Regisztráció Blogot indítok
Adatok
attus

61 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utolsó blog bejegyzésemhez érkeztem, amit már Washingtonból írok. Holnapra, vagyis otthoni idő szerint csütörtök délelőttre visszatérünk kis hazánkba. Bizonyára hazaérve sokan megkérdezik majd, hogy milyen volt, megérte-e, visszajönnénk-e, és hasonlók. Ilyenkor nehéz a…..
Utolsó itt töltött napjainkat a csomagolás és takarítás kaotikus zűrében még egy kis kiruccanással spékeltük meg, erről írok most egy rövid összegzést. Először is, Nápolyban jártunk anélkül, hogy olasz földre tettük volna a lábunkat. A lehetőségek országában még ez…..
Lajlus önmagától nem akart a blogra írni, de most ráfázott, mert a tegnapi nap történéseit Facebook oldaláról bemásolom ide. „Bendus úgy gondolta, ha már holnap lejár az amerikai biztosítása, gyorsan lebetegszik nagy lázzal, hogy megmutathassa nekünk milyen is itt egy…..
A napokban Lajlus itt tartózkodásunk óta másodszor gulyáslevest főzött. Pontosabban annak egy felturbózott változatát, némi babbal, hogy elfogyjon az utolsó konzervünk is. Mivelhogy lassan távozni kényszerülünk, úgy gondoltuk, körbe visszük, mint a véres kardot és megetetünk…..
Röviden bejelentkezünk, és üzenjük az otthoniaknak, hogy minden rendben és nyugodt harmóniában telnek napjaink. Olykor-olykor az időjárás is kegyes hozzánk (ami azt jelenti, hogy nem fulladunk meg a párától avagy ázunk bőrig) és ilyenkor szabadidős tevékenységekkel fárasztjuk a…..
Azt mondják a helyiek, itt a nyár. Értetlenül nézek rájuk, mert hogy ez eddig mi volt? Természetesen itt is vannak évszakok: meleg és száraz (mondjuk tél), nagyon meleg és nedves (mondjuk nyár). Szóval jön a nyár, és azt kell észrevennünk, hogy többen menekülnek előle. A…..
Hát ezt nem fogjátok elhinni, de megint költöznünk kellett… Hehe, csak viccelek. De tényleg, az utóbbi pár hétben egyszer sem kellett költöznünk, így a bőröndjeink végre porosodhattak picit. Ezt az önmagában szokatlan érzést aztán más kalandokkal is megfűszereztük. Egy…..
Több hetes hallgatásunknak oka sajnos nem az, hogy jókedvűen a tengerparton sütkérezve gondtalanul töltöttük a szabadidőnket. Minden időszaknak megvannak a maga csúcs- és mélypontjai. Úgy vélem, merem állítani, hogy a mi igazi mélypontunk a múlt hétvégére…..
Vegyes érzelmekkel írom jelen bejegyzésemet, az utóbbi napokban meglehetősen széles skálán értek minket az örömök s bánatok. Háttérbe szorítva a genetikailag bennünk lakozó magyar elégedetlenkedést, kezdem a jó dolgokkal. És hogy mik is lennének ezek? A választ úgy tudnám…..
Úgy tűnik Florida nem csak az ösztöndíjasokat, hanem a konferenciázni vágyókat is vonzza:) Egyetemi cimboráink egy orlandói konferencián vettek részt öregbítve az egyetem logisztika tanszékének hírnevét, és ha már ilyen közel jártak, hát összekötöttük a kellemeset a…..
Most, hogy kijózanodtunk a születésnapi partikból, röviden bepötyögöm mi újság. A legnagyobb újság, hogy Bendus megtanulta, és ha még nem is üzembiztosan, de használja a két számunkra legszebb szót: anya, apa. Ezen túl szinte mindent megért, most már a váltócipőért sem kell…..
Egy évvel ismét öregebbek lettünk, vagy mondhatnánk érettebbek, bár ez utóbbi két ilyen lökött esetében kevésbé hihető. Lajluska 15-én, jómagam 20-án ünnepeltük születésnapunkat. Mindketten egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, hisz Lajlus immáron 3 évtizede látta meg a…..
Hosszú hallgatás után újfent jelentkezünk a messzi távolból. Gondoltam rá, és egyébként ígértem is, hogy lesz egy Beköltözés, 3. felvonás című bejegyzés, de ez már eléggé elcsépelt téma. Legyen elég annyi, hogy három héten belül negyedszer éghettem újra a láztól,…..
Megtaláltuk a helyet, ami minden szempontból, mindenkinek megfelel. Bendus dúskál a játszóterekben, Lajlus fészekrakó igénye maximálisan kielégítve, és nekem sem kell holmi gettón átverekednem magam az egyetemig. Túl szép és jó volt minden, már épp kezdtünk leereszteni,…..
Végre leírhattam ezt a címet… Hosszú ideje ugyanis nem igazán volt olyan hétvégénk, hogy az ég egy adta világon semmit se kellett volna csinálnunk. Az elmúlt hétvége – amiből aztán félig-meddig hosszú hétvége lett, mindjárt azt is elmondom miért – így aztán arra…..
Előre figyelmeztetem a kedves olvasót, hogy a mostani bejegyzés elég hosszúra sikeredett, így leginkább ajánlott némi időt rászánva nyugodt körülmények között elővenni. A karakterekben való bővelkedés oka az utóbbi napok hektikus, hajtépős, rohangálós, ügyintézős, újra…..
No kérem szépen, a történet folytatódik. Akik a két évvel ezelőtti blogot olvasgatták, talán számítottak arra, hogy ezúttal is lesznek irományok. Talált, süllyedt. Az ország ugyanaz, a jövetel célja hasonló, a csapat összetétele merőben más. Mielőtt ecsetelném, hogyan is…..
Még valamikor augusztusban írtam egy bejegyzésemben, hogy a címben említett közhely szerű „hiedelem” valóság alapjáról szeretnék minél többet megtudni. Talán fél év nem eléggé hosszú idő arra, hogy velejéig átlássam az amerikai pszichét, mégis, úgy érzem, hogy…..
attus in da us Az utolsók… 2011.02.20 03:14:52
Utolsó hétvégémet töltöm itt, utoljára töltöttem fel a vízkészletemet, utoljára vegyültem a helyi spanyol ajkúakkal a mosodában és ma kifőztem vacsorára az utolsó adag rizsemet. Az „utolsó” dolgok száma egyre csak gyarapszik jelezvén azt, hogy lassan indulok haza.…..
Ha valaki azt mondta volna nekem, mielőtt betettem a lábamat az Új Világba augusztusban, hogy lesznek olyan helyek, ráadásul nem is egy, amit többször is meglátogatok, valószínű borjún néztem volna rá. Először is ott volt Miami, ahova ugye az augusztusi orientációra mentem, majd…..
attus in da us Megfejtés 2011.02.02 18:14:18
A kvízre beérkező helyes megfejtések száma 2,85-ről felkúszott 3-ra, így eredményt hirdetekJ A három helyes megfejtés beküldője sorrendben:Lajlus, vasárnap felkelve, biológiai szükségleteket és családlátogatást félretéve, 5 órát az internet előtt gubbasztva.Peti alias…..
A címben említett rémségek ténylegesen megtörténtek, sőt egy részük történik még jelenleg is. Nem a konyhai tűzre gondolok… Kezdem az elsővel, az viszonylag rövid. Amerikai adóbevallást kell beadnom. Pont. (Erről többet nem is akarok beszélni, annyira nem…..
attus 2011.02.02 15:23:19
@Henky: Köszi Peti! Ez volt a "D" tervem. Ha itt lenne a Teddy hengerem, lehet már neki is álltam volna.
attus in da us Washington DC 2011.01.30 02:55:00
Sokaknak talán most már úgy tűnhet, hogy többet vagyok úton, mint „otthon”. Valóban, az utóbbi időben szinte csak mosni járok vissza Willimantic-be. Ezúttal egy konferenciára mentünk el a tanszékkel a városba, amit az amerikaiak csak úgy hívnak DC (ha úgy tetszik…..
attus 2011.01.30 14:55:46
@lajluska: Nem úgy gondoltam, hogy 1-2 óra alatt megfejtitek. Ezek most nehezek, és a google nem biztos, hogy elég. Gondolkodni is kell:)
Február 27-ig van rá idő:)
attus in da us Hóhelyzet 2011.01.21 16:43:05
A connecticuti telekről már korábban hallottam ezt-azt. Mendemondákat, hogy ha igazán kemény a tél és zordak az időjárási körülmények, egyszerűen bezárják a közintézményeket, törlik az órákat stb. Most, hogy a héten másodszor kapok e-mailt az egyetemről, hogy minden órát…..