Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zen39

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ezeröcsi múlt pénteki adásában beszéltünk egy sportpszichológussal, aki a sportpszichológiai munkásságon szinte már túlmutatóan evangelizált. A tézis: zenére sportolni hülyeség, és egy-két kivételtől eltekintve csak feleslegesen stresszeli vele magát az ember. Hogy…..
zen39 2010.08.20 13:06:26
Tisztelt bárhogyan is futók!

Én vagyok az a bizonyos pszichomókus a Winklerék műsorából.
Balassa Levente a becsületes nevem, és őszintén örülök, hogy ennyi mindenkinek megmozgatta a fantáziáját a pénteken velem készült villám-riport.
Pár percben nem volt lehetőség aprólékosan kifejteni a nézeteimet arról, hogy miért lenne ragyogó alkalom elsajátítani az önmagunkkal egyedüllevést, a saját magunkban elmélyedést egy megbomlott, kizökkent (idézet Müller pétertől) világban a futás révén. Természetesen sok mindenre jó a futás, és sokféleképpen lehet űzni. (A Bécs-Budapest szupermaratonon '96-ban én is az üvöltő zenét nyomó kísérőautót használtam "doppingszerként" Tatáról kifelé a Gorba hegyen...)
Ahogyan célok nélküli élet sincs. Én arra utaltam a műsorban, hogy ne kergessünk még olyankor is teljesítmény-központú és túl merev célokat, amikor egyébként ellazulhatnánk, kikapcsolódhatnánk. Tudom (mert stresszkezelésben is igyekszem segíteni a modern kor emberét), hogy borzasztó nehéz megtanulni elengedni az önmagunkkal szembeni bármilyen elvárásokat, a néha őrjítően visszatérő rossz gondolatokat, és megengedni magunknak, hogy "csak úgy legyünk". Sétálás, futás, egy helyben ülés, festmények nézegetése, szeretkezés, vagy zenehallgatás közben...

Akit érdekel, annak szívesen segítek ebben. Nem pszicho-guruként, hanem (inkább buddhista, mintsem teljesítmény-központú) emberként, aki ebben a zűrös városban is nyitott a teljesebb életet kereső testvérei változási szándékára.

További flow-ban gazdag futást kívánok minden futótársamnak!
(Mivel elfoglaltságaim miatt a blog nem az én műfajom, ezért e-mailen írhattok, de ezt is inkább azért ajánlom fel, hogy egyeztessünk a csoportos személyes találkozásra időpontokat, és nem ígérem, hogy gyorsan fogok tudni válaszolni a levelekre. levente.balassa@gmail.com)