Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csilló

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis! December közepén történt az alábbi eset, negatív tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel! 17-én délelőtt lecsúsztam egy lépcsőröl, a bokám kifordult. Mivel áruterítőként dolgozom, kínkeservesen lehúztam a műszakomat, igaz a végén már majdnem sírva,…..
csilló 2012.01.10 22:27:35
@Irkutszk: akkor találtunk egy újabb egészségügyre vonatkozó törvényt, amit nem tartanak be :(
Tisztelt Praxis blog!   Jó másfél év után sikerült magamban annyira "lerendeznem" nagymamám elveszítését, hogy most már meg tudom írni az ő történetét. Hozzá kell tennem, hogy a fájdalom még ennyi idő után sem múlt el, hiánya pedig minden nap éget. Igyekszem…..
A Magyar Hírlap erkölcsi magaslatának tényszerű problémájáról már korábban értekeztünk. Ma ismét nehéz ügyben kellett kormánypárti véleményt nyilvánítani az Orbánt Kossuth reinkarnációjának tartó Széles Gábor lapjának.Nehéz a híreket továbbra is folyamatosan…..
csilló 2011.12.28 22:39:03
Az előzmények óta eltelt a röpke 57 nap, ott voltam 14:45-kor. De minek.Csöndes letargiában ücsörögnek a páciensek a folyosón, néha kijön egy asszisztens, behív valakit, csak úgy név nélkül, isten tudja milyen alapon kiválasztva. Fél négy felé a 15:00-ás beteg elkezd…..
csilló 2011.12.23 20:32:34
@Turchi: Persze, azt elismerem, hogy a sürgős eseteket előre kell venni. De mondok egy konkrét példát, hogy miért nem egyértelmű, hogy miből erednek a csúszások. Nemrégiben ultrahangra kaptam beutalót, két hónappal későbbre. Én percre pontosan megjelentem, az adminisztrátor első mondata viszont az volt, hogy "sok-sok türelmet kérek, rengetegen vannak maga előtt". Nem akartam udvariatlan lenni, csak ezért nem kérdeztem meg, mégis honnan kerültek ők az én időpontomra? De amúgy szeretném tudni, úgyhogy te most felvilágosíthatsz. Mondod, például, hogy vannak sürgős esetek. Én laikusként azt hittem, hogy a sürgős esetek eleve máshova kerülnek, és máshol ultrahangozzák az időpontra behívott embereket. Honnan kellene tudnom, hogy ez így van-e? És ha nem így van, hány sürgős esettel kell számolni egy átlagos napon, és átlagosan mekkora csúszást okozhat az időpontra behívottak vizsgálatában? Én azt gondoltam eddig, hogy napi néhányan lehetnek. Tévedek? Ez a rengeteg ember, ez mind sürgős volt vajon? Nem tudom.
Tisztelt blogolók, A fülfájós egyetemista esete kapcsán jutott eszembe, hogy leírom a saját történetünket. Ott ugye mindenki azt tanácsolta, hogy jelentkezzen be a városba, ahol tanul, és akkor el fogják látni. Csakhogy mi a helyzet akkor, ha valaki csak pár napra érkezik egy…..
csilló 2011.12.03 20:55:35
@Dr. Morcz: Sajnos azóta sem derült ki, hogy mi okozta a rohamot :( Azóta készült egy MRI és egy alvásmegvonásos EEG, ennyi. Egyiken sem találtak okot. Egyébként normális, hogy egy alvásmegvonásos EEG csak fél óráig tart (mármint az alvásmegvonás után) ??

Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt, szerintem ugorgyunk az új posztra :)
csilló 2011.12.03 23:02:28
@Dr. Morcz: Igen, könnyen lehet, hogy ilyesmi okozta. Ha már vonalban vagy: az is normális, hogy az alvásmegvonásos EEG-t járóbeteg-ellátásban végzik? Magyarul: megkérik a beteget hogy ne aludjon éjjel, és reggelre berendelik EEG-re. Az alvásmegvonás célja nem a roham kiprovokálása? Ha igen, akkor nem orvosi felügyelet alatt kéne ezt csinálni?
  Babát szeretnénk, most azonnal! Megvárjuk tehát a következő ciklust, középidőben együtt vagyunk, és két héttel később már csak a biztonság kedvéért kell egy terhességi teszt, hiszen addigra az ember lánya már százféle egyéb jelből is érzi, hogy babát vár. Létezik egyáltalán ilyen? Igen,…..
csilló 2010.08.19 20:43:39
@Felicitasz: köszi a választ. Ezt a maszatolást amúgy sosem értettem, és eléggé zavaró a számolásban ;-) Üdv!