Regisztráció Blogot indítok
Adatok
utazom

35 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Trogir: Dalmácia, de talán egész Horvátország egyik legszebb városkája. Egyedülálló hangulatáról már mi is írtunk, de most megosztunk egy nagyon bensőséges hangulatú kisfimet, ami egy utazás történetét meséli el, sajátos szemszögből. A képsorok láttán…..
Makarska kedves városkája maradásra bírja az erre utazót. A tenger és a hegy közé ékelődött településnek kiváló hátteret képez a felette emelkedő Biokovo-hegy, amelyet -mint egy horvát Olümposzt- végig felhő koronázott ottjártunkkor. A kikötőben álló hajók is…..
Horvátország egyik legkedvesebb városa Trogir. Nagyon hangulatos, ahogy egy piciny szigetre érkezünk meg, ha a belvárost szeretnénk megnézni. A sikátorok a gyönyörű főtérre vezetnek, ahol valahogy lassabban telik az idő: a kávézó teraszán éppen úgy telik el a…..
Dubrovnik: Délszláv Athén, az Adria gyöngye, vagy ahogy annak idején neveztük Raguza... Hosszú oldalakon keresztül lehetne méltatni ezt a csodálatos várost. Erős falai, romantikus tengerpartja, olasz városkákkal vetekedő szépségű épületei, csodálatos természeti…..
Horvátország legszebb értékeinek nagy része Dalmáciában található. A terület történelme egy izgalmas kalandregényre hasonlít, és a helyiek kitartása megőrizte azt sok építészeti emléket is, amit az elmúlt századokban emeltek az itt csak átutazóban…..
Dubrovnik a legszebb városok egyike azon az egyébként igen hosszú listán, ahol Horvátország csodálatos tengerparti településeit soroljuk fel. Mi jártunk már a délutáni Dubrovnikban és megnéztük a magasból is, de a legjobban mégis a mozgókép adja…..
Plitvice, a csodálatos nemzeti park Horvátország egyik gyöngyszeme. Ebben a videóban szépen bemutatják a környék látványosságait, de ha a saját szemeddel szeretnéd látni, milyen szép ez a táj, látogass el Horvátországba! Plitvice Lakes,…..
Horvátország, ahogyan még nem láttuk, egy profi filmben bemutatva e vidék szépségeit. Aki már járt ezeken a helyeken, annak az emlékek felelevenítése végett érdemes végignéznie a videót, aki még nem, annak pedig kedvcsináló végett. Jó…..
Dubrovnik: az egyik legszebb hely Dalmáciában. Csodálatosan megőrződött belvárosa és hangulatos utcái messze földről vonzzák a látogatókat. A város kulturális és történelmi értékei is egyedülállóak, de a látképe igazán különleges: a városka felett magasodó hegy…..
Rovinj: szállást keresni időben el kell kezdenie annak, aki ebben a csodálatos Isztriai-félszigeten fekvő városban szeretne tölteni egy nyári hétvégét. Miért? Mert ez a csodás kisváros még Horvátország többi tengerparti fekvésű, itáliai hangulatú kikötője…..
Cavtat egy bájos kisváros az Adria partján, Horvátország déli csücskében. A város a tengerparton fekszik Dubrovnik városától nem messze, Montenegro irányában. A félsziget már az ókor óta kellemes lakott helynek számított, erről a görög romok…..
Déli szomszédunk, Horvátország nem csak hosszú tengerpartokkal, hanem csodálatos természeti tájakkal, építészeti látnivalókkal várja a nyaralni, pihenni vágyókat. Ősszel, hűvösebb időben sem kell elfelejteni a horvátországi utazást: ilyenkor talán még kellemesebb…..
A szigeteken nem jellemző Horvátország tengerparti részeinek zsúfoltsága. A csak komppal vagy hajóval megközelíthető szigetvilág jóval csendesebb, nyugodtabb, ha valódi kikapcsolódásra vágyunk, érdemes rászánni az időt, hogy egy olyan kis földdarabon pihenjünk, mint…..
Horvátország csodálatos vidék, és nem csak a tengerparti részek tartogatnak látványosságokat. A hegyekben a karsztjelenségek széles tárházát figyelhetjük meg, a magas oldott kalciumtartalmú víz pedig elképesztő vízesés-rendszereket alkotott az évmilliók alatt. A két…..
Makarska és Dubrovnik között az országúton autózva feltűnik egy csodálatos tóvidék. Egymással összeköttetésben álló, kékvízű tavak látszódnak mindenfelé a karsztvidéken. A hely nagyon szép, mégis csak kevés turista áll meg itt, főleg helyiek. Mi ne…..
Bale, vagy régi olasz nevén Valle rácáfol nevére: nem völgyben, hanem egy kicsiny dombtetőn fekszik, igaz, magasabb hegyek karéjában. Az Isztriai-félsziget és Horvátország egyik leghangulatosabb településének számít, pedig nem is nagy és nem is híres: talán épp ez…..
A horvát tengerpart unásig ismert strandjai helyett látogassuk most el egy nagyon kellemes és szép túrahelyszínre: a különleges természeti látnivalót kínáló Krka nemzeti parkba. Sibenik csodás óvárosától csupán 26 kilométerre található ez a kis park, ami…..
Horvátország kedves kis délszláv állam lenne csak 1778 kilométernyi tengerpartja nélkül. A hegyek, tavak, vízesések is nagyon szép elemei a tájképnek, de ezek felfedezéséhez több elszántság, kalandvágy kell: a legnagyobb vonzerőt a hullámoktól ostromolt vagy nyugodt,…..
Szinte borítékolható a látvány már délelőtt: a hajóról leszállva látod a helyszínt, nyugatra néző bástyák és napszítta homlokzatok, pálmák és tiszta kék ég. Már amikor bringázni indulsz, kinézed azt a teraszt, amiről a nap utolsó fényeit nézni szeretnéd, valami…..
Brela, Baska Voda és Makarska: sokunk számára csengenek ismerősen ezek a nevek,Horvátország apró kis települései. Számtalan kellemes percet, felejthetetlen nyaralást tölthettünk itt, szép emlékeket szerezhettünk. Nézzünk szét ezen a tájon újra: vagy ha még nem…..
Egy vidám horvátországi nyaralás képei: a vízfelszín alatti világból is. KöszönjükHandrásnak a csodálatos felvételeket! Blace underwater GoPro HD from Andras Horvath on Vimeo. ..
Ha van kedvenc helyem Horvátországban, akkor az Omis felett emelkedő sáfrányos kápolna mellett ez a kis, bizánci stílusú templomocska. Nin városkájától nem messze, aZadar felé tartó út jobb oldalán,  egy kis dombon áll. A törökök nem sokat…..
Krka Nemzeti Park, Horvátország: egy valódi természeti csoda. Az alábbi videó visszaadja a terület egyedülálló hangulatát. Jó szórakozást hozzá! Krka National Park. Croatia August 2009 from Karakurat on Vimeo. ..
Horvátország legszebb tájai egy nagyon vidám és hangulatos kisfilmben összevágva, klasszikus műveltség népies környezetben. Ez a néhány perces videó jól megmutatja, milyen büszkék a horvátok saját országukra, és nem félnek egy kis sajátos ízt vinni a komolyzenébe és a…..
A hétvégi csődületnek nyoma sem volt tegnap az autópályán: mintha a számítógépes játékba elfelejtett volna a program versenytársakat tölteni: magam száguldozhattam ideális íven a rendőr és sebességmérő-mentes aszfaltcsíkon, irány délre. Sokkoló, ahogy egy tollvonással…..