Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bocskorszíj

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sólyom egy olyan ember benyomását keltette, aki csak egy dolgot érez biztosan: magát érzi kényelmetlenül a szerepében. (Fotó: metropol.hu/MTI) A Sólyom László távozását kísérő sajnálkozó reakcióiból úgy tűnik, bal- és jobboldalon egyaránt nagyon sokan szerették volna,…..
Bocskorszíj 2010.08.19 09:55:47
Sólyom László igen érdekes jelenség. Hogyan kerülhetett egy ilyen külső-belső tulajdonságokkal rendelkező ember ebbe a pozícióba?
Megjelenése az a bizonyos "slemil kisember", tele gátlásokkal, hisztériára hajlamos bizonytalansággal, beszédhibával. Amikor a legkisebb figyelem feléje irányul, hangja remegni kezd, belső feszültség az egész testben, ideges tremor. Nincs érzéke - veleszületett, avagy tanult -, az öltözködés, külső megjelenés "illendősége" iránt. Nincs tartás (mely egyébként érdekes módon a magyar ember sajátja, lásd a paraszti kultúrát IS), csak kompenzált belső hisztéria (a kisebbségi érzés, önbizalom- és önértékelési zavar talaján). Beteges rettegés attól, hogy nem figyelnek rá, nem veszik figyelembe, nem számottevő. S a viselkedési jelenségek mindegyike bizony pszichés jellegű. Mivel érdemeltük ez ki, édes jó Istenem??? Egy erősen ideggyenge ember ebben a közjogi méltóságban? Nyilván - egyszer, végre -, megszületik mindennek a történelmi-szociológiai-politikatudományi elemzése. És drága honfitársaim, józan paraszti ésszel: egy Sólyom-kvalitású ember után, az Ő ÜRES HELYÉRE, jöhetne-e rögvest egy hitelesebb? Sólyom árnyéka mindenképpen rávetülne. Ezért kell, valóban kell egy átvezető, aki valamivel jobb - szerintem mindössze megjelenésében, s talán idegrendszeri stabilitásában. S majd utána jöhet egy hitelesebb. Adja Isten, hogy ne azt kapjuk, amit megérdemlünk.