Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borissza Kitti

14 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Virágh Szabolcs írása "Ez színtiszta politika!" „Nem kell köszönni” – mondja Vekerdy Tamás, és felidéződik bennem kisgyermekkorom iszonyú szorongása édesanyám aggódó tekintetével a háttérben: baj van vele(m), mert nem köszön(ök) idegeneknek. A „nénik társadalma”…..
"A Menyországot a földdel egy híd köti össze, amelyet Szivárványhídnak neveznek. A híd innenső oldala a lágy zöld fűvel borított dombok, hegyek és völgyek földje. Ha egy állat meghal, aki nagyon közel áll valakinek a szívéhez, a halála után a Szivárványhídhoz megy. Itt…..
Hermione - akit én többnyire Monyóknak hívtam - volt az első ideiglenes kutyám. Visszagondolva nem is tudom, hogy miért éppen ő, és miért éppen akkor kezdtem el. Mindenesetre az biztos, hogy lavinát indított, és mégsem mutattam be még itt a blogon.   Az első képek, amiket…..
Tartozom egy hétvégi beszámolóval, de rájöttem, hogy még sosem írtam az etetésről, pedig ha valaki ideiglenes befogadó akar lenni, akkor ezzel kapcsolatban biztosan rengeteg kérdés merül fel benne.  Úgyhogy előbb ez, aztán ha lesz időm jön a hétvége is.  Ha egy…..
Álomgazdira várva Második napunk 2012.10.13 15:22:06
Sosem volt vizslám. Meg ugye mint egy korábbi bejegyzésben kifejtettem, nem különösebben kedvelem a hosszúorrúakat, mindig is turcsit akartam. Izgalmas az élet egy ilyen vizsivel :) Tök fura dologkra képes, pl. állva meg tudja vakarni a hátsó lábával a fülét.  Az fontos…..
Borissza Kitti 2012.10.15 13:08:57
@Bono: Én általában abban hiszek, hogy egy dologért egyszer büntetünk, maximum kétszer ha az elsőt elszúrtuk. Nem szeretem elvinni a kutyával való kapcsolatot egy állandó háborús helyzetbe, inkább az első precedensnél maximalizálom a bünti mértékét, és utána maximum figyelmeztetek.
Álomgazdira várva Sámson itthon 2012.10.12 12:23:42
Sámson klasszikus esete a hirtelen felindulásból átgondolatlanul elkövetett ideiglenes befogadásnak. Hetek óta motoszkál bennem, hogy lassan újra aktuális lenne egy ideiglenes kutya, de mindig elvetettem a gondolatot, mert úgysem érek rá a saját kutyámra sem, apám is százszor…..
Ez egy teljesen vegyes oldal tele olyan filmekkel, könyvekkel, linkekkel és hasonlókkal, amit szerintem érdemes megnézni, elolvasni, megkóstolni és egyebek. Igyekszem tematizálni és némi ízelítőt adni abból, hogy mi miről szól. Nem írom ide minden kedvencemet, mert végtelen hosszú…..
LifeTILT A Ciklus 2011.12.14 05:11:00
  Miután Formspringen 1 órán belül ötször kaptam meg a kérdést, hogy most akkor Karácsonykor mi lesz a programmal, mert még a végén lemaradtok a halászléről, meg a szaloncukrok fáról lezabálásáról, és az már tényleg valóban borzalmas és hatalmas katasztrófa. Mindjárt…..
Borissza Kitti 2011.12.16 17:45:59
@Scala: Nem tudom, én akkor biztos kivételes eset vagyok. 3 hónapja szoktam le a dohányzásról, és voltak közben rágyújtások. Szerintem pont az a hozzáállás hibás, hogy úristen, egyszer rágyújtottam, akkor elcsesztem. Egyszer kakaóscsigáztam, akkor egész nap zabálni fogok.
Egyszer rágyújtottam, másnap meg nem gyújtottam rá többet.
Ha úgy érzem, meghalok egy kakaóscsigáért, akkor veszek egyet úgy, hogy tudom mit fogok szenvedni miatta egész nap az éhséggel. Ha nagyon kívánós vagyok, akkor eszem amit akarok, de kcal értéken belül maradva és az az én tudatos döntésem, hogy cserébe bizony egész nap éhes leszek, ha meg nem akarok éhes lenni, akkor eszem csirkét zöldséggel.

Ma pl. hatalmasat fogok zabálni este, úgyhogy eddig 2 virslit ettem zöldbabbal, meg egy fél adag pulykabrassóit. Mindjárt lefordulok a székről, de nem kezdek el zabálni este úgyis zabálni fogok, a mai napot már elcsesztem alapon.

Nekem pont a kúraszerűen csinált dolgokkal az a tapasztalatom, hogy számolom a napikat a végéig, majd ha vége, akkor eleresztem a gyeplőt, és biztos nem is nézek egy ideig roston csirkére meg párolt zöldségre, hanem visszatérek a régi életemhez, mert megérdemlem, mert kibírtam, mert amúgy is hős vagyok. De lehet, hogy én másképp működök mint mások...

ÉS szó se róla, imádom ezt a blogot, szeretek visszajárni motivációért, vagy ha másért nem azért, hogy magamban lesajnáljam Bencetomit, hogy milyen felszínes ember, csomó jó posztja van, hasznos gondolatok, meg minden.

Csak én azt hiszem egy dologban lehet igazán hinni és az az életmódváltás. Nem az évi két szigorú diéta, és mint a legújabb posztból látszik a nyári mindentszabad. Szerintem tisztább beállni egy egészséges és egész életen át könnyen tartható életmódra.
Tintin és Fülöp hogy is mondhatnám, tehát hogy khm... nincsenek jóban. A leggyakoribb beszélgetések továbbra is így hangzanak köztük: - Helló Fülöp, megnézhe... - Nem, hagyjál békén! Fülöp azért bulldogságához képest meglehetősen pörgős kutya, de Tintin mindenlében…..
Tintint a Lelenc Kutyamentő egyesület támogatásával ivartalanították a Felicavetben. Abban maradtunk a doktorúrral, hogy ott hagyom, és néhány óra múlva, ha már teljesen felébredt felügyelet alatt, akkor érte megyek. Ehhez képest megérkeztem, és a kezembe nyomtak egy…..
Tükör-módszeres suliba jártam, és ott végeztem el a kiképzésvezetői tanfolyamot is, ott vagyok tanfolyami megfigyelő, így nekem teljesen egyértelmű, hogyha kutyát (vagy bármi mást) tanítani szeretnék, klikkert használok.Arra jöttem rá, hogy teljesen felesleges kondícionálni,…..
Borissza Kitti 2011.08.19 16:08:21
@Bryan közlegény: A kérdés jogos! Meggyőződésem, hogy a turcsiorrúaknak nem vág annyira az eszük, mint a hosszúorrúaknak, de talán pont ezért jönnek be jobban a turcsik.
Az okos kutya túljár az eszemen, és az frusztrál :)
Minden kutya-gazdi kapcsolat más és más, és minden kutya rendkívül jól alkalmazkodik. Ezt általánosságban mindenképpen el lehet mondani. Tehát amit most írok az nem szentírás, és Tintin személyiségében biztos, hogy máris benne vagyunk mi is, a mi falkánk, a mi életmódunk, ez…..
Ezt a kérdést gyakran teszik fel a barátaim Tintinnek, mikor először meglátják, hogy új kutyával mászkálok. Persze ez az, amire egy kutya sosem fog válaszolni, úgyhogy maradnak a találgatások. Elég furcsa, hogy hogyan kerül egy kutya magányosan a Mechwart ligetbe. A környéken nem…..
Az alábbi történetet egy névtelenséget kérő hölgyolvasónk küldte be. Szerintem már mindenki élt át hasonlóan borzongató élményt. Sziasztok!Ez ma reggel történt velem. Névvel nem szeretném kirakni a netre… de jó lenne az emberek orra alá dörgölni, hogy merjenek…..
Tintin az első egy-két napig teljesen más arcát mutatta, mint a valódi. Nagyon úgy tűnt, hogy kimondottan behódoló alkat, konfliktuskezelési technikája kimerült a hanyattfekvésben. Fülöppel az első beszélgetése is kb. így hangzott: - Helló Fülöp, megnézhetem a labdádat? -…..
Borissza Kitti 2011.08.17 10:09:39
@nevelemakolykot: Wow, te vagy az első kommentelőm :) Lesz még poszt, zajlanak az események :)
Álomgazdira várva Szabályok 2011.08.15 11:23:00
Úgy gondolom, hogy egy kutya életében rendkívül fontosak a szabályok. Egy családban mindenkinek meg vannak a döntési kompetenciái, amikhez mindenképpen igazodnia kell. A szabályok az élet sötét oldalát is megmutatják a kutyának. Ezek nem azok, amiket klikkerrel, jutalomfalattal meg…..
Álomgazdira várva Tintin 2011.08.14 12:24:52
Tintin pont olyan kutya, amilyet nem akartam még ideiglenesbe se :) Hosszú orrú, nagyfülű, nagytestű, ráadásul kan. Állatbarátok találták a Mechwart ligetben, de nem tudták hová tenni. Két napig kézről kézre adták, itt-ott aludt, mikor összefutottunk. Arról volt szó, hogy…..
Álomgazdira várva Hermione 2011.08.12 15:59:00
Ezt a blogot akkor regisztráltam, mikor életem első ideiglenes kutyája, Hermione megérkezett hozzám.  Most nagyon sajnálom, hogy aztán jobban lekötött a pátyolgatás, mint az írás, mert mostanra már nehéz lenne összefoglalni az a három hónapot amit együtt töltöttünk.…..
A CNN Asia pár percet beszélt a Foursquare CEO-jával, Dennis Crowley-val. A beszélgetésből nem csak az aktuális, regisztráltjúzer-szám derül ki, hanem az is, hogy egyelőre még nem termel profitot a szolgáltatás, de nagyon igyekeznek, hogy jövőre ez változzon. Crowley azt…..
Manót kedden elvittem kozme-tikába, mert már nagyon loncsos volt és úgy gondoltam, essünk ezen túl, mielőtt még beáll az igazi tél. Nagyon jól viselkedett és persze nagyon örült, amikor érte mentem. Elég jól állunk a házi-feladatokkal is. Manó ügyesen odaszalad és lefekszik a…..
Appleblog A nagy iPhone 4-tokteszt 2010.11.08 09:33:00
Az iPhone 4-es és a tok különös kapcsolatban állnak egymással. Egyrészt az antennagate után az Apple is azt hitte egy darabig, hogy mindenkinek ajánlott lesz a bumper a telefonra, aztán miután kiderült, hogy a készülékek milyen kis százalékát érinti a hálózateldobási probléma,…..
Kijöttek a Google Trends friss (augusztusi) adatai, amiből az derül ki, hogy a nyár végére ugyan még nem sikerült beérnie az iWiW-et a Facebooknak, de a helycsere az élbolyban valószínűleg be fog következni még az ősszel.A nem hivatalos statisztikák szerint a Facebookra eddig…..