Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ISTi

20 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Babits Mihály: Jónás imája (mp3)Hozzám már hűtlen lettek a szavak,vagy én lettem mint túláradt patakoly tétova céltalan parttalans ugy hordom régi sok hiú szavammint a tévelygő ár az elszakadtsövényt jelző karókat gátakat.Óh bár adna a Gazda patakomsodrának medret, biztos…..
Mihail Bulgakov A Mester és MargaritaMÁSODIK FEJEZETPonczius PilátusA tavaszi Niszán[8] hónap tizennegyedik napján, kora reggel Judea prokurátora, Ponczius Pilátus[9], vérvörös bélésű fehér köpenyben, katonás léptekkel megjelent a fedett oszlopcsarnokban, amely Nagy Heródes[10]…..
Ma este sikerült idáig szörfölgetnem (miután láttam, hogy az egyik riportfilmje már szabadon letölthető, utánanéztem, hogy mit gondol a meditációról. Az alábbi idézettel először '99 tájékán találkoztam. Na az is egy érdekes időszak volt :) Egyszer talán még írok is…..
"...kulcsfontosságú különbség Buddha erőszakmentessége és a pacifizmus között, hogy az erőszakmentesség nála folyamatos, átható  és mindennapi törekvés." Írta: Paul Fleischman (III-IV-V. fejezet, forrás: Vipassana-hírlevelek, 2009)  III. rész Buddha…..
dhamma.blog.hu Heti ülések 2009.10.07 22:19:33
A heti meditációs ülések időpontja: minden vasárnap 18:00-19:00 között.Cím: Budapest, XIII. ker., Nyugati tér 9. Az Alexandra könyvesház mellett, az OTP és a K&H Bank közötti kapu. Kapucsengő: Holló Éva. III. emelet, a lifttől jobbra a körfolyosón a 4. ajtó.Legkésőbb…..
B-oldal A 360 fokos színpad 2009.10.06 10:00:00
Most már tudjuk, 1993. július 23. után nem 2010. szeptember 8-án lesz a következő U2 koncert hazánkban. Talán túlságosan hamar el lett elhúzva a mézesmadzag és már az is nyilvános, hogy e napon Isztambul és nem Budapest köszönti az ír bandát. A U2 e turnén újradefiniálja a…..
ISTi 2009.10.06 14:35:52
Vipasszaná meditáció S. N. Goenka tanítása alapjánMindannyian békében és harmóniában szeretnénk élni és megszabadulni az oly gyakran átélt negatív érzésektől, a feszültségtől, a zaklatottságtól, a szenvedéstől. De vajon miért nem sikerül ez? Miképp valósíthatnánk…..
dhamma.blog.hu Köszöntő 2009.06.10 10:14:00
"Többet ér egyetlen nap az életünkben,mikor látjuk a keletkezés és elmúlás valóságát,mint ha száz évig létezünk,fel nem fogva azt." (Buddha)Dhammapada, VIII. 14 (113)...
"Szakmailag és vizuálisan is az LMP programja a legerősebb, az egyetlen, amelyben konkrét törvényjavaslat-tervezetek, szakpolitikai elképzelések, sőt intézkedés-tervek jelennek meg – a többiekénél jóval igényesebb kivitelben. E párt nagy hangsúlyt fektet arra, hogy…..
A gyermekkor vége Célozgatás 2009.05.26 13:10:00
  Amíg csak Nap van az égen, és sivatagban homok perzsel Amíg a tenger hullámai partjainkat mossák Amíg van szél, csillagok, szivárvány Amíg a hegy pusztába nem omlik Ó, igen, folyton megpróbáljuk Lépd át a végső határt Igen, megpróbáljuk Amíg csak időnk lejár Amíg…..
Az a helyzet, hogy megvannak. Egészen pontos és biztos számot még nem tudunk mondani, valahol 23 ezer környékén jár a leellenőrzött, csomagolt és a széfbe átküldött cédulák száma, de izgulni már nem kell, ezt egészen pontosan és biztosan meg tudjuk mondani. :-)Ami még van, azt…..
Sziasztok! Köszönhetően a nagyon sok ember nagyon sok munkájának, túlléptük a húszezret. Szerdán már lesz annyi, hogy bevihessük őket a választási irodába. Ahhoz hogy ez lehetséges legyen, be kell hozni őket az irodánkba: Andrássy út 77, vagy eljuttatni a megyei, kerületi…..
Haho Marci, tudom, hogy bizi vagy, ezert csak azt uzenem, hogy 1. semmi szin alatt ne adjatok fol, akkor se, ha most nem jon ossze a 20000, 2. a korlevelek nalam se jottek be, ez is egy jo nagy tapasztalat. 3. ne adjatok fol, mert akkor az ellenfeleket igazoljatok. Jovore ezekbol a…..
JA, BM, WS, JA+KF, JA by AC "Gregorián stílusú, csodaszép énekegyüttes után szelíd oboaszólót hallunk egyre erősödő, mennydörgésszerű dobütések között." (forrás) "A legszebb után kétségkívül a legmegrendítőbb tétel érkezik Struggle for Life címmel.…..
Nem tudom, kinek hogy könnyebb, de leírok egy ötletet, bár lehet, hogy így van eleve, de azért leírom. Ha pl. mindenki kitűz magának x darabot, hogy addig hajt, amíg az meg nem lesz, addig az lesz az első, és ha több lesz, az csak jó, akkor van egy konkrét irány, és így jobban…..
Most gondoljunk az olyan esős, havas napokra, melyekből a közelmúltban oly gyakran volt részünk. Tehát következzen a sportolás fedett térben. Olyan nagyobb üres terekre van szükség, melyek parlagon hevernek, és könnyen megközelíthetőek. A belvárosban nehezebb nagyobb üres…..
Kicsiknek és nagyoknak.....
Nézem én az LMP-t, nézem erősen, meresztem a szemem, és tekerem az agyam, ahogy azt illik, mert igaz ká-európai mindig tekeri az agyát valamin. Hosszas vívódás, tájékozódás után, valamint sok-sok kérdésemmel és kételyemmel mégiscsak úgy döntök, hogy na igen, legyen ilyen…..
Nemrég találtam a port.hu-n: Nyereményjáték és programajánló egyben : )"MS3 (Mester Sándor) Közép-Kelet Európa legtöbbet koncertező gitárművésze. 3 évvel ezelőtt elhatározta, hogy eljuttatja a klasszikus zenét olyan helyszínekre, ahova egyébként nem jutna el.…..
NYITÁNY[Hallgasd meg!] King Crimson: The Power to BelieveShe carries me through days of apathy;She watches over me. She saved my life, in a manner of speaking,when she gave me backthe power to believe. ..
A világ legnagyobb kerékpáros-konferenciájának meghívásával bírná rá a Magyar Kerékpáros klub (MKK) Budapest vezetőségét a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére. A Velo-City megrendezése ugyanis jelentős figyelmet irányít az adott városra, számolt be az MKK vezetője,…..