Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ciak

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Undorítónak tartom a mentősök munka morálját és azt hogy telefonon keresztül eltudják dönteni a semmiből mikor szükséges és mikor nem szükséges kijönni a beteghez. Nagyon friss és negatív történet a mentősök hívásával kapcsolatban. Édesanyám szombati nap délután azzal…..
ciak 2013.10.22 20:23:51
1.Szörnyű ha egy családtagunk,rokonunk szenved-rosszul van.
2.Kevés mentő áll rendelkezésre,ezért szelektálni kell a bejelentések között.(kinek kell azonnal mentő kinél lehet halasztani vagy orvosi ügyeletet küldeni esetleg házi orvosához irányítani)Pl.:ha egy ijedt bejelentő(akinél nem róható fel az ijedtség)aki laikus, bejelent egy esetet azt csak több-kevesebb célzott kérdés útján lehet tisztázni.A kérdések a beteg érdekében hangzanak el.
3.A mentőknél nem létezik "diszpécser".Szakirányú végzettséggel rendelkező mentésirányítók dolgoznak a vonal másik végén,akik a kérdések alapján tudnak döntést hozni.Nem lényegtelen,hogy milyen felszereltségű mentő és milyen szakszemélyzet megy egy-egy hívásra.
4.Bajban a percek is óráknak hatnak ha egy hozzátartozónkat látjuk szenvedni.
5.Ha segítséget kérünk akkor fogadjuk el a szakember véleményét.(ha elromlik a TV otthon akkor nem mi mondjuk meg a szerelőnek,hogy mit csináljon-talán ért hozzá-ez a foglalkozása.)Badarság azt gondolni,hogy a mentőknél építőipari szakmunkások veszik fel a telefont.
6.Udvarias de határozott hangnem.Ez elvárható a mentők munkatársaitól.
7.A "szerencse" nem szerepel a sürgősségi protokollokban.Ez nem jelenti,hogy nincs rá néha szükség vagy nem játszik néha szerepet.

Nehéz meggyőzni azt akinek a családtagját érte baj-ez természetes.Örülök,hogy nem történt komolyabb betegség-egészségkárosodás.Jó egészséget kívánok!
E-könyv olvasók Keres-kínál 2010.08.17 08:07:00
Úgy látom, a bel- és külkereskedelmi helyzet már odáig fokozódott, hogy érdemes lett önálló topikot nyitni azoknak az olvtársaknak, akik szeretnének kinőtt, meghaladott vagy más okból eladósorba került olvasóeszközeiknek piacot keresni. Ugyancsak ide várjuk szeretettel azokat,…..