Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kretai

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Előre bocsájtom, semmiféle politikai, önkormányzati tervem nincs. Nem ezért írom a következő sorokat. De bízom benne, hogy már más is unja, a 4 évenként megválasztunk valakit, elvan 4 évig, majd megint választunk valakit körforgást. És a Maglód újság cikkeit arról, hogy…..
kretai 2010.09.01 07:32:48
@Nubbel: „Igazmondó” nem tagadja meg önmagát. 1900-ban a rendszerváltás a demokráciát és nem a demagógiát választotta. Akkori politikai vezetők egytől egyik a pártállamban születtek, különböző egyetemeken tanultak, de előtte voltak kisdobosok, úttörők, KISZ tagok és sorolhatnám tovább. Visszatérve a jelenbe az „igazmondó” eljutott a bandázásig, ami jogi kereteket is kimerítheti. Várjuk ki a végét. Valóban nagy a kockázata annak, hogy valakire leadjuk a voksot, és négy év múlva jövünk rá, hogy nem hozta formáját, a kampányában hangsúlyozott ígéreteiből nem valósult meg semmi. „Igazmondó” tipikus példája a választások előtti rosszindulatnak, a pletykáknak, a jól értesült tudatlanságnak: zavarosba halászni, másokat rossz színbe hozni, magatartásnak.
Nagyon örültem, amikor B. Márton létrehozta ezt a nyaralói portált. Nagy a felelőssége, mint rendszergazdának is, hogy színvonalas legyen a beszélgetés, a diskurzus. Ne menjünk el egymás mellett rossz szájízzel. A képviselőjelöltek BLOG olvasásakor hamar rájöhetnek, hogy mit kellene rövidesen megoldani a fejlesztés területén. Ha bármelyik oldal túl győzi magát, nem tesz jó a városnak.
kretai 2010.09.01 15:16:05
@Igazmondó2000: Érdekes véleményt olvastam minap V.V. tollából (kórkép?):
«Nagy erőkkel állsz szemben. Észrevétlenül átveszed a szókapcsolataikat, az ingerültségüket, a ziháló mondataikat. Rád fröccsen egy kis nyál, miközben a bőröd alá fúródnak a nickneveik. Ők azok, akik egy emberként utálnak, bár ki legyél is, Nobel-díjas vagy x-faktorrral áldott megasztár (még nem tudják, mi vár rájuk), Kossuth díjas színésznő vagy reklámstatiszta, olimpikon vagy gimnáziumi tanár, jól menő vállalkozó vagy orvos. Amennyiben egy kisebb-nagyobb közösség ismeri a neved, előbb-utóbb megszégyenülsz. Ha ez bekövetkezik, horgasztott fejjel tanácsos „alászállni” egy sírgödörbe, és csendben, nehogy a fórumozók felfigyeljenek rá, magadra húzni a koporsófedelet. Akkor majd nyugodhatsz békében.
Megállíthatatlan az irigységagresszió. Ahogy T.A. pszichoterapeuta egy portál interjújában fogalmaz, vörös szőnyeget görget előtte az internet. Cs.V. etológus szerint nincs ebben semmi meglepő, hiszen együtt gyűlölködni közösségi élményt jelent. Talán kevésbé kovácsol össze, mint egy szeretetközösség, de szegény ember vízzel főz. Nyilvánvalóan szerencsétlen emberekről beszélünk, hisz aki életének elégedett szakaszát éli, annak egyszerűen nem esik jól a „fikázással” (szakszó) járó negatív, agresszív érzéseket átélni… Bárkit utolérhet a rivalizációs düh: sajnos a szakembereknek sincs receptjük arra nézve, mit lehet ellene tenni. A személyeskedő fórumok nem csupán mérgesek, mérgezők is. Szerencsére az internet dicséretesen demokratikus műfaj, a fájdalom-és indulatlavina egyformán maga alá temeti nemcsak olvasóit, de kommentelőit is.»
kretai 2010.09.01 18:07:02
@B. Márton: Ne haragudj, hogy kissé filozófikus módon reflektáltam igazmondó2000 levelére. én csak az igazságról beszéltem. Amiről írtál, egyetértek. Hagyjuk a múltat, a mellébeszélést. Már idáig is meg van a hozadéka a blogodnak, mert számos jó ötlet hangzott el. A jelölteknek nem kell más tenni, mint az itt megfogalmazott észrevételeket betenni a programjukba :-).