Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ördögfajzat

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Különösen a határ közelében ingáznak sokan ausztriai munkahelyük és magyarországi lakóhelyük között. A mai poszt szerzője, József története annyiban mégis különleges, hogy ő és párja azt követően döntöttek az ingázás mellett, hogy egy ideig éltek…..
Ördögfajzat 2013.03.19 11:31:25
@tilmir: Egyetértek. Nekem sem világos, hogy az üzletek nyitvatartásán kívül még mi izgalmasabb Mosonmagyaróváron, mint Bécsben....
Svájc és Magyarország sok szempontból összehasonlíthatatlan, mégis érdekes kérdés, vajon mi hiányozna annak, aki ott él, ha vissza kellene költöznie. A kérdést feltettem az összes országfelelősnek, lássuk, milyen válaszokat ad rá a Svájcban élő Tilmir! "Mi hiányozna…..
Ördögfajzat 2013.03.13 16:49:13
@zseketto88: csak nem a svájci hegyekben élsz? Nekem nagy szerelmem! Jó lenne, ha írnál róla! :-)
Ördögfajzat 2013.03.13 16:51:40
@tucano: Munkaszerződésben benne van? :-D
Rövid bejegyzés a mai, viszont a szokásosnál jóval több képpel, ami nem is csoda, hiszen szerzője, János szavak helyett inkább képekkel dokumentálja svédországi életét és a nagyvilágban tett útjait. Így aki svédországi konkrétumokat vár, az csalódni fog, akit azonban…..
Viszonylag ritkán van szó arról, itt, a blogon, hogy milyen a vállalkozói élet külföldön. Pláne Svájcban, ahol a jelszó az élni és dolgozni hagyni, és ahol a hivatalok is inkább segítenek, mintsem a legrosszabbat feltételeznék. Svájci országfelelősünk, Tilmir mai írásából…..
A mai posztból kiderül, hogy milyen az, amikor sokféle náció fiatal felnőttjei élnek együtt egy campuson, megtudjuk azt is, vajon anyu pakol-e a hétvégén sült húst az egyetemista kisfiának / kislányának, és fény derül arra is, hogy a gondnok mindenhol ugyanolyan, dolgozzon bár…..
Igencsak egzotikus országba vezet ma utunk, még akkor is, ha ez az ország Európában van, valahogy mégis keveset tudunk róla, leszámítva a jó öreg sztereotípiákat. Albánia az úti cél, nagyon sok minden kiderül, például hogy miként lehet helyes például az a mondat: „ott megy…..
A mai történet arra példa, hogy néha egy telefon is elég, hogy napok alatt megforduljon az ember élete. Gyulával ez történt – a hívás csütörtökön jött, vasárnap már landolt a gépe Németországban. „Informatikusként dolgoztam Magyarországon egy multinacionális cégnél,…..
Ördögfajzat 2012.11.10 11:00:39
@Frau Holle: Ezzel nem értek egyet. Történetesen volt egy elintéznivalóm önkormányzatnál. Bemegyek, udvariasan köszönök, előadom, mit szeretnék. Nagy pofavágás közepette az volt a reakció, hogy miért nem az állandó lakhelyemen intézem az ügyeimet. Mondom, mert itt élek, még mindig udvariasan. Szemforgatás és mormogás volt rá a válasz. Szó nélkül hagytam, de az anyja biztos elkezdett csuklani. Szándékosan kedves maradtam, érezze ő magát rosszul... De baromira elegem van már ebből.
A cím alapján több országról is szólhatna a mai poszt, de ezúttal Hollandiába megyünk. Miután Nyulz of the world tegnap hiányolta az országokat bemutató posztokat, ma egy olyan írás érkezik Ego Altertől, amelyből kiderül, miként segíti az adórendszer a külföldi diplomások…..
Ördögfajzat 2012.11.09 09:39:42
@madscientist: De gondolom, nem is hallgatod vasárnap reggel fél nyolckor a fúrást-faragást, flexelést, valamint a riasztókat...
Ördögfajzat 2012.11.09 10:05:13
@madscientist: Igen, erre értettem. Bár nem lakom rossz helyen, ez nyáron rendszeresen előfordul, és a falnak megyek tőle. Viszont a lakásban tényleg nem kell hallgatnom a körülöttem lakók "magánéletét"... :-) Svájcban tényleg szigorú lakhatási szabályok vannak?
Ördögfajzat 2012.11.09 11:37:43
@madscientist: Csak azért kérdeztem, mert itt sokszor hallom a fene nagy szigorúságot. Hát ez nem tűnik annak, sőt nekem kifejezetten szimpatikus... Kivételek meg mindenhol vannak.
Töprengtem egy ideig, megjelentessem-e a mai posztot, amiért most mégis itt olvashatjátok ezt a történetet, az az, hogy érzésem szerint egy meglehetősen elterjedt látásmódot jelenít meg. Úgy érzem, a szerzője, Eszter, már eldöntötte, hogy el szeretne menni Magyarországról, abban…..
Ördögfajzat 2012.09.16 22:39:57
@tilmir: LIKE! :-)
...inkább vágj bele! – ez Péter filozófiája, aki bele-, pontosabban nekivágott Hollandiának. Jó szakmával gyorsan sikerült munkát is találnia, aztán meg levelet írnia a blognak az ottani életről. Olvasás után ti jöttök a kommentekkel! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál?…..
Ördögfajzat 2012.08.24 12:46:13
@omfgomgzor: Irodai területre nem kerestek esetleg? :-)
Ördögfajzat 2012.08.30 17:41:55
@omfgomgzor: Kár. :-) Én főleg IT-s cégeknél csináltam HR-t, pénzügyet, pályázatokat. :-)
Nem kényszerből, hanem tanácstalanság miatt indult neki Angliának Anna, aki ma már egy londoni egyetemre jár, miközben dolgozik és sportol is. Közben pedig büszke a magyarságára. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com címre és amint tudok,…..
Ördögfajzat 2012.08.30 11:53:33
@Eltévelyedés: Akkor ne járt mekibe :-)
Ördögfajzat 2012.08.30 17:39:09
@Eltévelyedés: Eredetileg is értettem, viccnek szántam. :-) Én pont ezért nem lépek az országból. Itthon már elértem szakmailag egy viszonylag jó szintet, meg is becsülnek. Ha külföldre nem úgy mész ki, hogy vár az állásod, akkor nincs sok választás. Mekibe nincs kedvem menni, bébiszitter sztornó, irodai meló - meg mint a fehér holló, gályázzál érte 5 évet. Kösz, inkább itthon nézzenek okosnak és szépnek kevesebb pénzért, mint Angliában buta libának....
Mi jut eszetekbe Hollandiáról? A kerékpárok? A kávéházak? A tulipán? A sör? Mai szerzőnk, Hothead régi írónk és kommentelőnk, egyike a legrégibb törzstagoknak (aki egy ideje már követi a blogot, az biztosan emlékszik a Hollandián keresztül Ausztráliába költöző…..
Ma Brazíliába utazunk - ha másként nem, hát a képzeletünkben, amiben Pitypang77 lesz a kalauzunk, aki brazil férje lévén sok olyasmit is megtapasztalt, amivel egy turista nem szembesül. Jöjjenek tehát a különös szabályok szerint működő autópályák, a késésbajnok nagybácsik…..
Ördögfajzat 2012.07.30 14:59:47
@tilmir: gondolom, lefelé kellene "kerekíteni" a stimmeléshez... :-( Egyébként zermattfun vagyok. :-)