Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zisz60

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnap egy elég érdekes hír jelent meg az Indexen, amelyből a nagyérdemű arról értesülhetett, hogy kemény idők jönnek ám a magyar katonatisztképzés fellegvárának számító Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóira.Foglaljuk tehát össze röviden, miről is beszélt az…..
zisz60 2010.09.11 18:10:11
Ez a rendszer úgy lenne normális ha azon próbálnák ki aki kitalálta, mert könnyű a más ...
"Régen egy messzi-messzi galaxisban úgy a KLKF,táján" az alábbi szempontokat is figyelembe vették: a beosztottnak is jár szabad idő, a közlekedés sem "hop-porral" történik kis hazánkban, de még a fővárosban sem. Néha színházba is menne talán ha már lenne is rá lehetőség és ezeknek a dolgoknak is van egy idő igénye. Ott az utolsó HÉV szerelvény érkezése + 15 perc volt a határidő és normálisan zajlott az élet. Akik most vezetők lettek hirtelen Ludovikát emlegetnek pedig az csak erős házi beszéddel lehet a mai intézmény jogelődje. Oda talán a most nyugállományba készülők nagyapja járhatott. Azért elmondanám,hogy akik most az eltörölt sorkatonai szolgálat ellenére is katonák lesznek többet érdemelnének,a szabadság ilyen szintű korlátozása (lásd. napirend) felesleges és káros. A napi zászló felvonás csak hátrányt fog jelenteni mivel nem fog hozzá jelentősebb esemény kapcsolódni, és gúnyolódás tárgya lesz. Sok vezetőnek vissza kellene gondolni mikor még "hallgató elvtárs" volt mert mind az volt, és életszerűbb dolgokat bevezetni. A Ludovikát névként lehet emlegetni, de ne felejtsük el hogy a modern magyar hadsereg
alapjai nem akkor kerültek lerakásra hanem a 60-as 70-es években. (Aki nem hiszi nézze meg a létszám és technikai eszköz adatokat) A Ludovika szellemisége és képessége a II. világháborúban bizonyított, és nem lehetünk rá büszkék.
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
zisz60 2010.08.17 15:38:41
A szerző tehetetlen dühbe csapott át!
Talán nem véletlenül?! Egy rendszernek legyen az bár milyen, mindig tudni kell a teherbírását. Ha közelítünk ezen kritikus számított pont felé akkor mindig tapasztalunk a működésben megmutatkozó csalhatatlan jeleket melyeknek figyelmen kívül hagyása súlyos problémákat, katasztrófákat okoz. Legyen ez szocializmus , kapitalizmus, autó, bánya ácsolat, vagy darukötél mindegy. A rendszerekhez való hozzányúlás viszont igen problémás, főleg ha még utána ugyan azt a rendszert szeretnénk használni. Ha nem semmi gond mert egy ujjat lehet kreálni, kérdés van-e hozzá háttér? (A szocializmusnál csak a Szovjetunió teljes gazdasági és ásványi anyag készletére volt szükség, a magyar autó gyártást pedig csak japán segítséggel lehetett és lehet ma is létrehozni és életben tartani, a kapitalizmus válságának fejezeteit pedig láthatjuk,a többire nem térnék ki.) Az hogy az Orbán kormány ezen dolgok alapján, jelenleg a Gyurcsány kormány teljesítményét még nem múlta felül azzal magyarázható, hogy remél még akkora bizalmat a választóktól, hogy egy teljesen tiszta akadálymentes politikai terepet kapjon. Az igazi elvárások novembertől jönnek majd, de akkor bőven lesz küzdelem. Addig lehet a csapatot edzeni, onnan minden vagy semmi. Ha győzelem lesz akkor egy csapásra fogunk mindent elfelejteni, ha nem akkor sírba szállunk. A baj, hogy húsz év alatt sem tudták a mindenkori kormányok az országot úgy felvilágosítani, és ösztönözni, hogy egy ilyen küzdelemnek nekimerjünk állni, mindegy hogy szocialista, vagy polgári szemlélettel, mert a teherbírás mint tényező ezen dolgokra érzéketlen.