Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erdeipetymeg

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden szépet és jót kívánunk Nektek idénre is!  ..
Piroska és Farkas Anyatej 2013.10.08 13:43:13
Nem jellemző rá, de ez a bejegyzés bizony két hete íródgat itt nekem, aztán sehol a vége még, de beélesítem, mert sosem lesz kész. Ráadásul nem szeretem visszaolvasni a bejegyzéseimet, mert még a végén megváltoztatnám az akkor pedig érvényes gondolataimat:) A szoptatás…..
Piroska és Farkas Amúgy 2013.09.11 14:41:34
Amúgy meg hányingerem van és szédülök, meg olyan furán érzem magam a bőrömben. Még az is felmerült bennünk, ami elvileg lehetetlen, vagy legalábbis ahogy mondták, annyi az esélyünk, mint a lottóötösre, vagyis hogy állapotos vagyok. Nem hiszem, de azért rámtört a frász. A…..
erdeipetymeg 2013.08.31 11:43:15
Piroska és Farkas Hűtőgépen 2013.08.11 21:36:25
Álmosan kinyitottam reggel a hűtőt, és amint becsuktam az ajtót, felnyerítettem. Szemmagasságban (az én szemem magasságában, mert nálunk ugye most már négy emelet van:) ezt a feliratot találtam a gyerek betűmágneseiből kirakva. Visszaszámol:) Hiába, majd egy éve tiltott volt a…..
erdeipetymeg 2013.08.12 18:06:32
Piroska és Farkas Fürdetés 2013.08.03 08:51:46
Megnyugszik, mikor belemártjuk a vízbe. Csak az első este sírt, de azóta nyugalom járja át arra a kis időre is, míg a kádba mártjuk. Nem tudom, mi a neve annak a mély, lavórszerű kádnak, amiben ilyet piciket fürdetnek, de be kell szereznem egyet, ha ennyire élvezi a vizet. ..
erdeipetymeg 2013.08.03 11:55:07
fürdetődézsa asszem:)

babyfun.axiomarket.hu/item/furdetodezsa

Pussz, a picurid csodaszép, és naagyon jóltáplált:)
Aludt és aludt, alig lehetett felébreszteni a kórházban, hogy egyen egy kicsit. Egész hamar jött a tej, köszönhetően Meskebarátnőmnek, aki a műtét másnapján belógott hozzám a rántottlevesével és a mellszívóval (utóbbival elvonultunk a nővérszobába külön engedély…..
erdeipetymeg 2013.07.26 16:52:40
Drága Piroska !

Szopi ügyben én aztán tapasztalt vagyok:(

Peti hamar tápszeres lett, mert elhittem a "nem elég az xy gramm" meg állanóan üvöltött, "biztos éhes".. el is hittem, na elhatároztam, Annusnál nem... előljárólag: 2,5 évig szopott, és nem nem én akartam 1 éves kora után, - kicsit se, erről van néhány iszonyat vicces sztorim, majd legközelebb -
Szóval: Annusnál én is állandóan azt hittem, hogy na, most aztán tényleg kevés a tej... cirka 2 hetente:S később szinte napra pontosan havonta.

Amiket használtam anno, mindegyiket, és napi szinten:

Napi szinten 1,5 liter Fitolac tea (lehet még kapni?) a Laktoherbtől nagyon fájt a pocija
Napi szinten 2 üveg Stella Artoains alkoholmentes sör - csak ez az egy vált be a többitől nem serkent.
Napi szinten (akkor még lehetett kapni, most keress hasonlót) TOP YOj alma-birsalma duo - gondolom a birsalma volt a lényeg
Urtica urens ch 5 homeos bogyó. - tudod ennél nem lehet illóolajost, mentolost fél órával előtte utánna....

Szóval ezt mind egyszerre használtam, így nem tudom együtt hatottak-e vagy külön külön valamelyik, de 2 nap után ömlött a tej... Eleinte az első hónapban szinte ezen éltem, aztán valahogy megfigyeltem ezt a havi - ritmust (gondolom fejlődési ugrás is pont akkor volt a kölöknél, vagy holdállás, stb...) szóval havonta 2-3 nap volt kemény akkor mindig itt volt a tápszer, de mindig túléltük... akkor szoktam rá a Jóbarátokra, mert ebben a 2-3 napban volt hogy este 7-11-ig non stop a cicimen lógott... de a folyamatos cici-fárasztás még több tejet eredményezett..... szóval ne hallgass a 3 óránkét szabad csak enni adni tanácsra, és dobd ki a mérleget... én is sikítófrászt kaptam, amikor 1,5 órát szopott, majd 20 dkg-al kevesebb volt..... onnan hetente 1x mértem, és ha az eredmény csak 10 dkg-al is több volt, nem foglalkoztam vele...
A pociján ha mutató és hüvejkujjal összenyomod a bőrt, ha nem ráncos, minden oké.. az mutatja ha kevés esetleg a folyadék, vagy a kaja... Ha egészségesen alszik, kiegyensúlyozott, szép rózsaszín a bőre, nem sápadt, csillog a szeme, nem cserepes a szája nincs semmi gond...
Piroska és Farkas Szorongas 2013.07.15 07:36:40
Ugye nem er panaszkodni, mert tele van a szivem boldogsaggal, es folyton eszembejut pl. a 40 hcg....De kozben meg ramtort a tulaggodas, szomorkodas. Hogy biztosan jol van -e Rozi, mert folyton alszik, alig tudom felkelteni, sokat rezeg es razkodik es nem akar cicizni. Draga Meskebararnom tegnap…..
A karomban tartani Ot, egyszerre hihetetlen es olyan nagyon termeszetes, hogy itt van. Fel sem fogom meg talan...Minden maskent zajllott, talan csak a hirtelenseg volt ugyanaz. Sokaig nem hoztak ki, mert 1,8 volt a cukra, cukrosvizet kapott rogton szuletese utan. Volt Farkascmellkasan, mikor kibujt,…..
Van bennem egy valahonnan messziről érkező, szétáradó nyugalom. Kisétálok hajnalban a kertbe, hálóingesen, mezítlábasan vagy papucsosan, ahogy mindig is szoktam. Megnézem magam az üvegfelületekben, ahogy elhaladok a ház mellett és csodálkozom, hogy tényleg én vagyok, akinek…..
Piroska és Farkas Hírek 2013.07.01 22:50:55
Délután éreztem, hogy jó magasra szökik a vérnyomásom, így mikor barátnőmmel hazaértünk az amúgy isteni pedikűrözésből és bekevertem a kislányoknak a gofrit, megmértem. 154/99. Telefon dokinak, asszisztensnek, mindenkinek. Nünüt ezzel az értékkel kikapták anno a 38. héten.…..
Elővigyázatosságból nevezzük a mellkasom jobb oldalának a dolgot, mert ha leírom a pontos nevét, idecsalogatom az erre a témára nyálcsorgatókat esetleg, ami pedig távol álljon tőlem! Persze, tudom, hogy a terhesség alatt ezen terület sokat változik, hol fáj, hol tejeszacskó, stb.…..
Fügi is elment. Felfogni sem tudom, hogy Ő sincs többé. Este eltemetjük Alfi mellé a kertbe. Nünü csak így hívta "Csodakutyám". Hogy mondjuk el majd Neki, nem tudom...még Alfit sem mondtuk el......Nem tudok többet írni...
Piroska és Farkas Ovi előtt 2013.06.21 12:41:28
Úgy másfél óra telik el a felkeléstől számítva, mire bemásznak a kocsiba és elindulnak az ovi felé. A felkelésnek három típusa van nálunk: 1. lassan nyújtózkodós, amikor sokáig csendben van, lassan ébred, figyelget, vagy megkeresi a kezünket, hozzánkkuckózódik, és csak…..
erdeipetymeg 2013.06.23 22:48:53
Piroska és Farkas SOK 2013.06.21 09:23:10
Aki azt mondogatja, hogy nyugodjak meg, meg hogy ne idegeskedjek, mert árt a kisbabának, az nem érti, hogy nincs egy lélekkikapcsolóm, vagy egy szívsajgásszabályozóm, mint a rádión a halkítógomb, amit csak át tudnék húzni a minimális szintre. Ezekkel a kutyákkal olyan szoros a…..
erdeipetymeg 2013.06.23 13:24:25
Kipróbáltam a régi túrótorta receptemet diétásabb változatban és nagy örömömre nem vitte fel a cukromat. Hurrádejó! Íme a recept, ami attól, hogy nekemvaló, nagy kedvence Farkasnak és Pötinek is. Hozzávalók: 1 kg túró 3 db tojás 3 evőkanál búzadara (na, ebből nem…..
erdeipetymeg 2013.06.08 16:09:09
Piroska és Farkas 31 hetes Rózi 2013.06.02 11:28:02
Készül a szobája. Pöti és Farkas kifestették hófehérre (jaj imádtam volna szaglászni a festéket, de nem igazán mertem...), aztán a héten jött Papa és Nagyika és felszerelték a lámpát (rosszul:), majd tegnap megint jöttek és felszerelték Farkassal újfent. Átkerült Nünütől…..
A planetárium előtt beugrottunk egy családi ultrahangmozira Nünüvel, hogy végre Ő is láthassa, milyen is egy ultrahang vizsgálat, és persze hogy hatalmas kivetítőn megfigyelhesse a testvérét. Azon kívül, hogy folyamatosan beszélt és volt ott minden mese, "doktornéni így meg…..
Nőorvosomnál tett tegnapi vizit bőgéssel indult. Ott kezdődött, hogy rögtön összetalálkoztam a szülésznőmmel a rendelőben, majd egy kiadós ölelgetést követően elmesélte (állítólag küldtek ki erről levelet, de én nem kaptam meg), hogy Dr Nullanullahét (sajátdoki) június…..
Pénteken töltöttük be a 28. hetet, szóval most már a 29. hét derekán járunk. Tegnap meg ma alig éreztem a mozgolódását, pedig annyit ficereg általában, hogy hullámzik a hasam. Milyen jól jön ilyenkor az itthoni szívhanghallgatozókészülék (köszi Kisfiam, azaz…..
..
erdeipetymeg 2013.05.13 22:54:11