Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pék Ciprián

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ProgBlog Kitört a pánik… 2010.08.16 20:25:00
Az MSZP-nél kitört a pánik. Rájöttek, hogy valószínűleg nem élhetik túl az önkormányzati választásokat, a finom ösztöneik megsúgták nekik, hogy kb. 2010. október 3-ig tartott az a szép korszak, amikor legfeljebb közepes képességű emberek százai még honi mércével (a…..
Pék Ciprián 2010.08.17 09:30:06
"új csapatot állítani, új játékra, hagyni hogy a csapatot a legokosabbak és legfelkészültebben vezethessék – az egész csapat és az egész ország érdekében." - ezt emelem ki, itt van a lényeg, politikától függetlenül.
Mert a kontraszelekció:
Nem előnyös vagy káros tulajdonságok megjelenése a kitenyésztett új tulajdonságok kísérő jelenségeként. A társadalom számára hátrányos, az érdemteleneknek kedvező kiválasztás, kiválogatódás.
forrás: Lapoda Multimédia

Értsd:
politikai berendezkedéstől független a kompetenciakritérium elsődlegesen. Lsd. Kína fejlődését - számos afrikai országnak is lenne hova fejlődnie, úgyhogy a relatívfejlődési potenciál, azaz, hogy van honnan növekedni, az nem releváns - és vessed össze pl. "kapitalista", nyugati típusú fejlődési utakkal és hazánk útjával.

Összefoglalva, a politikai kiválasztódás az egész ország érdeke.

Egyedül a dilettáns, kompetencia hiányos politikusoknak nem érdekük a (kiválasztódási) verseny, párton belül sem.

Mit tehet az egyén?

Tessék elmenni a szimpatikus pártba és elmondani a véleményt, hátha egyszer lehet véleményvezér, talán politikus is.

A pártok ki vannak ürülve, kevés a valódi humán potenciál és a kultúrájuk - tisztelném a kivételt - nincs berendezkedve a tudásalapú kiválasztódásra, hiszen mindegyik az előző rendszer politikai kultúráját örökítette.

Nem fűzöm tovább a szót, ez még sok igét megér!

Szép napot!