Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xsz

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jóbarátokat mindenki a tévében kezdte el nézni: először az HBO adta, aztán több csatornán ismételték folyamatosan. A DVD-megjelenések után már volt lehetőségünk felirattal és eredeti nyelven is rácsodálkozni, hogy mi is volt egy-egy olyan jelenetben, amiben egyáltalán nem…..
Ígéretemhez híven ezúttal egy olyan részt néztem meg, amelyik még nem került magyar fordításban a nagyközönség elé. A nyolcadik epizódot még szuladam fordította, így továbbra is csak a korrektorkodásban éltem ki magam. Egyébként be kell valljam, ezt a feladatot, szerepet…..
Xsz 2013.12.14 21:26:10
comment:com Skins UK: végre vége 2013.08.13 16:30:00
Előző héten lement az utolsó rész is az eredeti Skins 7., kegyelemből berendelt évadából, amit a csatorna azzal adott oda a készítőknek, hogy próbáljanak meg méltó lezárást adni ennek a valaha volt kultsorozatnak. Az eredmény annyira rossz lett, hogy ha a következő kilencven…..
Elúszott az Antoine Fuqua-féle 24-mozifilm terve, de a terroristaevő Jack Bauert csak visszahozná a Fox a képernyőre egy limitáld epizódos, csonka évad erejéig, írja a Movieweb sorozatügyi kistestvére, a TV Web. Kiefer Sutherland természetesen hülye, ha nem vállalja be, Howard Gordon…..
comment:com A nap képe 2012.06.21 11:00:00
Ő itt Joe Manganiello, a True Blood nem is olyan szexis farkasembere. ..
Ha valaki eddig az akciót, a csatákat hiányolta a Trónok harcában - annak ellenére, hogy a regényszövegben is gyakran csak utólag értesülünk az effajta események megtörténtéről, a klasszikus görög dráma hagyományait idézve -, nos, azt most kárpótolták, de rendesen. Akik…..
Xsz 2012.05.28 12:29:32
Mondhat bárki bármit, hogy a Kaliforgia történetvezetése sablonos és lapos, tele kiszámítható "fordulatokkal", én akkor is két pofára zabálom a párbeszédeit és egyszerre kínos és komikus szituációit. Runkle őszinte, kendőzetlen szexualitása annyira hiteles a maga…..
Xsz 2012.01.17 00:23:34
Ha fiú, vegyünk neki Barbie-babát, ha Chicago Bears-szurkoló, kapjon Green Bay Packers mezt, ha pedig négyéves, adjunk neki dezodort vagy fogkrémet, aztán kenjünk mindent a Télapóra. Jimmy Kimmel az ABC egyik esti talkshow-jának műsorvezetője tavaly hirdette meg azt az akcióját,…..
Elérkeztünk hát a Chuck utolsó évadához. Őszintén szólva - és most kissé ünneprontó leszek - személy szerint nem bánom, hogy hamarosan vége lesz. Negatívan hangzó hozzáállásomnak csak részben okozója, hogy nagyszerű társfordítóm, Snyecc egyéb teendői miatt kiszállt a…..
Xsz 2011.10.30 21:52:07
Hogy is írtam Twitteren? Ja, igen, "az évad eddigi legjobb része volt". Nem tudom, azért-e, mert Tim Van Patten ült a rendezői székbe, de ismét katonásan szervezett, ugyanakkor érzelmekkel teli epizódot élvezhettünk. Eleve rajongója vagyok Buscemi színészi játékának, az…..
Xsz 2011.10.27 21:09:13
Túl vagyunk egy érdekes, finom érzelmi húrokat (is) megpendítő részen, s lassan kezdenek a helyükre kerülni a dolgok a kezdeti kaotikus állapotokhoz képest. Őszintén szólva kíváncsian várom a folytatást, mert Jimmy vívódása a két apafigura közt kifejezetten érdekes. Kár,…..
A Gengszterkorzó 2. évadának 3. epizódjával kicsit megcsúsztam, mivel - bár a fordítás már kedd este magasságában elkészült - egy külföldi konferencia részvétel miatt egyszerűen nem jutottam hozzá, hogy a szükséges korrektúrát elvégezzem. Utólag visszanézve nem is biztos,…..
Xsz 2011.10.15 16:57:40
Elindult hát a Scorsese fémjelezte, friss Emmy-díjas gengsztersorozat második évada. Meglehetősen sok negatív kritikát olvastam róla ahhoz képest, hogy nekem alapvetően tetszett - elsősorban a színészi játék, a korhű hangulat és a lassan hömpölygő történetvezetés miatt. A…..
Erős mezőny gyűlt össze a mai promókhoz, kedvenc dokink olyan helyen indítja az évadot, ahol jobb, ha nem pofázik; Peter hollétéről senki nem tud a Fringe-ben; fejek fognak hullani a Gengszterkorzóban; az American Horror Story tovább újítja a műfajt; Locke pedig beugrik a Hawaii…..
Az első gondolatom a vége főcím láttán az volt, hogy nagyon hosszú várakozásnak nézek elébe. Azt hiszem, sokan vagyunk így. Ezt a sorozatot elnézném még jó sokáig. A regényeket ugyan olvastam, de a film készítői egyértelműen hozzá tudtak tenni olvasmányélményemhez, s a…..
Nem biztos, hogy jó volt "elhamarkodottan" lefordítani a 7. epizód félig-meddig kalózverzióját, mert így túlontúl hosszúra nyúlt a várakozás a következő részre. Mindenesetre megérkezett, és Merthin, valamint Noresfatu áldozatos munkáját nekem már csak helyre kellett…..
Xsz 2011.06.07 00:57:40
Nem hittem volna, hogy a héten még egyszer Trónok harcát fogok fordítani. Mindenesetre nem bánom, hogy így alakult. A sorozat egyébként kezd felvenni egyfajta ritmust: a jó páros részeket kimagasló páratlanok követi. Eddig az ötödik epizód volt a legerősebb (már azért érdemes…..
Az aktuális epizódot ezúttal testvériesen elharmadoltuk, mindenki egyformán hozzátette a magáét. A múlt heti katartikus élményt ugyan nem nyújtotta a mostani rész, de továbbra is tartják a magas színvonalat: minden egyes mondatnak, mozdulatnak súlya van. A kitűnő színészi…..
Xsz 2011.05.25 20:42:27
Íme, elérkeztünk hát az évad végéhez. Majd ha egyszer levegőhöz jutok, talán írok egy évadkritikát is, de jelenleg túl fáradt vagyok bármiféle alkotó tevékenységhez. Annyi erőm is alig volt, hogy Snyecc igényes fordítását korrektúrázzam. A nevében is köszönöm az egész…..
Xsz 2011.05.20 00:03:29
Délután - pechemre - megnéztem pihenés gyanánt az epizódot. Nem is tudtam tőle szabadulni egész nap, s bár rengeteg a dolgom, alig vártam, hogy leüljek a feliratához. Eddig a harmadik rész volt a kedvencem, de ez a mostani minden korábbit zárójelbe tett. Több, egész egyszerűen…..
Xsz 2011.05.17 12:35:30
Nem is volt rossz rész ez a mostani - rengeteg filmes utalással, jókora cliffhangerrel a végén. A bennfentesek twitteren azt csiripelték, hogy a sorozat meg fogja kapni a berendelést az ötödik évadra is. Nem is tudom, örüljek-e neki vagy sem, mert az utóbbi időben néha kicsit…..
Xsz 2011.05.12 20:59:07
The Defenders, Blue Bloods és Hawaii Five-O. Én Tom Selleck sorozatát várom a legjobban ezek közül, de biztos velem van a baj.  ..