2 hét elég gyilkos volt ami a munkákat illeti, így nem volt időm a sorozatra, bármennyire is szerettem volna foglalkozni vele. De most újra itt vagyok. Közben már a jó idő is teljesen állandósulni látszik, kivéve amikor özönvíz önti el a fél fővárost... Van itt köztetek olyan,…..
Bringával a városban #8 - Andi 2017.05.03 21:18:11
Ismét jelentkezem, azok után, hogy tegnap majdnem meglincselt egy roppant mód intelligens BMW tulajdonos. Történt ugyanis, hogy egy szűk utcában manőverezett előttem, amikor egyszer csak jelzés nélkül leállt az út szélére, a többi parkoló autó mellé. Én ezekután mit sem sejtve megelőztem, és már…..
Ma egy olyan bringást mutatok be nektek, aki a biciklit nem csak A-ból B-be eljutáshoz használja. Sőt, talán erre a célra használja kevesebbet. Hiszen a downhill bringák inkább a nehéz, hegyi terepen való csapatásra lettek kitalálva.Bevallom, hogy a downhillek világáról vajmi keveset tudok, de…..
Bringával a városban #6 - Rita 2017.04.27 21:25:08
A mai bringásunkat, Ritát (29) a Fehérvári úton sikerült elcsípnem tekerés közben. Nem tudom én hogyan reagálnék, ha bringázás közben valaki ismeretlen egyszercsak ott teremne mellettem, és még mielőtt észrevenném rámköszönne. Valószínűleg elsőre megijednék. Szegény Ritára is sikerült rendesen…..
Bringával a városban #5 - Andreas 2017.04.25 20:51:48
Már most imádom ezt a sorozatot fotózni, hihetetlen mennyire színes a bringás közösség, élmény fotózni titeket, és találkozni veletek! Lehet, hogy néhány alkalom erejéig kipróbálok a kérdezz-felelekes megoldás helyett valami más megoldást a beszélgetések elmesélésére. Sőt, azon is gondolkodom, hogy…..
Bringával a városban #4 - Niki 2017.04.20 20:11:42
Mint azt tegnap is írtam, már a sorozat indulása előtti hetekben elkezdtem fotózni bringásokat, ezért van az, hogy ma sem egy borongós, esős képet láthattok, hanem egy, még a szép tavaszi időben készültet. Az eddigi arcokhoz képest most az a különbség, hogy Nikit (33) már régóta ismerem a közös…..