Regisztráció Blogot indítok
Adatok
isssi

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Póktalanság 2009.05.08 04:00:00
Tavaly szeptemberben Liverpool utcáin egy harminchét tonnás mechanikus pók sétált végig. A lépegetőt egy francia művészcsoport, a La Machine készítette és irányította. A pók drámai jeleneteket adott elő tűzijáték és vízijáték mellett, a város apraja és nagyja, és persze…..
w Babilon bukása 2008.07.01 05:50:00
Sok víz lefolyt, amióta itt szcientológiáról esett szó. Online a víz gyorsan folyik. Azóta a magyar szcientológia-kritikának forgalmas főhadiszállása alakult ki, hazánkban megjelent az Anonymous aktivistacsoport, és a mainstream sajtó vérebként csap le szegény Schmitt Pálra,…..
Bőven 100 kiló feletti harcsát fogott csütörtök este 8 óra tájban az észak-olasz Pó folyón erdélyi magyar haverunk, Farkas Levente. A rettenetes dagadék - nem Levente, hanem a zsákmánya - pontos tömegét ma délután fogjuk megtudni, akkor viszik el ugyanis lemérni egy hiteles…..
w A hiéna enni kér 2007.09.24 05:30:00
Szlovákiában ma nem jó magyarnak lenni. A Malina Hedvig-ügy (ld 1., 2., 3.) politikai manőver. Azt üzeni, ma Szlovákiában megúszható a magyarverés. És mi nem tettünk semmit. Nemcsak a külügy mulasztott. Nem volt tüntetés, nem voltak fáklyák, nem volt értelmiségi hüledezés.…..
w Reform és bukás 2007.05.30 05:30:00
„Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.” Őb 14,12 De igen, van más: reform és bukás. Lásd ábránkat. A Magyar Szocialista Párt…..
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..
w Fortélyos félelem 2007.02.14 11:30:00
Ki járt jól a WTC-merénylettel? Ki jár jól a Teve utcaival? Veszélyes eszköz a titkosszolgálat. Meg a kalasnyikov is. ..
w Fekete zongora 2007.02.02 15:09:00
Ebből lesz egy jogi vita nyilván, oszt jónapot. Az sem lesz érdektelen, csak az nem most van. Nagy-Britanniában egyébként - például - úgy megy ez, hogy nem szabad mindenhol tüntetni, ám amikor a rendőr elvonszolja a grínpíszes hülyegyereket a helyről, ahol nem szabad, konkrét…..
w Istentelenül konzervatív 2007.02.02 20:00:00
Már egy hete csak a modern konzervativizmusra gondolok. Nem, van az egy éve is. Olyan öt, de legkésőbb tizenöt esztendő múlva ugyanis konzervatív szeretnék lenni, és még többször írni esztendőnek az évet. Polgármesterként egy kis faluban. Ráznám a járókeretet per sörétes…..
w Úr ír 2007.01.26 11:00:00
Bloggerkolléga írt egyet a Népszabadságba - sőt, nemhogy beleírt, hanem komplett mellékletet töltött meg Szembenézés című töprengésével. A címlapképen a szerző látható kampánybeszéd közben, IGEN MSZP feliratú táblák és lufik közt, olyan arckifejezéssel, mely szerint…..
w Térj meg, Viktor! 2007.01.16 07:00:00
A tegnapi párttabló koccant kissé a Magyar Nemzetben megjelent rágalom- és fenyegetésfüzérrel, miszerint Schmidt Mária, Áder János (?!), valamint barátjuk, Gonosz Nagytőke pártot készül alapítani. Pont olyasmit, mint amivel Pokorni Zoltánt vádolta meg a Pravda pár hónapja:…..
isssi 2007.01.16 14:13:02
Edebácsi,Netudddgi és velük érvelők :

Elmondom mért érzed azt, hogy túl sokszor kerül szóba Viktor:

Először is azért amiért Feri, azaz az ország egyik vezetőpártjának a feje; eleve nehéz elkerülni nevüket .
Az, hogy te eltúlzottnak találod Viktor szidalmazását leginkább azzal magyarázható, hogy te fidesz szavazó vagy. (Mivel én Viktortól jobban irtózó, ezt még azzal is magyarázom, hogy OV több ostobaságot termel.)
Figyeld meg, sokkal idegesebb leszel, mikor Viktorkádat bántják, míg Feri szidalmainál csak mosolyogva csóválod fejed.
Feltehetőleg nálad az ilyen indulatok emlékezetesebbek.

Továbbá és most már nem rólad beszélek, vannak olyanok akik, az elégedetlenségüket nem feltétlen átszavazással próbálnák oldani, hanem előbb körülnéznek.
Az ilyenek sokszor szomorúan látják azt, hogy a lehetséges alternatíva élén meg egy bolond szobroz aki alapjaiba próbálja döngölni egykori bajtársait, meg úgy általában mindenkit.

Amíg az alternatíva ilyen rémisztően tehetségtelen, a jelen kormány valóban bármit megtehet mert az „ősi-indulatok „ (Tölgyessy) illetve a mindent tagadó hozzáállásoknak erőltetése sokaknak ellenszenves, semmitmondó, gyerekes.

Ja igen, tudom van hazudozó ballib média és most az ő szövegüket nyomom, mert én csak megtévesztett, naiv tapasztalatlan lehetek, e teória szerint…
Ha már így, hidd el rosszabbul járnál ha azt a néhány igaz médiát fújnám, nagyobb szemetet termelnek ők, például ilyeneket.
w Zuzmó néni zsidózik 2007.01.10 05:11:00
Morvai Krisztina betegségét én nem tudom gyógyítani. Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét, de ha a benzinkutastól kapna pár emberi szót, az is segítene talán. A szokásos, ócskán kódolt antiszemita ostobaság még egyszer; ezrével olvastam és hallottam ilyeneket, még csak nem…..
isssi 2007.01.10 11:05:14
Shylockról akartam írni.
Közben ezt is találtam:
port.hu/pls/w/general.article?i_area_id=2&i_article_id=8209
TWA írás.
Valóban nem mond újat a film de azért egy-két dolgot jól érzékeltet Shakespeare drámája.
Shylock nem tudja megértetni a kirekesztés problémáját, pedig látványos, figyelemfelkeltő megoldást talál rá. Valószínűleg ezt nem is lehet megértetni soha, mindig lesznek olyanok akik az antiszemitizmust újra akarják definiálni, a saját gondolkodásukhoz igazítva.
w Fut, robog a kicsi kocsi 2007.01.09 18:28:00
Kóka János tehát elérte, hogy most már ne a megcsonkított szárnyvonalak miatt kinyúvadó magyar falu jusson róla eszünkbe, hanem ahogy nézi a hógolyózó gyerekeket gombóccal a torkában. Nem baj, az utóbbi még mindig kisebb hülyeség. Viszont van jó hír is a vasútbarátoknak,…..
w Megint jönnek, rotyogtatnak 2007.01.08 08:00:00
Rakják már a pokol tüzét, fortyog a végítélet, huj-huj. Sok példányban, különböző variánsokban kaptam meg ezt a levelet; egyes polgártársak imákkal, mások válogatott - és súlyosan keresztényietlen - szitkokkal egészítették ki. A felháborodás tárgya az Isten fasza, illetve…..
w Sálom, mein Führer! 2007.01.03 08:00:00
Ahmadinezsád minden bizonnyal úgy gondolja, a holokauszt környékén kell megmarkolni a zsidók tökét. Az iráni elnök azt hiszi, a nyugati világ azért szimpatizál a zsidókkal - és nem például vele -, mert szegényeket ki akarták irtani. Ezért aztán egymást követik a holokausztot…..
w Ah, szabadság nem virul 2006.12.29 11:30:00
Feldobta a csizmát nemrégiben a párttitkárból lett öltönyös fáraó, a tragikomikus feudálkomcsi Nyijazov, minden türkmének Basija, aki magáról nevezte el a januárt, és a kurva anyjáról az áprilist. Hurrá. Szaddám nyakán szorul a hurok; várom Kim és Lukasenko pusztulását. De…..
isssi 2006.12.30 12:52:28
Van még egy nagyon fontos dolog, az mszp a lehető leghatározottabban határolódik el a kommunistáktól. Még akkor is ha azok nagyon hízelgően ajánlanak szövetséget. Nem így a fidesz, mely legutóbb a szélsőségesek fészkét választotta permanens tüntetésének helyszínéül.

A másik, a kommunizmus rég nem piacképes ideológia, már sehol se foglalkoznak vele, néhol még rozsdásodik, de nem veszélyes.

Továbbá, hatásuk sincs, nincs például olyan, mint amit tegnapelőtt tapasztaltam a metrón: egy srác neki akart menni egy kreolbőrűnek , feltűrte az ingujját - karjára horogkereszt volt tetoválva- és ilyenek ordítozott:
„figyelj, ez nem divatból van itt”
„menj haza dugjál antilopokat”
A tettlegességtől egy barátja tartotta vissza.

A szélsőségek árnyalatait, minőségeit és nagyságait is a mérsékeltebb tábor határozza meg. Ha az már eleve radikális, vagy legalábbis radikális vonásokkal bír, akkor nem meglepő ha az ideológia szélsőséges követői még kifejezőbbek akarnak lenni.

Ha a jobboldali konszolidált réteg a lelke mélyén antiszemita, akkor érthető, hogy az egyszerűbb rétegben ez nem „csak” burkolt zsidózásként fog jelentkezni.
Az előbbi mondat talán érthetőbb ha ide idézem Kövér egy ostoba fogalmát , mit magam is több „jobboldali” ismerősömtől hallottam viszont:
„nem magyarul gondolkodók”
Tudom, lehet erre írni, hogy kiforgatás. Tényleg lehet. De lehetett volna másként is fogalmazni, az ilyen kétértelmű mondatok szándékosak, mindenki a saját ízlése szerint értelmezheti, de a legjobb esetben sem értelmes (számomra:).